Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Köszönöm, ez a méretezés hasznos lehet még, alkalomadtán élnék a számítás lehetőségével.
Nem tervezem nagy tömegek mozgatását.
Meg annyi kérdés, hogy az előbb említett motor 6 kivezetéses unipoláris, de bipolárissá köthető belül (már volt itt aki megtette) ekkor már jobb paramétereket produkálhat alacsonyabb feszültségeken?
Az én nádszál 3d nyomtatóm egész jól muzsikál (NEMA17 3,1V 2,5A 0.5Nm) motorokkal, a motorok jéghidegek órák alatt is.

s7manbs8

Neked milyen fajta 3D nyomtatód van ?

KBalázs

K8200 már toltam fel képeket róla.
Belinkelem: http://web-oldal.hu/beis-compo/DSC05147.JPG" TARGET=_fnew>itt van

s7manbs8

Kösz, persze lehet, csak már nem emlékszik az ember egy idő után mi hol van.

s7manbs8

Az jó kis gép, na egy olyan fej jó lenne nekem is ami azon van.

000000000

A jó muzsikálásnak örülök.:)
De tudod ez azért van, mert század W-os hasznos teljesítmények kellenek egy ilyen kis 3D hajtáshoz (ezért maranak "jéghidegek", bár azért na őszintén langyos tea meleg is az néha), és így aztán nem tudják az emberek annyira elrontani ezeket a kontstrukciókat, hogy ne működjön valahogy egy ilyen kis vacak motorral is. Nagyjából ez a helyzet a Hobby CNC gépek világában is, ezért nagy a sikerélmény szerencsére.  
A bipol hajtással érdemes kísérletezni, ha vannak erre jó kis vezérlőid, a mikro step miatt is kellemesebb hangja, tulajdonságai lesznek a gépednek.

KBalázs

Az extruder motorja langyosodik, de kézmelegre nem, csak érezhető hogy nem szobahideg, a többi motor tényleg olyan mintha nem is csinálna semmit. A motorvezérlő 1A áramot ad minden mozgató motornak. Az extrudernek csavartam kicsit feljebb, 1.25A, és az a motor folyamatosan dolgozik nyomtatáskor. Álló helyzetben amikor tartanak csak az XY motorok, már volt hogy kitéptem az X szíjat a rögzítésből, mert gondoltam csak odébb tolom.

s7manbs8

Mondani is akartam, hogy nincsenek azok kihajtva, de nem is kell, ha elég erő van úgyis. Ha maximálisan ki lenne használva, akkor felmenne 50fokra a hőfoka pl.

000000000

a mach3 ban miért nem tudom beálitani a szovtver végálást vagy hogyan kell?

000000000

Úgy emlékszem, itt páran használnak a modellezésben használatos BLDC motorokat, saját vezérlőjével. Hozzájuk szólna elsősorban a kérdésem. Ezeket milyen jellel/jelsorozattal kell vezérelni? Feszültség? Négyszögjel?

000000000

1-2 ms közt változó szélességű impulzussal.

000000000

Sziasztok, hány fokos marótűvel martok élvilágító plexit?

000000000

Erre Gondolok. Ennek is ilyen pár ms-os jel kell?

http://www.helicopterpart.biz/images/hobbyhack/12A-ESC.jpg" border=0>

000000000

Nagy valószínűséggel igen.
De nem pár ms, hanem 1 és 2 közt változó kitöltési tényezővel.
1ms ála motor, 2ms teljes fordulattal jár.
A többi a kettő közt.

keri

Éppen mostanában programoztam le egy PIC-et ami a MACH3 PWM jelét átkonvertálja a modell vezérlő jelére. Frankón működik is, de Psoft felvilágosított hogy jó eséllyel működik direktben is PWM jelről.
Annyi hogy 1000Hz-et kell beállítani a PWM frekire és 50%-os minimális kitöltési tényezőt.
Bár szerintem téved és 500Hz-et kell állítani.
Próbáld ki, ha nem megy, akkor tudok neked adni ilyen konverter IC-t anyagáron, amit a PWM kimenet és a BLDC vezérlő közé kell csak bekötni.