Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

a86ifm7g5

Köszönöm szépen. Igen, valami hasonlót fordítottam ki én is a "chinglis"-ből :) De sajnos még mindig nem értem a beállítását. A működése világos nyilván, de hogy a beállítást a setup-al hogyan kell elvégezni, az továbbra is homály. A youtube-on sem találtam értékelhető videót róla...

Sz.József

Nyáron telt volna le az 2 év (1+1).
Most az a helyzet állt elő, hogy ha letelik a 2év,  
akkor még utána 1 évig kicserélik a kijelzőt ha szükségessé válna. (remélem nem kell...)
De azt mondta a szervizes, hogy a + 1 éveben a kijelzőn kívül mást hibát is orvosolnak (pozitívan állnak a dologhoz).

Sz.József

Ezt sajna nem tudom Neked megmondani.
Minden esetre nekem bemelegedés után sem tűnt el a jelenség...

LittleSV

A setuppal csak a beállítási "menübe" tudsz be-kilépni, az más célra nem szolgál. Megnyom, kijelző villog, x,y,z tengelyek gombjaival benyomkodod a kívánt értéket, majd a setup gombot megnyomva eltárolódik az érték. Én vártam volna hogy mondjuk a mach3ban is kell valamit okoskodni hozzá, de valószínű a kék vezérlő lekezeli (de akkor minek az usb?!). Miért nem írsz az eladónak, hogy adjon normális leírást, és ne copy-paste legyen már a másik 50 hasonló termékről..

a86ifm7g5

Nem csak a kék, hanem a "kék" LPT leválasztó kártyákon is van Ilyen display csatlakozási lehetőség. No majd ha megérkezik, játszok vele.y tulajdonképpen mit is kell beállítani?

Tökéletesen látod, én is erre gondolok, csak az a bökkenő, hogy tulajdonképpen mit is kell beállítani? Milyen értéket?

(Én azt tudom elképzelni, hogy ha a monitoron nem nulla a tengely érték, akkor ezt az értéket kell beállítani a displaybe? hmmm...

000000000

Köszönöm a segítséget!

000000000

Esetleg még egy kérdés: arról kapok értesítést, ha válaszol valaki a feltett kérdésemre? Köszönöm

svejk

Sosem volt ilyen a kezemben, de szerintem:

Amit vettél nem más mint egy egyszerű programozható step/dir számláló.
A mach3 mellett nem sok értelme van, max. annyi hogy a gépi és a munka koordináták mellett lehet még egy harmadik koordináta rendszered is.

Alapesetben arra találták ki, hogy ha valaki csak kézi step generátort használ az lássa hol is jár a tengelye. (a képen látható is a kezelőegység)

Ugyan úgy be kell állítani, mint a mach3 motortuningot, azaz hogy adott elmozdulás mennyi step értéket kíván.

Ezután a mach3 kijelzőjével szinkron fog működni, persze ehhez az kell, hogy egyszerre legyen lenullázva a mach3 és ez a kijelző is.

Különböző nullázási pozíciók esetén jön képbe a 3. kordináta rendszer.

Az USB meg biztos csak a tápfesz miatt kell.

Benel

Tökéletes az összefoglaló! Ez egy síma step/dir számláló.
A tápot a vezérlőből kapja, az USB szerepét nem tudtam kideríteni,PC-vel összkötve ismeretlen eszközként jelenik meg,illesztő programot nem találtam hozzá.

Devecz Miklós

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Négy kivezetéses Hall nyomógomb felhasználható-e végállás kapcsolónak?
Ha igen, hogy lehet ezt bekötni a vezérlőre.
Eddig sima végállás kapcsolót használtam, de állandóan megtelt forgáccsal, ami müködési bizonytalanságot okozott.

a86ifm7g5

Viszont van egy bökkenő vele: Csak egész számú beállítást enged. 10-20-30-stb. 133.333-at például nem lehet rajta beállítani. (youtube videón kerestem rá és ezt láttam).

Az USB szerepét én sem értem, mivel ahogy BeneL írja, a tápot a vezérlőkártyáról kapja.

svejk

Az kissé komolytalan lenne...

De ott van a kezedben nem? hamarabb kipróbálni mint írni róla látatlanban.

Valami 0,1 mm-t emlegettetek a leírásban.
Lehet hogy az ehhez az elmozduláshoz tartozó lépésszámot kell beírni nem?
És akkor máris jó az egész szám.

De még egyszer hangsúlyozom ennek az eszköznek alapvetően semmi köze a mach3-hoz.

a86ifm7g5

Szia!

Nem, nincs nekem ilyen eszközöm, látatlanban írok, fejtegetek, elmélkedek róla. :)  

Sz.József

Zoli küldött nekem egy youtubos linket, de nem tudom megfejteni...
http://www.youtube.com/watch?v=onTwSfMIxfM" TARGET=_fnew>Íme a link...
Egyszer beír 54-es értékeket, azután 20, 40, meg 61-et... (?)
[#fejvakaras]

svejk