Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

CTRL + RMB  
Ezt a billenytü kombonáciot keresem MI AZ RMB ??

Egyújabbgépépítő

Valószínűleg a jobb egérgom. Right mouse button

3vv2btrhv

000000000

Üdv mindenkinek!
Bénázásom tárgya a következő olyan programokat szeretnék futtatni laptopon amik gyárilag telepített pc re írtak.Így aztán a kimenetnek használt LTP port címe a szokásos 0376-* míg a PCMCIA parallel port címe FE00-* tól kezdődik.Sajnos valami oknál fogva egyik címet sem tudom módosítani. A kérdés az hogy létezik e olyan program vagy valami más megoldás ami az egyik porton keletkezett biteket másolja folyamatosan eg másik címre,de bármi más megoldás is érdekel.Nemtudom valakinek volt e már ilyen problémája laptop pcmcia parallel portal vagy csak én nyüglődöm ?
Üdv  

000000000

Sziasztok.Segitseg keresek oktato progit heidennhain vezerlesre.+koszonnem de nagyon

gvox

heidenhain.de magyar nyelvű leirás komplett, ebből lehet tanulni

csg67

4mjnxdwuu

A servo topic #4635-re nincs valakinek jó megoldása, ( szétszerelésre ) nem akarok csak úgy nekiesni... Senki nem szedett szét ilyet..??
4 csavar volt benne, azokat kiszedtem. A burkolatot tartotta, de a motor egész testén keresztül. Próbáltam megütni oldalról, de meg sem mozdult, egyátalán szétszedhető ?..
[#help][#help][#help][#lama]

Rinaldo

Szia István,
Nekem van hasonló új motorom kollmorgenbe (kép a felh. map.-ban) de csak a kommutátor deklit mertem leszedni.Érdekes megoldása van a kommutációra!Gondolom a kommutátort tartó dekli pozíciója fontos hogy ott legyen ahol kell.
Az enyémre az is rá van írva ha szétbontom nincs garancia.Egyébként csak 4db csavar fogja össze valóban..Ha mégis feláldozol egyet fényképezd le légyszi . :-)

4mjnxdwuu

Megvan az a hülye szokásom, ha szerzek valami használt cuccot, felhasználás előtt atomjaira szedem. golyós orsót, papucsot, motort ( kivéve léptető) mindent lepucolok, kommutátort rendberakok, stb, újra olajozva zsírozva összerakom. Csak hogy tudjam milyen állapotban van, mennyire számíthatok rá. De ebbe még belenézni sem tudtam, lehet hogy tele van kefeporral, beégéssel, jó lenne rendberakni... De brutálisan szétütni nem akarok egyet sem, nehogy a másik 3 közül baja legyen valamelyiknek, mert akkor már csak 2 van. Az meg nem elég 3 tengelyre...[#nemtudom][#fejvakaras][#lama]
De ha sikerül szétszedni teszek fel képet.

4mjnxdwuu

Jók az adatlapjaid ezekről a mocikról, tippelek, hogy azért nem mozdult meg mert a mágnesek tartották össze... ?

4mjnxdwuu

képeket teszem a szervós topikba...

Rinaldo

Az a bizonyos szokásom nekem is megvan..:-)
Ebben az esetben csak az állított meg hogy az én motorom még nem volt használva mondhatni új.Az adatlap és valóság úgy tűnik közel van egymáshoz.
A kollmorgen oldaláról való ma délután töltöttem le.Nem olvastam nem vizsgálgattam tüzetesebben mert nem volt időm de én azért azt javaslom ha módodban áll rakd össze, az ördög nem alszik.
A gyári technológiát a legalaposabb amatör körülményeksem pótolhatják..

3vv2btrhv

Hogyan kell 3d PDF - et késziteni ???
Megtudom nézni , forgatom de én nem tudom hogyan csinálják ??

D.Laci

Ugy ahogy a sima pdf-et. Adobe Acrobat 3D V.8 -al.