Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs megfeledkeztem róla. Annyit szívok most a rendszerrel. Ráadásul, a nettem is hol van, hol nincs. De leginkább nincs.  

000000000

Csak írd be a gugliba hogy "boot.ini", bőséges leírást találsz hozzá (MS oldalán és máshol is). Jobbat mint ahogy el tudnám mondani.
 A lényeg, hogy ez a fájl mondja meg az XP bootmenedzserének hogy mi-hol van és milyen paraméterekkel töltse be  rendszert. Amikor a Rendszer tulajdonságainál (ahol a lapozófájl méret, környezeti változók, stb. van) beállítod a rendszerindítást (hány másodpercet számoljon, stb.) akkor ebbe a fájlba írja.

6rk75uezn

Üdv.Azt halottam egy villanyszerelő tanulótól hogy ha az óránál 3 kismegszakitó van akkor bent van az óráig a 3 fázis.Van benne valami?Vagy hülyeség?3x220v?Ezt hülyeségnek tartom.(nem igazán vágom ezeket a dolgokat).Köszönöm aki ir és egy kicsit felvilágositja ezen téren a tudatlanságomat.

xg2w6ib9x

Minden előfordulhat, de minek lenne 3 kismegszakító, ha csak egy fázisú a fogyasztási hely ? A fogyasztásmérő egyfázisú ?
Én régebben laktam olyan családi házban, ahol 3 külön lakás volt és mindegyik lakás külön fázisról ment. Ott is 3 kismegszakító volt, de 3 külön (1 fázisú) mérő is volt.

xg2w6ib9x

Azt el tudom képzelni, hogy valaki a későbbi fejlesztésre gondolva azt kéri az áramszolgáltatótól (illetve a rendszert kivitelező vállalkozótól), hogy 3 fázisú kábelt építsen ki az oszlop és a fogyasztásmérő közé, de ez esetben nem gondolnám, hogy a nem használt fázisok oszlop felőli végeit bekötnék addig, amíg a másik végén nincs fogyasztásmérő.

6rk75uezn

A fogyasztásmérőn 220v van feltüntetve,más érdekeset nem látok rajta,az oszlopról 2 szál vezeték jön be,ezért is tartom hülyeségnek hogy 3 fázis lenne az óráig!!

6rk75uezn

Szalai György

Az biztos, hogy az áramszolgáltatók egyfázisú (230V) fogyasztásmérő alá nem szerelnek három darab kismegszakítót.
Az is biztos, hogy háromfázisú (3x400V) fogyasztásmérő alá pedig biztosan három darab kismegszakítót szerelnek.
Tehát ahol három darab van felszerelve, ott biztosan bent van mind a három fázis, pár esetet kivéve.
Pl: Ha üzemzavar vagy hiba van, akkor előfordulhat, hogy éppen csak kettő, vagy egy, vagy egyse fázis használható. Ha tervezett munka miatti feszültség-mentesítés történt, akkor egy sincs. Ha a szolgáltató „egyéb” okból szünetelteti a szolgáltatást, akkor sincsen egy sem. Ha az előrefizetős fogyasztásmérőből kifogyott a „tehetség” akkor az, mindhárom fázist szünetelteti.

jani300

Sok minden nem igazán látszik a képen , de én csak egy automatát látok a mérő alatt .

Szalai György

Ebben az esetben egy fázis (230V) és 25A áramerősség áll rendelkezésedre minden napszakban.
Ez mellett pedig szintén egy fázis (230V) és 10A áramerősség, a kapcsolt időszakokban.
A minden napszaki és a kapcsolt mérőn lévő feszültség egyen fázisú, vagyis a kettő között nem hogy 400V feszültség nincsen, hanem semmi különbség nincsen.
Vagyis semmi az van, de akkor éppen hogy nincs semmi, de akkor az már valami. [#vigyor2]

000000000

Szia, azt hogyan tudom meg, hogy mikor, vagy mennyit van/lesz bekapcsolva a kapcsolt?

6rk75uezn

Köszönöm válaszod,de hogy minek van akkor kettő kismegszakitó felül.

Szalai György

A kapcsolt, un. vezérelt tarifából több is van.
(Legjobb, ha megnézeted a szolgáltatód honlapján, akkor hiteles forrásból tájékozódhatsz.)
A villanybojlerekre vonatkozó rész a „ELMÜ B” tarifa.
http://www.elmu.hu/tarifaink" TARGET=_fnew>http://www.elmu.hu/tarifaink
Ebből a terád vonatkozó időpont pontosan nem derülhet ki, mert a sávon belül nem kapcsolhat azonos időpontban egyszerre ki és be az ország összes villanybojlerje.
Ha egyik nap felírod, hogy a tiéd mikor, nagy valószínűséggel ugyan akkor lesz másnap is, de lehetnek kivételes napok.
Különféle kódolású kapcsoló készülékek, külön kiadott be-ki utasítások alapján, csoportokban kapcsolják őket.
Családi kertes házas környezetben a szomszédé valószínűleg más időpontban.
Lakótelepi lépcsőházakban jellemző a központi egyetlen kapcsoló készülékről, mágnes kapcsolókon keresztül, egyszerre kapcsolt sok bojler.

Szalai György

Azért van felül kettő, mert az egyik a bojlerhez tartozik, a másik meg a lakáshoz.
Ha az egyiket lekapcsolod, akkor kiderül, hogy melyik, melyik.

xg2w6ib9x

A kapcsolt (hivatalosan: vezérelt) áramot az elosztó rendszer aktuális terheltségének figyelembe vétele mellett központilag kapcsolgatják a hálózati feszültségre szuperponált hangfrekvenciás vezérlő jel által.