Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

svejk

Zzrash esetében talán rövidebb idő alatt visszahűlne a motor, mint szétszedni és cseréni benne az örökre kioldót.

Persze jól illesztett és beállított külső motorvédővel is megoldható lenne a védelem, de ugye egy ilyen fúrógép úgy 12 ezer forint, egy normális hókioldó+mágneskapcsoló vetekszik ezen árral.

000000000

Nincs aktiválva a hibakeresés mód a Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek alatt?
 A hibaüzenet arra utal, hogy a tablet várja, hogy egy hibakereső szoftver ráakaszkodjon a Chrome-ra.
 Erre akkor van szükség, ha programot fejlesztesz, és a fejlesztőprogram nyomon akarja követni a futó alkalmazást.

Szalai György

„Ne aggódj, azért egy fúrógépen észreveszed ha melegszik, szaga lesz, vagy lefogta a főorsót a munkadarab.”
Pont azért van a hő védelem, hogy ne a melós döntse el, hogy mikor túl meleg a motor és menyit bír ki még. Mert épp ezzel szokott nem törődni, csak nyomja, mint a süket a csöngőt, gondolva, hogy ki kell annak bírni, majd pihenhet műszak után. Különben is a meló az első nem a pihenés, azt lássa meg a főnök, hogy áll a gép.
Mióta számítógépekkel tervezik az élettartamot, nagyon hitványak ezek a motorok. Régen több volt bennük a tartalék.
Én azt mondanám, ha jót akar és nem motorvédelmet, akkor használjon rendes motort, de az megint nem ez az árkategória.
Marad a motorvédelem, főleg, ha csak párszáz forint.

wm94bppdn

Ez ugyan a semlegesbe való, de...
A hőkioldó, amely miatt ki kell dobni a trafót, vagy motort, része annak a megfontolásnak, hogy mihamarabb vegyél másikat, pörögjön a gazdaság, bővüljön a termelés. A következmények között van jó és rossz is, általánosan  és egyedileg is, és meggyőződésem, hogy ez nem összeesküvés, hanem felismerése egy törvénynek, ami nem az emberiség találmánya, hanem természeti. Azt sejtem, hogy az entrópiához van köze. Aki jól ráérez, abból lehet sikeres, gazdag ember.

000000000

Szerintem teljesen jól látod!
Vagy inkább ráéreztél! Remélem gazdag ember vagy!
Én megpróbáltam, de kevés a ráérzés, bele kell születni. A kívülállót csak kihasználják!!!  :)

000000000

annyit tehetünk, hogy bosszankodás közben kicseréljük a hőkioldót, és megnyugszunk, hogy megtettük amit lehetett   :)

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Segítséget kell kérnem, az unokámnak sikerítettem egy tápegységet (1-16Volt, és 0-4Amper), egy PC tápból. A dolog működik, de mint ismeretes a csomagolás a legnehezebb. Már oda jutottam,milyen szégyen, hogy megvettem a FrontDesigner3.0-ás verzióját, mivel a törtekkel nem volt sikerem. Most odaértem, hogy plot-filet szeretnék kapni, abból szép előlapot tudnék gravírozni. A furatokat el is készíti, meg a körbemarást is, de a marás, és gravírozás: szürke, azaz nem érvényes.
   Aki már használta, kérem segítsen, közel a karácsony.

s7manbs8

Azt  a Front Panel Designer én is most próbálgatom, dxf-be kinyomom, majd onnan akarnék g kódot generálni valamivel.

ybm4ifb

Sziasztok
Van egy kis gondom,hegesztéssel kapcsolatban.
Fogyó elektródás (CO2)akadozik a huzal,már cseréltem mindent,teflon huzal vezető--nem vált be-acél spirál..gondosan leszigetelve...áram átadó ujjra cserélve.
Jelenség:az áram átadóban elektromos ív keletkezik és ezáltal megragad a huzal.
Valaki tudna tanácsot adni ez ügyben???  

Vetesi75

Szia!  
Áramátadó megfelelő méretű? A gázterelő nem húz ívet? Huzal tiszta, zsiradék és oxid mentes?
Nem csúszik meg a huzal a továbbítóban és ég vissza rövidre a huzal?

ybm4ifb

Kösz  
0.8-as huzal,hozzá való áram átadó ,gázterelő oké,jó,huzal tiszta toló mű két görgős.
Képes a görgő után be gyűrni a huzalt...pedig ott van egy réz cső..ami a csatlakozóig megvezeti a huzalt...tehát elég erővel tolja a huzalt.  

barhz9bni

Sziasztok!
Mi lehet a baj ezzel a kártyával?

Hajnalban sikerült fordított polarítással a tápra kötni, felforrósodott az LPT és a tápvezeték és azóta ezt csinálja.

Közben kiderült, hogy a kezemről származó statikus zajt veszi a kártya, de nem tudom, hogy hol a hiba, a vezérlő szállt el, vagy az alaplapi kártyám? Esetleg valami statikus töltöttség bezavar a jelkimenetbe?

Úgy viselkedik mintha mindenhonnan egyszerre kapna jelet a kártya, beáll az egész. Azt hiszem azóta, mióta fordítva kötöttem be (20 amper 12 volt)

" TARGET=_fnew>VIDEO

jani300

Mindha kicsi lenne a huzalelőtolás . Ne legyen törés ,ív a munkakábelben . Esetleg próbálj rövidebb munkakábelt használni .

KoLa

Ha kikapcsolod a huzalelőtoló görgőt! akkor kézzel húzva, könnyen jön a drót?