Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia Keri

Majdnem eltaláltad csak annyi a különbség hogy frissitéssel jött nekem is .

AdobeFlash frissités után nem is figyeltem hogy telepitett egy Mcafee skan plus nevü programot is .
Gondoltam akkor proba :a program futása után egyböl a Danibáéval teljesen megeggyezö üzenetet kaptam . Uninstal - tegistry takaritás és megy minden mint régen ( eddig ) .

Kapják be !!!

keri

Fujj, de utálom a az Adobe Flasht, igazából csak a youtube miatt van fent a gépemen, de most hogy mondod engem is cseszeget, hogy telepítsek valamit, és persze mindig egyre rosszabb lesz az egész.

ywathzay

Tud-e valaki megoldást arra, hogy egy alacsony nyomású szivattyút (0.1-0.2bar) hogy lehetne állandó nyomásra ösztökélni üzem közben, ne legyen függő a szállított folyadék mennyisége a tartályban található folyadék magasságától.

svejk

Frekvenciaváltó + megfelelő érzékelővel visszacsatolva. Már a legegyszerűbbekben is van minimális PI szabályozó.
De most a nyomásra vagy a szállított mennyiségre kell szabályozni?
Mert a leírásod kissé kusza nekem.

KoLa

Ússzon a szívótorok a felszinen!

hostya

Esetleg egy nyomásszabályzó alkalmazása..?

ywathzay

A nyomástól függ a szállított folyadék mennyisége. Mivel a továbbított folyadék mennyiségét szeretném kordában tartani, és elméletem szerint ha állandó nyomást tudok tartani akkor a szállított mennyiség is állandó lesz. Eleve kis teljesítményű a szivattyú nagy nyomást nem tud létrehozni, így csak 1-2 tized atm. lehet gondolkodni.

ywathzay

Egy kicsi "hidrofor" egy igen érzékeny nyomásszabályozóval? Holnap utánanézek lehet-e ilyet kapni.

Szalai György

Ha állandó folyásáram kell, akkor miért nem az átfolyás mérésében gondolkodol?
Az átfolyás érzékelőt tartod nehezebb diónak?

ANTAL GÁBOR

Rajzold le a forgólapátos szivattyú jelleggörbéjét. Erre rá kell rajzolni a terhelési görbét ( az egy parabola ami az ordinátát az emelési magasságnál metszi ) A két görbe metszéspontja a kialakuló munkapont. . Ha nő az emelőmagasság akkor a munkapont balra fog tolódni( és csökken a szállított mennyiség ) Ha ez nem megfelelő akkor vagy a parabolát kell módosítani ( vagyis az eddigi fojtást csökkenteni kell vagy a szivattyú jelleg görbéjét . A szivattyú görbéjét az(affinitási törvény  szerint ) a fordulatszám változtatásával tudod megváltoztatni ( növelni kell a fordulatszámot , ami a szállított mennyiséget lineárisan , az emlőmagasságot négyzetesen növeli , de a megtápláláshoz már a kettő szorzata  ( köbösen növekvő!! ) teljesítmény kell . Vagyis a megoldás a frekiváltó egy megfelelő szabályzókörrel . ( vagy a veszteséges szabályozás ami a fojtás csökkentésével operál )

ywathzay

Köszönöm a tanácsokat, akkor lehet hogy mégis az áramlásmérés az egyszerűbb megoldás. Először azt gondoltam bonyolultabbnak.

r2u4n063m

Üdvözletem!  
Van nekem egy kisméretű állványos fúrógépem, ami nem akaródzik elindulni. A mágneskapcsoló működik, azonban a motor nem forog. Égési nyomokat nem észleltem, azonban találtam egy alkatrészt, aminél szakadást mérek. Közvetlenül az állórész tekercs előtt helyezkedik el.  
Elképzelhető, hogy ez egy hőkioldó volna, ami ellátván feladatát, kioldott?  
A feliratok nem láthatók jól, elmosódtak, számomra nem sokat mondanak. Mivel helyettesíthetem, illetve helytálló-e a fenti feltételezésem?  
Köszönettel [#worship]
&rash
https://lh4.googleusercontent.com/-CpK4ZZkzxKk/Up-ZTXpVwEI/AAAAAAAAE_M/wxg4I_jKD7I/w885-h664-no/P1010044.JPG" border=0>

ra8nsmk6w

Az egy termikus biztositék. Próbából csavard össze a két lábát és kapcsold be a motort. Ha szeretnéd visszaállitani a funkciót akkor ilyen alkatrészt lehet kapni. Én biztos nem tökölnék vele.

r2u4n063m

Köszönöm a válaszod! :)

kuv5p7226

Ha jól látom, egy 125 C fokos hőkioldó. Lomex. Nekik van.

lomex.hu