Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Sziasztok
Kizárolag hegesztés közben van ez a jelenség,ha nem hegesztek,csak a levegőben engedem a huzalt,akkor nincs akadás tolja egyenletesen.
Következő lépés a 3méteres munka kábel lesz,de hát 4m-esel is kéne hogy működjön.

ybm4ifb

Talán a védőgáz lehet az oka...keverék gázt használunl 75%Argon-25%CO2

s2k5ycubj

Az biztos nem mert co2-vel sokkal könnyeben ragad. Ez a jelenség csak induláskor van vagy folyamatos?

jani300

Pedig így látatlanban visszaégésnek tűnik , ahogy ˆ Vetesi75 is írta . Tartsd távolabb a fejet az anyagtól , esetleg adj neki nagyobb előtolást .

ybm4ifb

Lehet nem írtam érthetöen....nem az áramátadó elejéhez olvad vissza a huzal,hanem az áramátadoban ott a furatban és csak anyira hogy megakasztja a huzalt----ha szerencsém van--mégcsak nemis gyürödik be a huzal a görgöknél....ilyenkor persze ha elenged az a kis tapadás megugeik a huzal kifelé 1...2 cm-ert(amenyít a munkakábelben feltorlodik)
Értem én a vissza égést amiről beszéltek...de nem az történik----történt már azis----főleg "szort üzemmodban"

Szirtimorc

Nem lehet, hogy hegesztéskor leesik az áram a továbbítómotoron valami rosszabb kontakt miatt?  

fpd0kbd4

Amikor a gázterelőt fölcsavarod,nem lazítja föl a balmenetet?

ybm4ifb

Sajnos egyik sem...mivel a jelenség hegesztés közben jön elö...egy darabig jo..aztán gondol egyet..és megtorpan a huzal...és látom a huzal végétöl 1-2cm-re az elektromos iv nyomot.

Szirtimorc

Esetleg öreg a huzal, és bevonat szórakozik. Egy haverom már szenvedett ilyennel. Vett egy frissebb gyártásút, és megszűnt a hiba.

robroy007

valami akkor nagyon nincs rendben a rendszerbe

lehetőleg minél egyenesebben tartsd az egész munkakábelt ha az ív a pisztolyban jön létre lehet mégsem a legjobb az áramátadó vagy hegesztés közben a gázterelő hozzáér a testhez
esetleg nézd meg, hogy eleve a munkakábel jól szorosan illeszkedik a gépen ( az anya lehet már szoros de a kábel még attól lötyöghet sajnos a gépen)

Vetesi75

Az áramátadó megbízható minőségű vagy csak valaki valamiből valahogyan elkövette a minél nagyobb haszon érdekében? Gondolok itt az anyagminőségre, mert eredetileg az egy elég spéci rézötvözet.
Ha van rá lehetőség, próbálj ki más forrásból származót! Legjobb, ha előzőleg tesztelve is volt más berendezéssel.

ybm4ifb

Holnap átnézem a csatlakozokat,áramátadot kiprobáltam több félét is újakat huzal nem oxidos nem sérült,fényes a réz bevonat.
Kedden beszámolok az eredményekről.

000000000

Sziasztok, van valakinek egy USB vagy PS2-es billentyűzet panelje?

000000000

...mármint nélkülözhető, megvenném, vagy elcserélném    

Szirtimorc

Van egy rakat komplett billentyűzetem, ha az úgy is megfelel.