Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Még mindig nincs megoldva az NTLDR hiba.
Melyik könyvtárban kellene ennek lenni? A kereső, nem találja sehol.  
Mindenhol, mindenki a gyökér könyvtárat emlegeti. De, hol van az? És mi a neve?

Szirtimorc

Szia!

Ha esetleg Bp. budai oldalán laksz, holnap kora délután szívesen megnézem. Így látatlanban nehéz.

M

000000000

Igen, itt lakik a szomszédba:))

Szirtimorc

Szia!

A gyökérkönyvtárnak nincs külön neve, az van a "fastruktúra" elején. Az összes többi ebből nyílik. Pl. ha egy teljesen üres (partícionált, formázott) adathordozóra ha másolsz, az annak a gyökerébe kerül. Bármilyen filemanagerből ha rámész a C meghajtóra (és nem mész be egyik könyvtárba sem), akkor látod gyökér tartalmát. Lehet, hogy az ntldr rejtett file, akkor csak akkor találja meg, ha engedélyezed a Rendszer és a Rejtet fájlok mutatását. Ha eltűnt az ntldr, nem valószínű, hogy törlődött, általában ha a rendszer nem tudja olvasni a vinyót valamiért, akkor szokta kiírni.
M
M

000000000

Egyébként, csak Ír:)) Nem "olvas":))

000000000

Ha, feltelepített gépen megnyitom a C -t, akkor ott a helye?

6rk75uezn

Szia.Köszi a válaszod,közbe megnéztem még jópár gyári gép adatait,igen ahogy irtad tényleg kell a 20-30 m/s szalagsebesség.

000000000

A távgyógyítás már csak ilyen. Elmondjuk a szokásos dolgokat, de hogy milyen állapotban van a pécéd, azt csak a helyszínen látni.

A Media Player kérése szokatlan reakció, tehát valami nem stimmel a gépeddel, látni kellene valami hozzáértőnek. Valószínűleg a Windows Update kiabál, hogy frissítsd a rendszert.

Ha nincs akadálya, akkor frissítsd (készülj fel pár száz MB letöltésére és többszöri újraindításra. (A személyes adataid gondolom külön partíción vannak, nem azon ahol a rendszer lakik, ha mégis, akkor ezt orvosold előtte)

xfg6v697j

Ez nem olyan nagy ügy,mint amilyennnek látszik.
Az NTLDR-t a telepítő CD-ről rá kell másolni a C:\-re.
A hibás gép meghajtóját bedugod egy másik gépbe,és rámásolod.
Az NTLDR-t a keresővel keresd meg a CD-n és a kereső ablakábol másold,különben az életben nem taláod meg.
Akkor is másold rá,ha azt mondj,hogy rajta van,és megkérdezi,hogy felülírod e.
Amúgy érdemes még néhányszor megkísérelni a gép elindítását,mert el szokot még párszor indulni,mielőtt teljesen  kipurcan,éa akkor saját magán is bemásolhatod a file-t,nem kell átrakni a meghajtót másik gépbe.

000000000

Igen.

Nálam ez a hiba akkor szokott előjönni, ha Win7-et rakok egy másik partícióra. Annak szokása eltüntetni az XP renszerfájlokat. Többek között emiatt is van minden gépemen két rendszer, plusz az adatpartíció. ha az egyik rendszer megheklik, a másik még mindig rendelkezésre áll.

Ha a segédprogik nem segítenek akkor az XP telepítőlemez is megjavíthatja. Ehhez az a telepítő kell amiről a rendszert felraktad (érdekes módon másik telepítővel nem működik, nem tudom miért, ezért is nem szeretem az utólagos SP frissítést se), és  bebootolva róla NEM a javítást (J) választani, hanem el kell kezdeni a telepítést.

Amikor a célpartíció kiválasztásához érsz akkor két eset van: felismeri a régi wint és felajánlja a kijavítását (ez a jó), vagy pedig csak a partíció(ka)t látja. Utóbbi esetben ha folytatod a telepítést legyalulod a rendszert és minden adat elveszik a rendszerpartíción, úgy óvatosan az Enter nyomogatásával. Ha nem ismeri fel a telepített wint, és nem akarod még legyalulni a régi rendszert, akkor itt lépj ki a telepítőből.

Viszont ha felismeri, akkor egy csomó hibát kijavít, olyan pattogós lesz a gép mint friss telepítésnél, ráadásul a programok, beállítások is megmaradnak. Kicsit ijesztő először, mert teljesen úgy megy végig a folyamat, mintha új telepítés lenne, végig lehet csodálni a szokásos MS telepítési folyamatot a Jehova tanúihoz hasonlóan boldog emberkékkel. :P

Arany János

Szia Danibá!
Nekem ott a helye.
Takarításkor lazán kidobtam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/" TARGET=_fnew>Ez volt lemezen,
erről bootoltam és utána megtaláltam a "kukában".

000000000

Megoldódott indítási gondom. Érdekes hiba volt. Ez a vincseszter 3 partíciót tartalmaz. A harmadikat a hiba előtt leformáztam, töröltem, és újra létrehoztam.  
Mivel, már minden tőlem telhetőt megpróbáltam a javításra sikertelenül. Egy hirtelen ötlettől vezérelve, letöröltem újra a 3. partíciót, (ami egyébként üres volt) és így is megpróbáltam indítani.  
Legnagyobb meglepetésemre, egyből indult.  
Ezért, arra a következtetésre jutottam, hogy valamiért, az újra létrehozott partícióról akart indulni, eddig.  
Csak, azt nem értem miért?
Azt se tudom, lehetne e ezt beállítani, melyik partícióról induljon. Lehet ezt befolyásolni?
Hozzáteszem, a C partíció, rendszerpartícióként szerepelt, és most is.  

Végig, próbáltam, szinte az összes tanácsolt javítási lehetőséget. De, ugye már tudjuk, miért nem lett eredménye.  
Most, annak örülök, hogy nem tettem tönkre semmit. Aminek a kockázata meg volt.

Hálás köszönetem minden segítőnek! Sokat tanultam belőle.  

000000000

Valószínűleg nem az a partíció szerepelt a boot.ini-ben, mint a Win indításának a helye.

Tudod, ez:
 multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
 multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect

A partíciótörlés miatt megváltozott a sorszámozás.

000000000

Mi a helyzet a pontfelhőddel? Írtam, hogy töltsd fel a progit, meg amid van ezzel kapcsolatban valahová és ránézek szabadidőmben.

000000000

Ezt elmagyaráznád bővebben?