Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

000000000

Azért érdekelne ez a vezérlő jel, mert ráakadtam egy PIC-es BLDC motor vezérlőre, ami ilyen jelet igényel. Meglehetősen egyszerű, itthoni cuccokból összerakható, és legalább már forogna az a böszme motorom. Csak a vezérlésével nem vagyok tisztában, eddig nem volt dolgom RC servo-s dolgokkal. Ameddig pedig ez nem tisztázott, addig fölöslegesen nem rakom össze. Bőven elég lenne, ha manuálisan is tudnám szabályozni, de ha majd mach3 alól is szabályozható, az csak plusz opció.

Köszönöm a felajánlást, majd ha eljutok odáig a projekttel, jelentkezem.

keri

A jeleket András leírta.
Gyárilag 50-200Hz között 1-2ms-es jelet szoktak használni.

De ha már PIC-es vezérlő akkor egyből PWM-re is átírhatod a programot, vagy valószínűleg megy gond nélkül a leírt beállításokkal.

000000000

Aki ért a programozáshoz, annak könnyű. Én a PIC esetében már annak is örülök, ha fel tudom programozni [#nevetes1]

3vv2btrhv

WiDi csatlakozásról kéne infó !  
Pc- hez lehet használni ?

000000000

Ahogy utána néztem PC-n is lehet használni egy USB-s adapterrel, de annyira felesleges mint egy rácsos ablak egy tengeralattjárón.
Mert a PC-t ugye nem cipelgetjük sehova és csak azért kidobni 30,000 forintot hogy egy vezeték kevesebb legyen a TV-nél kicsit nonszensz.
Ugye nem elég megvenni az 5-7 ezres USB WiDi adaptert, de kell hozzá egy 25,000 Forintos vevő egység is.
És így a TV készüléknél nem egy kábel lesz, hanem 1 kábel 1 kütyü és 1 adapter is ami szintén plusz 1 kábel.
Majd ha alapban benne lesz minden készülékben akkor talán lesz létjogosultsága, addig csak rongyrázás.
Amúgy meg az okos TV-k a PC-ről (Windows 7) mediaplaye-en beállított, megosztott file-at lejátsszák.

3vv2btrhv

Köszi a szemléletes képet .

egux4t8tf

nem akarok másik topicba szemetelni ezért itt próbálkozok.
http://img1.indafoto.hu/1/1/168317_8947c8e0a09e332bb4964db1b5ddb2aa/20557293_119abd951682592f9c0e927fa5430bc5_l.jpg" border=0>

xg2w6ib9x

Halihó !

Mostanában a legtöbb weblap aljára beúszik valami hirdetés. Feltelepítettem a Firefoxhoz egy anti adfly plugint, ami kb. egy napig tiltotta ezeket a szemeteket, de aztán minden visszaállt.
Valakinek van valami bevált tippje, ami nem fogja le nagyon a gépet, de hatékony a reklám szemét ellen ?

0bn8uxmw

Szia,

Első körben ajánlom,h minden esetleges toolbart szedjle ha van fent utánna mondjuk egy https://www.malwarebytes.org/" TARGET=_fnew>malwarebytes -al nézd át a gépet(ingyenes verzióval) utánna mehet a firefoxhoz az https://adblockplus.org/en/firefox" TARGET=_fnew>adblockplus. Már évek óta használom minimális reklám marad és tényleg csak azt tíltja amit kell. Youtube-nál is megszünik a reklám.

ywathzay

Tudja-e valaki hogy egy régi magyar fúrógépbe beépített párban elhelyezett golyóscsapágyon mit jelenthet az OD jelölés?

000000000

Reklámkép szűrő engedélyezését kipipáltam. És volt beúszás, nincs beúszás. Meg a sok hülye tolakodó reklám is eltűnt.  

Avant Brovser –t + Firefox használok.  

keri

Van reklám a youtubenál? :D
Amúgy én is Adblock-ot használok.
Mindig meglepődök amikor másik gépen képembe nyomják a sok szemetet, de ezek a beúszó reklámokat általában valami kártékony program települése okozza. Nekem legutóbb a java frissítésnek álcázva mászott bele a gépembe.

De visszaállítottam a telepítés előtti időre a gépe és az eredeti oldalról letöltve és frissítve a Javat, már nem volt gond.

0bn8uxmw

[#taps] jah jah én is meglepődtem másnál a youtubenál kérdeztem is mi a ménkő ez a reklám nállam ilyen sosevót [#vigyor5]
A java meg szereti felrakni ask toolbart ha nem veszed ki a pipát a telepítésnél, ős ellenségem....

xg2w6ib9x

Halihó !

Köszi a tippeket Neked is, meg a többieknek is.
Ma este lesz egy kis időm, megcsinálom.
Egyébként én is  próbálkoztam a rendszer visszaállítással, de az is csak átmeneti megoldást hozott.