Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs, most látom, hogy a Shenzhenben élő barátunk nem szállít Magyarországra. [#falbav]
Viszont ha rádobsz még 100 Ft-ot, akkor a hong-kong-i versenyző feladja neked ingyenes postadíjjal.
A leírásban szerepel, hogy rendelheted:
-240V vagy 24V feszültségre (a 240V 100-240 között működik)
- 2 db relé kimenettel szerelt. (Létezik szilárdtest relével szerelt változat is)

Szerintem elég pöpec módon néz ki.
Én hőmérséklet mérőt-vezérlőt vettem, nagyon ott vab a szeren.
A hűtő-fagyasztó szekrényemet léptettem be a XXI. századba.  
Mesterek felejtő (19 ezer lett volna a kiszállás-javítási díj), programozható min-max kapcsolási hőmérséklet (hiszterézis), kompresszor védelem (késleltetés) stb.
Ráadásul ez abszolút hőmérsékletet mér, míg a normál termosztát nem működik hideg környezetben. (hideg kamrában nem hűt a hűtő)
Szóval jók ezek a kütyük.

jani300

Még egyszer köszönöm a segítséged ! Nekem nem megy az Angol , azért a műszaki nyelvre részben "ráérzek " . A fiam majd intézi a rendelést . Én fűrészpor adagolót tesztelgetek ,vegyes kazánhoz ,egyenlőre kézi üzemben ,ténylegesen kézzel tekerve :) De nagyon bíztatónak tűnik a dolog .

000000000

Azért CO-ra, és hőfokra ügyelj.
Az egy dolog, hogy x percenként y gramm fűrészport betolsz a kazánba.
Valami érzékelőt, biztonsági elemet tegyél a rendszerbe. (CO, tűz, infra, bármi egyéb hiba ok)
Én betenném a vezérlőkörbe, hogy letiltson, ha gáz van.
Így max. náthás leszel reggelre, ha letilt.
Ellenkező esetben azért lehet nagyobb gond.

jani300

Tavasszal a nyers tujától teljesen eldugult a kémény teteje . Na az volt valami ! Pár nap múlva jöttem rá . Egyébként van fűtő vizsgám ,és csináltam is néhány fűtést . A kazánt is le akarom tenni a műhelybe ,ne kelljen két helyen fűteni . De abban igazad van hogy az óvatosság sosem árt . Tavaly szutykos olajjal is fűtöttem  egy hónapot , de meguntam állandóan pucolni a dugulásokat . Annak is örülök ha meleg van :) De ha összejön az adagoló az elég kényelmes lesz a fához képest . Más . Nemrég jött meg a gyerek ,hozott egy szatyor dióhéjat meg barack magot , kipróbáltuk . Na annál jobb nem is kell . Percek alatt emelkedett a hőfok rendesen .

bznc93pf5

én fűrészport fáradt olajjal keverve égettem, brutálisan tud meleget okádni, vigyázni kell vele nagyon  hogy milyen arányba van keverve, az egyik havernál egyszer a szomszéd ki is hívta a tűzoltókat mert elszámolta az arányt és a több százkilós kazán majdnem odébb ment a rázkódástól, úgy felforrt a víz hogy alig bírták pótolni a rendszert, szerencsére nem robbantak fel de megrepedt a 10es kazánlemez, még azóta is így tüzelnek csak óvatosabban

000000000

Sziasztok, hogyan lehet a hagyományos kémény belsejéből kiszedni a kemény lerakódást? Nem tudom, hogy mit égettek benne.

jani300

Amíg volt darabos pécsi feketeszenem ,ha alátettem az aláfúvót a kazán alá ,még a kémény tetején is jöttek a szikrák . Az kitisztította a kéményt . Azért ilyesmivel óvatosan kell bánni , mert begyulladhat a kéményben a lerakódás is .

jani300

Én is égettem fáradt olajos fűrészport . Meg kell várni míg a fűrészpor szépen felszívja az olajat akkor nem nagyon füstöl . De már sajnálom elpazarolni ,olajégővel égetve nincs egyáltalán füstje ,és gazdaságosabban is ég .

000000000

kb 5-6mm vastag fényes kemény réteg, valami szén-lepárlási "termék" lehet, vagy hagyjam benne, védőbevonat?

jani300

Ehhez (se)sajnos nem értek . Vizes fától szokott elkátrányosodni alacsony hőfokú füstnél . Attól függ mivel tüzelsz . Ha erős szén tűzzel tudsz menni , az szerintem elkezdi tisztítani . De ha kimegy rendesen a füst akár hagyhatod is szerintem .

000000000

ez egy pozitív visszacsatolás lett (lassan átmegyek glazboxba) nedves fa, lusta voltam hasogatni, tökéletlen égés, bekormozta, mégjobban füstölt, sít...
De csak a laza réteget tudtam kikefélni...

ywathzay

Az a falra tapadt kátrány-korom keverék, ha egyszer begyúl, akár a kéményt is szétnyomja. Vegyél koromégető port, azt rendeltetésszerűen használd, ez "fellazítja", és akkor már jobban elválik a faltól. Vagy szólni a kéményseprőnek kotorja ki rendesen, ha nem teszi meg akkor rá kell pirítani hogy értesíted a Kat. védelmet, akkor tuti szépen kikotorja....

000000000

Kösz, a porról nem tudtam, kipróbálom. Kéményseprőt nem engednék be, ha nem muszáj, mert nem "rejtő színe" van, vagyis utána beláthatatlan munka a fehér falakat és egyéb tárgyakat rendbehozni. Én őt "adó"nak tekintem "mérnöki órabérrel" 15e Ft fizetve.
Gondoltam, egyszerű meggyujtani alul a bevonatot és végigég..   :) -najó, vicc volt, az egy másik topic...

Rabb Ferenc

http://globalstone.hu/?modul=oldal&tartalom=1121289" TARGET=_fnew>KONIX a por neve. Alatta találsz még egy kéménytisztító fahasáb nevű csodaszert is. Ezeknek nézz utána.