Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Erre a feladatra a kettös időzitésű időrelé a legalkalmasabb ahol függetlenül tudod állitani a bekapcsolási időtartamot és a szünetet. Ezért én nem forrasztgatnék 555 ic-böl spec áramkört. Bár kétségtelenül az valamivel olcsóbb

jani300

Köszönöm ! Nem is tudtam , hogy létezik kettős időzítésű időrelé :(
Most már csak kell egyet szereznem jóárasítva :)

s7manbs8

Mennyi egy ilyen időrelé ?

Révész Richárd

Finderből kb 20.000.- Ft

s7manbs8

Akkor lehet megéri megcsinálni, ha a tulajnak úgy jó lenne. Az azért nem egy-két forintocska.

Antal Sándor

Szia!
Nekem van egy omron h3cr-f
Ha kell tíz darab ezresért a tiéd.

s7manbs8

Szerintem én tudok neked ilyet csinálni, ha más megoldást nem találsz hirtelen.

000000000

Sziasztok, keresek egy slideshow kísérőzene generáló programocskát,
Canon Solution lemezen volt...
Biztosan van köztetek "ínyenc" zeneszerző hajlamú, aki ezt is gépre bízza....  

s7manbs8

Én úgy olvastam elsőre, hogy 10 db ára egy ezres ... :)

jani300

PILZ P1FI-2NK/DA ELECTRONIC MONITORING RELAY 3X500V 3.5VA 50HZ 250V 8A most szereztem egy ilyet ,15/1 amperes áramváltóval . De még a pdf alapján sem értem igazán mi is a célja , szerepe . Pedig lehet két időt állítani rajta :)

jani300

Köszönöm a válaszokat felajánlásokat .
Kicsit még rágódom rajt ,hogy mi legyen . Még a mechanika sincs kész teljesen .

Antal Sándor

Jani!
Ha jól látom amit szereztél az egy teljesítmény/áram figyelő relé,a beállítható idő az szerintem a késleltetés.
Javítsatok ki ha tévedek.

000000000

Azért kukkantsál rá erre, szerintem ez tökéletes lenne neked 5500 Ft-ért.
http://www.ebay.com/itm/AC-100-240V-Digital-Twin-timer-Relay-Time-Delay-Relay-B2E-/230841026770?pt=AU_Utensils&hash=item35bf3288d2" TARGET=_fnew>AC 100-240V Digital Twin timer Relay

jani300

Jól írtad ! Max-min teljesítményt lehet állítani .A délelőtti kérdésemhez nem kapcsolódik . A PDF lehetett volna részletesebb háta én is érteném :( Van egy asszinkron (?) motorvezérlő teljesítmény elektronika is , lehet csak fékezett , a csillagponttal variál valamit . 680 ohm 36 watt amit fékellenállásnak gondolok . Lett egy vödör tizenéves erősáramú cuccom , a nagyobb részét azért tudom mire való :)

jani300

Köszönöm ! Jónak tűnik . Ennyit még nekem is megér . Jól látom , az egyik fajta relé érintkező kimenetű ? Akkor nem érdemes bütykörészni két időrelével .