Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nem mondom én, hogy a hobbyban is már ARC-POWER PLUS szíjátvitelt kéne alkalmazni, de a normál T kerék nyújtotta határokat kezdi kinőni a hobby.
Az egyik oka, hogy a nagyobb dinamika igénye miatti alacsony kerék inerciára törekvésből, a kisebb kerékátmérők közül igyekszünk választani, ahol nagyobb a kottyanás miatti szöghiba.
A hobbyra vásárolt kerekek ára is a gyenge pontosságú félgyártmány, és alacsony fogszám esetén kedvező.
Miközben egyre merevebb vázakkal, profi orsókkal és vezetékekkel készülnek a masinák.

9hpa53xy

Üdvözletem. Előre is elnézést, de kicsit kretént kell játszanom. Át kell térnem pascalról C nyelvre, (AVR programozás) és ehhez az atmel stúdiót szeretném használni. Van valakinek valami jó leírása? Magyar/angol.

keri

Mennyibe kerül az ilyen nyilazott fogazású szíj?
Fogaskereket majd gyártok hozzá :)

keri

Már meg is csináltam a fogaskerék maró varázslót MACH3 alá. Bár egyenlőre csak egyenes fogazást tud, meg még van benne egy két hiba, de ha kijavítom akkor a ferde fogazást is meg tudom oldani már.

s7manbs8

s7manbs8

Miféle processzorral akarsz nyomulni ?

9hpa53xy

Épp van az asztalon egy Atmega 32, és egy atmega 644PU. Ez kerül majd a végálláskapcsolós projectbe.

s7manbs8

Jó is az, nekem is van egy mega32-m, azt hiszem, de nem használtam olyat sose, csak megmaradt valahogy. :)

Szedlay Pál

Én kértem ajánlatot és egy profi kerékre több mint 30.000 ft-os ajánlatot kaptam.

9hpa53xy

s7manbs8

Atmega168-at általában ARDUINO környezetben.

w987wzmm

Sziasztok!
Tudnátok segíteni PLC programozással kapcsolatban?
Tudnátok ajánlani, sulit Budapesten?

9hpa53xy

Optoved Kft. Ott tanultam én is :)

9hpa53xy

s7manbs8

Azért, mert abban elég sok minden meg volt írva készen, amikor pár éve elkezdtem foglalkozni és is a C vel mikro környezetben, és úgy maradtam vele jó viszonyban jelenleg is. AVR Stúdiót is használtam párszor Attiny2313-mal meg mega8 168-cal .