Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

És milyen parancssort írtál be?

dg8n4i8x

turbocnc.exe-t indítottam

000000000

Sziasztok!
Tud valaki segíteni az #1815 kérdésben?

000000000

Szia!
A felállt Win98 után Start menü -> leállítás ->
újraindítás MSDOS módban -> TCNC indítás
Így csináltad? Ha így sem megy, akkor hiányos
a TCNC-letöltésed.  

000000000

Mindegy hogy milyen kornyezetben inditod. Win, vagy DOS. Futnia kell mindket esetben.
Win alatt nyithatsz egy dos-os ablakot is. Abban is futtathatod.

Az "rtm.exe" file-nak a "turbocnc.exe"-vel egy konyvtarban kell lennie.

000000000

Az én tapasztalataim mások.
Szerintem nem mindegy a printer port stabil
kezelhetősége miatt. Működni éppen működhet,
de az I/O adatforgalom már sokkal bizonytalanabb, akadozóbb.

000000000

Varjal Tibor, felreertettel! (:
En csak abban akartam segiteni vbodi-nak, hogy barmelyik kornyezetben probalhatja a futtatast. Uzemeltetni termeszetesen a jo oreg DOS-ban kell.  
Win alatt hozzafer a nethez, sot az xp-s gepen is tesztelheti a program indithatosagat.

000000000

Ez így igaz, de gondolom előbb-utóbb
valós gépi elmozdulásokkal is szeretne
majd dolgozni. Csak futtatni tényleg lehet
sokféle felületen bármit. De így akkor
tisztáztunk minden félreérthetőt.

000000000

Szia!
Igen így csináltam.

000000000

Mind a két filet rámásoltam a flopira, és ugy vittem a kinti gépemra, ami a műhelyben van.
Elindítottam a gépet újraindítással DOS-ban és a flopiról próbáltam futtatni. Lehet, hogy mindkét filet be kellene tölteni a C: meghajtóra egy könyvtárba, és onnan futtatni?

000000000

Neked megy az XP alatt is? Én is kipróbáltam, de csak egy pillanatra felvillant a DOS ablak, aztán eltünt.

000000000

Letöltöttem mégegyszer a két file-t most már megy XP alatt, felraktam flopira,majd kint is megpróbálom.Nem is emlékszem mikor volt utoljára flopi a kezemben, a DOS-t is elfelejtettem, elő kellett vennem a könyvemet.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

000000000

En igy csinaltam:

1. http://www.bootdisk.com/ (dos 6.22)
2. tcnc 4.01 - csak a program
3. volkov commander
4. mouse.com (azt hiszem alapbol nincs eger kezeles)

Innentol kezdve mukodik. Nalam HDD-s gep van. Azt most nem tudom megmondani, hogy vajon a floppy-rol ki lehet-e adni a "sys c:" parancsot. Ez esetben csak at kell masolni a mouse.com-ot, VC-t es beirni az autoexec.bat-ba, hogy automatikusan induljon mindketto.

000000000

Szia Adrian!
Köszönöm.

000000000

Sziasztok!

Rettentő buta kérdéseim vannak, így mind méltó a topic címéhez!

SEGÍTSÉG, BÉNA VAGYOK!!!

Van énnálam két villanyóra, az egyik éjszakai áram -- ezzel nem kell foglalkozni.
A másik a nappali. Szép óra [#lama]., eddig terjed a tudásom.

Ráírva:
3x230/400V
5-40 A

Az óra alatt/rajta 3 db automata:
Egyenként 10 A, szépen sorban egymás mellett :).

(A lakásban persze van még egy rakás olvadó bizti és automata, de ez most gondolom mindegy)

Van énnekem ipari áramom, 3 fázisú, 380 V (Oké tudom, az már 400V)
Nyilván erről az óráról, mint ahogyan a háztartás is, mert több nincs...

1.
Kérném tisztelettel, most akkor nekem mennyi áramom van az ipari konnektorban? 10A, azzal mozdulni sem tudok...
Vagy fázisonként 10A, tehát 30A????

2.
A háztartási mindenfélék össze-vissza terhelik nekem az automatákat(fázisokat) ?, minek következtében akkor is szűk lehet a keresztmetszet, ha jó elosztás mellett bírná???

Az automatát (az egyiket) már pusztán a háztartással is folyton lecsapkodja az asszony :(

3.
Nekem meg 3,3 KW a marómocim, amit a frekiváltó kis időre 150% 200%-al is meghajthat, a trafóim (3 fázisról mennek, 400V) összteljesítménye 1-2 KW köré is kúszik, Elszívó: 550 W (ez már 230V) + PC, Monitor, Világítás, és biza jó lenne még bekapcsolni valami egyéb gépet is marás közben, hogy megnyugtassam a munkára szomjas lelkemet... (Persze erről kényszerhelyzetben már lemondhatok éppen) Hány A kellhet ide?

4.
A másik. Bekapcsolok egy 1 Kw-os asszinkron mocit az ipariról. A moci terheletlen, tehát magában fut… A bekapcsolás pillanatában az óra kereke megugrik, ám utána marad a régi komótos forgása (háztartás), mintha nem is fogyasztana. Ez normális, vagy ingyé van a kakaó az iparimon??? (aligha, pedig jó lenne!)

[#help]
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Áron