Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Első körben a HDD regenerátorral próbálkoztam (volna) de csak limitált (demóm) van.. :(

vjanos

A pontosabb bekötést részleteznéd?

Most készülök a kábelezésre, de eddig abban a hitben  voltam, hogy tengelyenként egy bemenet kell [#confused]
Linuxcnc-hez ha számít.

keri

Bármit próbálhatsz, csak ne olyat ami a winyót akarja módosítani.
Az ERP csak olvassa az adatot és abból állítja vissza egy másik helyre a kijelölt adatokat.

A fagyasztós módszer nekem is bejött párszor. Főleg ott ahol olvassa csak bizonytalanul. Ezek leginkább a csapágyhibás HDD-k.
Én ki sem vettem a mélyhűtőből, csak egy hosszú kábelt vezettem ki :D Néztek is a cégemnél, hogy mit csinálok a konyhában :D de sikerült rontanom a Kürt KFT üzletét néhány alkalommal.

vjanos

Röppent egy levélke.. .;)

jani300

Azt írtad látja a bios , formázni akarja a win .
Balfékként én azt csináltam ,hogy telepítettem egy oprendszert egy másik vinyóra , ugyanazt a verziót persze .A telepítés után mellédugtam a régi vinyót a frissen telepített mellé és elindítottam a gépet . Induláskor kiírta hogy a hibás vinyón ellenőrizni kell a konzisztenciát , hagytam had csinálja .Utána elindítottam a régi vinyót egyedül ,és most is arról írok . Partíciós tábla hibám lehetett nem fizikai hiba , de lehet azóta van rajta egy rossz szektor .
Nem adatmentés volt a célom ,csak nem akartam újból összebogarászni mindent .

istvan58

Most olvastam utána es azt irja hogy a mach3 nak elég egy bemenet az osszes limit/home kapcsolónak.

Sz.József

A biost nem emlegetttem...
A TC kiírja a betűjelét (F:) de ha megakarom nyitni a válasz "nincs ilyen meghajtó".
A win intéző is kiírja a betűjelét (F:) de "Ő" meg formázni akarja...
[#rinya]

0bn8uxmw

Jani300 elültette a bogarat... chkdsk F: /f /r /x -parancsot futatad már?

jani300

Tudom nem írtad a biost ,de ha ott nem látja , akkor már rég rossz . Nekem az oprendszer nem indult , hiányzott valami dll . De nem vagyok profi ,a témában az biztos .De akkor nem C: ,nem erről indul a gép . Valószínű nem segít amit írtam .

Sz.József

Nem...
Ezt DOS-os felületen kellene elkövetni?
Félek, ehhez én túl "kevés" vagyok...

9hpa53xy

Üdvözletem!

GetDataBack for NTFS vagy FAT, attól függ milyen a  fájlrendszered. Ha FAT32 akkor lehet "elcsúszott" az allokációs tábla. Ha NTFS és tömörített meghajtó akkor viszont komoly meló lesz visszaszedni róla a cuccokat. Sok sikert!

0bn8uxmw

Csak simán a windows futtatás ablakába írd/másold be ha XP van a gépen.
Vagy hívj fel most és mondom [#vigyor3]

jani300

Most elolvastam az eredeti beírást a problémáddal .A win csak ugyanazon a gépen ,ugyanazon a verzióval fog elindulni ,másik gépen ne is próbáld elindítani . Régebbi win lehet nem olvassa az újabb verzióban formázott vinyót ,asszem . Megpróbálhatod amit írtam , az is azt csinálja amit  Vernyul írt ,csak már induláskor . Még egy kérdés , azon az alaplapon működött amin most próbálod ? Mert nekem az a gyanúm ,hogy nem .

vjanos

És ekkor sorba kötöd az összes kapcsolót?
Vajon a linuxcnc is tudja? :S

istvan58

Nem tudom, de mach az igen.azthiszem linuxnal külön kell homingolni minden tengelyt....de nem vagyok benne biztos.