Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Nos íme az ígért kép.
Ellenőrizd le a keresztkonzol négy sarkán a K méretet. (ugyebár egyformának kell lennie)
De tovább megyek...
Én legelsőnek az A és B csúszófelületek ellenőriztem. Nem voltak párhozamosak.
Az A-hoz képest a B hátrafelé bukott, nem kicsit... (0,2mm-t)
Amíg ezeket nem hozod helyre, addig a Z merőlegességével nem érdemes foglalkozni...
Hogy bonyolítsam a dolgot, a Z merőlegesség és a főorsó merőlegesség az két külön kategória.
De gondolom ezzel nem mondtam újat... :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/MBF550_atalakit/MBF550_7f.jpg" border=0>

Sz.József

"Ha a munkaasztalra teszek egy darab fémet, és azt marom síkba, az segíthet valamennyit a problémán? (alura gondolok)"
Ha egyszer rendbe teszed a gépet, akkor nem kell törnöd a fejedet többé
ilyen síkba mart közbetéteken...
Hiszen nincsen annál jobb ha a T nútos asztalra tudod felfogatni a leendő munkadarabot...

Sz.József

"Viszont ez az egyenáramú motor + vezérlés...kiakasztó :D "
Ez engem is kiakasztott, a de benne lévő potikkal elég jól a "kedvemre" tudtam hangolni...

Sz.József

Ez az "önmagával síkba marás" egy ilyen jellegű gépen nem helyénvaló dolog.
Egy gravírozó gépen pl. viszont hasznos dolog egy ilyen önmagával "felsíkolt" közbetét.
De hiszen gravírozó gépen ezt sokan alkalmazzák is. Talán Te is innen vetted az ötletet...(?)
Erre a gépre nem jó ötlet...

Sz.József

Na, most lehet, jól elvettem a kedvedet a felújítástól... :)
Pedig a kereszt konzol merőlegességét még nem is említettem...  
Arra pedig szükség lenne ha a későbbiekben valamit derékszögbe akarsz marni bonyodalmak nélkül...

9hpa53xy

Én igazából csak kínlódom :) van egy alkatrész amit nagyon szeretnék elkészíteni aluból, azt próbálnám ezen a csodagépen megcsinálni, de túl nagy a pontatlanság.... egy 9*0,5mm-es nútot kell bemarnaom egy U profilba (a készülő "gravírgéphez") de így nem fog menni. Egyébként nemrég raktam össze a masinát, mechanikusan a pontatlanságától eltekintve sikerült helyre pofoznom, az elektronikát pedig majd lefotózom hogy mennyi maradt meg belőle :)

Sz.József

Ok, én azt hittem mindent helyre akarsz hozni rajta amit a kínaiak elb@ctak rajta...
Pedig ha precíz munkákat akarsz rajta készíteni és nem akarsz "kínlódni", akkor meghálálna a teljes felújítást...
Csak kíváncsiságból...
Milyen az a 9*0,5mm nút? 9 hosszú és 0,5 széles? Vagy 9 széles és 0,5 mély? Vagy?

9hpa53xy

Ez volt a terv :) De ezen a ponton nincs meg a szerszámozottságom hogy ezt a hibát korrigáljam...:(

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4536654/nut.png" TARGET=_fnew>nut 9*0,5*195

kuv5p7226

keri

Köszönöm az ötleteket mindenkinek!
Pár dolgot még ellenőriznem kell ezek alapján.

9hpa53xy

9hpa53xy

A és B csúszófelületét mihez képest mérted egyébként?

Sz.József

Az utoljára feltett kép szerinti állapotban az A oldalon leszorítottam a keresztkonzolt a csúszó felülethez,
plusz a fecskefarokhoz (kézzel). Lényeg az, ne tudjon billegni.
A mérőóra mágnestalpa is ezen az oldalon volt (a konzolon), a tapintó pedig a B felületen.  
A tapintó egyszer a konzol előtt egyszer a konzol mögött, majd végig toltam.
Igaz, egyszerre csak a fél távot tudtam ellenőrizni így, de a difi így is kibukott...(a hátra fele lejtés)

000000000

A számítógépem indításkor azt írja ki? Hiányzik a NTLDR.
És, nem indul.
Mi ez a hiba?
Hogyan javítható?

Köszi, ha segítesz!

000000000

Nálam ilyenkor az operációs rendszer újratelepítése hoz sikert. Bár lehet van más megoldás is, remélhetőleg a többiek is nyilatkoznak majd ezzel kapcsolatban.