Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Van 3x10 A ami az óra alapján 40.A ig bövithető. Nem egyszerű nagy álmokkal beleférni.

000000000

Kérd az Áramszolgáltatót,hogy cseréljék ki 3x16 A-re az óránál lévő biztit. A kiszálást és a kismegszakítót kell kifizetni.
Így fázisonként kb. 3,5 kW-al tudsz dolgozni.

000000000

4. A terheletlen motorod csak indításkor pörgeti az órát, utána szemmel nem látod a forgásnövekményt, üresjárásban nagyon kicsi az áramfelvétele.

000000000

Sziasztok, köszönöm!

A.
Rc! Gondolom ez úgy jött ki, hogy -16Amperes megszakítók esetén- 220x16=3520...
Iparin akkor nagyobb a lehetőségem, hiszen ott 400x16=6400  x3fázis= 19200 azaz 19,2 kW??? (mármint elvileg, ha nincs közben terhelve a lakásban a 220V sem)?

B.
Ügye nem tévedek, amikor az iparit a maga 400V-jával szorzom, így majdnem kétszer annyi teljesítményt tudok iparin levenni, noha a bizti azonos.

C.
A jelenlegi 10 Amperrel pedig 12 Kw-om van (iparin)???
Elvileg ebbe azért már elférek...

D.
Na és ha az asszony vasal: Mikor a 220-at (230) csapolja, repül a sok finom Amper, noha 400V-on én kevesebb Ampert zabálok, azonos teljesítmény mellett? Márpedig, ha jól értem az Amper a lényeg, ha elfogy: lecsap...

Másik: Asszony nyilván nem azonos mértékben terheli a 3 fázist. Én -tételezzük fel- igen. Ám nálam az iparin így az egyik fázis hamarabb "fogy el" mint a többi= lecsap :(
így megeshet, hogy töredékét sem tudom kihasználni a rendelkezésemre álló lehetőségeknek?  

000000000

Ez a frekiváltóval hajtott maróra is igaz lesz? Tehát ha éppen nem harapja az anyagot, nem is fogyaszt (jelentősen)?

ebalint

Semmi hálózatfejlesztés?

Én évekkel ezelőt 1*16 + 2*10  -ről kértem a 3*16-ot, a + 2*16 kb. 40eFt volt...

000000000

Ma már nincs hálózatfejlesztési hozzájárulás.
Ha a hálózat bírja 3x16A jár a lakossági fogyasztónak (ipari tevékenységet nem lehet róla végezni!)
P=UxI
A nagyobb feszültségen kisebb árammal lehet ugyanazt a teljesítményt elérni. Ezért nőt egy kicsit az EU-s feszültség 230V-ra.

000000000

Köszi, akkor jól gondoltam!
Nincs más, az egyik fázist emeltetnem kell a szolgáltatóval, azt amelyiket az asszony kínozza. Ráadásul (metr az óra csak max 40 A-es) csak 16 A-re, hiszen 20 A-es megszakító nincs. 16-osból is csak az egyiket bírja (16+10+10=36) Kettő már sok lenne 16+16+10=42)  
:(

Az óra gondolom marad, mert ha leakarom cseréltetni, mondván "3x16A jár a lakossági fogyasztónak" az óracserének a költségeit a nyakamba varják. Vagy tévedek?

000000000

Az óra fázisonként 40A-es.

dg8n4i8x

Szobrász! Jó hírem van! Van 20A-es kismegszakító!

000000000

000000000

000000000

Mindenkinek köszönöm!

Azt hiszem rendben lesz minden. Már csak a szolgáltatótól kell árajánlatot kérnem, hiszen a hálózat biztosan ki van építve a nagy áramokra is (mivel már volt), csak tavaly megjelent két krapek, és kicserélte nekem az egészet 10A-re.

Esetleg valaki nem tudja mennyi mani az ilyesmi? nekem valahonnan az 1000 pénz/A rémlik, de nem tudom honnan...

35kpazcgr

Álampolgári jogon mindenkinek "jár" 32A.
Ez lehet 1 x 32A, vagy 3 x 10A. Minden ezen felüli amper 3000 Ft-ba kerül civileknek (vállalkozóknak kicsit több). Úgy tudom, csak szimetrikusan lehet emelni, esetedbe 3 x 16A-re.
Ez ugye 48A, a "többlet" igényed 16A lesz, tehát 48000 Ft-nyi pénzed fogja bánni.

ebalint

Én meg már azt hittem kitört testvériség, egyenlőség...

Ezekben a dolgokban legalább lehet bízni tartósan.

Bocs Szobrász.