Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Vakegér!

Itt a program is a könyvtáramba. Pár napig ott hagyom. Kicsi, valami az egész.  
Ott van a fájl is.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/%dcvegkocka%20pontfelh%f5/fs-view.exe" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/%dcvegkocka%20pontfelh%f5/fs-view.exe

Köszönöm, hogy foglalkozol vele!

000000000

honnan tudják, melyik az én házam?

000000000

A nagytestvér figyel.[#nevetes1]

000000000

Segíííítséééég!

Az egyik fontos programom, egy idő óta indításkor ezt a hibát jelzi. És nem indul.
Persze, az érdekesség az, hogy időnként, szépen indul, ahogy kell.  
A progit, többször próbáltam újratelepíteni. Az eredmény ugyanaz.  

Mi okozhatja?
Hogyan javítható?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Hibak%e9pek/indit%e1si%20hiba%20%20.jpg" border=0>  

keri

Nem tudja olvasni a műveleti memóriát, hibás a memóriád...mármint nem szenilis vagy hanem kontakthibázik nagy valószínűség szerint.
Próbáld kivenni, visrosszakni, megcserélni.

Sajnos a régi PC-knek ez szokott a halála lenni, hogy oxidálódik az "aranyozott" érintkezősor :)

Esetleg egy BIOS újra írást próbálj meg, ha még le lehet tölteni a gyártó oldaláról, mert 10 év után már az EPROM tartalom is szeret elfelejtődni.

000000000

000000000

A Comodo nem is engedi futtatni mert tömörített exe, hogy ne lehessen belenézni.

000000000

Jó, jó. Tudom, öregszem. A memóriám is kezd már kicsit …………………
Na, de így kicsúfolni:))

Beviszem a PC sekhez. Hátha tudnak valamit kezdeni vele.  

Az, az, érdekes, hogy kb 150 program fut a ezen a laptopon. Egyikkel se csinálja ezt.. Csak ez az egy progi.  

Kiszedtem a memóriát. Meg pucolgattam, az érintkezőket.  Próbáltam a másik fészekbe rakni is. Nem érzékelek változást.  

Köszönnöm a segítséget!  

000000000

Ne értem amit írsz?

Fs-view be kell hívni a szabo-daniel.3dc fájt. Kis idő múlva elindul.  

000000000

Bocsi a félrevezető bejegyzésért. :) Nem arra szólt a megjegyzés, hogy nem nyitja meg a fájlt, hanem hogy a nézőke program kódjába nem tudok belenézni mert levédték. A tűzfalam pedig blokkolta, mert ő sem tudott belenézni ellenőrzés céljából. :)
 Mi már csak ilyen társaság vagyunk, mindketten szeretünk a dolgok mélyére nézni. Én és a tűzfalam. :P

000000000

A fájlformátum a Vitro Laser GmbH szoftveréhez tartozik: www.vitro.de
 Tuti, mert a nézőprogidban is benne van a cég elérhetősége. Sajna nem találtam hozzá szabad hozzáférést, jó német szokás szerint hétpecsétes titokként őrzik. Elvileg a Voxelworx nevű alkalmazással lehetne kezelni, ha hozzáférhető lenne.

http://www.wemakeyour3d.com/how-does-it-work/2d-to-3d/voxelworx-light/" TARGET=_fnew>Voxelworx light leírás

000000000

Ez, már előrelépés. Legalább tudjuk, mit kell keresni.  
De, a hozzájutás, biztos nem lesz könnyű.  
Ezek szerint, nagy valószínűséggel, nem tudjuk más programmal kezelni a felvételt.  
Lehet, megbukik az évek óta dédelgetett tervem ezen.  
 Örülök, hogy foglalkozol a témával.  

Esetleg, lehet, átnevezve, mégis megnyitná valamelyik program?  

Lehet, keresni kellene, egy ilyen lézerező kapcsolatot. Azzal lehetne valamit alkotni.  

000000000

Ez attól függ, hogy a programozó saját formátumot alakított-e ki, vagy pedig valami általánosan használt struktúrát használt. Ha az utóbbi, akkor ki kell deríteni, hogy mi lehet az. Valószínűleg OpenGL az alapja, de azért a DirectX sem kizárt.

Ritkán szokták nulláról felépíteni a szoftvereket, de a 3D kristálygravírozás egyedi technológia, elképzelhető, hogy a leképezés sajátosságai miatt saját formátumot fejlesztettek.

Próba-cseresznye alapon lehet próbálkozni más szoftverrel való megnyitással, de nagy mák kellene hozzá. A pontfelhő-textúra párosítás nem egy szokványos struktúra. Eddig két programmal tudtam "megnyitni" de mindegyikben csak pár pötty volt az eredmény.

Két út lehetséges: megkeresni (ha létezik) azt a natív 3D adatstruktúrát amit a programozó használt, vagy visszafejteni az övét. Mindkettő macerás. Majd kiderül mennyire.

keri

Akkor valami program hiba lehet.

Lehet hogy valamelyik windows frissítés (vagy annak hiánya) tett be neki. Esetleg vírus...

Hát tipikus szivatos probléma ez is.