Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Üdv Mindenkinek'  

Keresek egy "anyagot" a fórumban,de nem találom pedig sokat foglalkoztunk az elszívás témában az axiál ventillátor házának a méretezésével,illetve a  szerkesztésével és a járókerékkel. Tud valaki segíteni,hogy hol találom meg?

Kösz

3vv2btrhv

Kecsap forum ott volt egy terv meg rajz

000000000

Hali Tibor!  
Most 2 Nm lépteccsel (2 mm/1 ford)menetemelkedéssel, 2000 mm/perc biztonságos megmunkálás, 3000 mm/perc max üresjárati sebesség (4500 körül már lépést téveszt)tud a gép.

Legalább ilyen megmunkálási nyomatékot és 50%-al nagyobb sebességeket szeretnék.

bmejdz9nu

Igen elírtam... ER25...

000000000

Bocs elírtam 4 mm a menetemelkedés.

000000000

Jól gondolom, hogy 1:2 lassítással 1Nm-es szervó elég lenne? Na ezt melyik DC ill. AC tudná?

bmejdz9nu

Arra a gépedre keresel megoldást amit ismerünk? Mechanika 11?

000000000

Szia!
Az áttétel mértékét alapvetően a dinamikai
igény (J, szöggyorsulás,..) határozza meg.
Az 1:2 ideális egy 100-150W körüli motorhoz.
Ha áldozol több pénz nagyobb szervo motorra,
és nagyobb végfokú szervoszabályzóra, akkor
fokozatosan lehet csökkenteni az áttételt, és
valahol 3-400 W körül direktbe is mehet a dolog
a Te orsódnál. A 6000 mm/perc még lassító
áttétellel is simán megy.
Egy léptető motor nyomatékával nem érdemes a
szervóét hasonlítani, mert a léptetőnél ha
megmozdul, már gyengébb, és fokozatosan
csökken. A szervonál ez nagyjából állandó, de
kisebb a kis fordulatok tartományában egy
hasonló léptetőnél. Ha pedig éppen több kell a
névleges nyomatéktól, a szervo képes pillanatnyilag
motortól-beállítástól függően 3-10 szeres
nyomatékot is leadni.
Tehát én azt tanácsolnám Neked, hogy az első
teszteket egy kisebb DC szervóval leáttételezve
tedd meg.

000000000

Hasonló csak nem olyan magas (csak 180 mm a Z mozgása) az egyik gép.
 A  másik amit csinálok 5000 mm x 3000 mm x 2500 mm (ez már képes lesz a maró motort Z2 és Z3-ban is mozgatni) Na ez talán már AC-s lessz, még meg kell győznöm a megrendelőt, hogy ez legyen. Nem fém megmunkálásra kell.  
És a kisebbiken akarjuk betanulni a nagy gép szervós szisztémáját.

000000000

Köszi!
2-3 héten belül eldől, mert a váz már elkészült és lin redszer is kész (kézzel lehet tologatni).  

bmejdz9nu

Teszel fel képeket a gépekről...?
AC-ra van már referencia?... mert ugyebár anyagilag egy "luxus" termékről van szó... :)

000000000

A nagy gép a megrendelőnél készül és majd Ő dönt, hogy mikor lehet feltenni róla anyagot. (ezt kikötötte).

bmejdz9nu

Meg is lehet érteni valahol... mert a méretei alapján (5000mmx3000mmx2500mm... nem semmi méret lesz, azaz valami nagyon speciális...

000000000

Ki akartam probálni a "Turbocnc" programot a W- 98-as gépemen, de kéri az "rtm.exe" filet,ezt le is töltöttem a netről,hogyan tovább?
Aki ért hozzá segítsen!

dg8n4i8x

Nekem nem kért ilyet, simán F8 al indítottam a gépet, csak parancssor a rendszerválasztó menüben és simán megy.
[#nemtudom]