Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

JANKO a megoldás , keresd meg

2nbj3n5m

Gyuri a dolog megoldható.
Kérlek az aláírásokat TIF kiterjesztésbe hozzám
eljuttatni, vagy személyesen elhozni.
Janko (0630/9543081) ha jóltudom te már jártál
nálam.Bp. Dessewfy u. 4/a. TZKY-kft telephely.
Janko

2nbj3n5m

Megtudom oldani és szivesen segitek. Az aláirások TIF kiterjesztésbe kellenek.
Janko (0630/9543081)

nffab2gnr

Janko! Tudnál segíteni? A solisun feliratot kellene kivágnom mdf-ből,de nem találom a betü tipusát sehol,úgy tudom Type 1  amit már nem nagyon használnak.A web oldalukon látható a betü

Szalai György

Köszönöm a lehetőséget.
Amint öszeállt a rajz, jelentkezem.
Igen, jártam már ott.

2nbj3n5m

Nagaoka. Légyszi hívjál fell. 0630/9543081
Janko

nffab2gnr

fifp6rjch

Üdv Kövi!

Jó sokszor kerestem már itt a fórumon ezeket a kis KaVo motorokat, de ezekszerint mindig rossz témában kerestem. [#vigyor2]

A kérdés kettőtöknek szóllna, Szedlai Palinak is címezném, hogy mennyi HUF egy ilyen gravírozó spindle?

Mert a Dentalnál, nektek köszönhetően megtaláltam, pedig ott is sokat kerestem, de nem ezzel a névvel.

Szóval azért ez a 697.000.- HUF naggyon HORROR egy hobbistának, persze tudom, hogy nem csak a moci kerül ennyibe. [#wow1]

Kiváncsi lennék rá, hogy van-e reális ára ezeknek a cuccoknak. Csak a mocinak. [#conf]

3vv2btrhv

Szedlay Pál

Ha jól emlékszem 375.000Ft.+Áfa volt csak a motor.

Ennek a forgó és az álló része megegyezik a fogászati SF KAVO-éval. De nem 2 fém hanem 3 kerámia hibrid csapágy van benne. Így tovább bírja csapágycsere nélkül. Én nem akartam használtat venni ez nekem munkaeszköz.
Ennyibe kerül reálisan.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=160195485742&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=006

fifp6rjch

Köszönöm az infót! Igen ismerem a csapágyazását, és a belső felépítéséről szóló dokumentációm is megvan a KaVo-tól, meg vezérlőrajz is. De már látom, feleslegesen készültem elő. [#wow3] Ilyenem a büdös életben nem lesz. [#csodalk]
Akkor egyenlőre marad a megkezdett motorépítő project. Csakhát hiába tekercselem, max 25.000 körüli az RPM. Na mindegy. Legfeljebb sűrűbben kell vennem a Kammer fúrókat, merthát a 0,8-as ilyen kis fordulatnál eléggé kopik.
De valamelyik modellezőoldalon láttam szénkefés DC motort 30mm átmérőben, 50.000 RPM-el, 12.000.-HUF körül. Lehet, hogy az majd beválik.

4mjnxdwuu

Áttétel miért nem jó?

fifp6rjch

Gondolkodtam rajta, de nem valószinű, hogy jó lenne. Jelenleg, amíg el nem készül a kis CNC-m, addig nyákfúrásra az általam készített 250mm magas, állítható magasságú állványos nyákfúróban tudom csak használni, az pedig úgy van kialakítva, hogy közvetlen hajtású a mini tokmány, egy 30mm-es belső átmérőjű csapágyazott tokmánytartóval, amihez a motor kuplungon keresztül csatlakozik úgy, hogy bele van tolva ebbe a tartóba.
Tehát az állvány méretei miatt kell a kis motorméret, ami eddig egy 15Wattos moci volt.
A tekercselés alatt álló, az 30Wattos, de még szerintem ez is kicsi egy fortuna normális meghajtásához. Azért néztem a modellmotort is, mert az is 30mm átmérőjű, de már 130Wattos volt, 50.000 RPM-el. Egyenlőre szeretném megtartani ezt a tokmánykonzolt, mert ezzel is tököltem egy kicsit, most nem akarnék másikat csinálni. Majd erről lehet, hogy teszek fel képet, mert elég bonyolultan fogalmaztam. [#vigyor5]

bmejdz9nu

Ez a Kavo motor nem túl értékelt?
Nekem Precise motorjaim vannak azok is 1Khz-es frekiváltóval mennek... 60Krmp... 2 mikron az ütés pontossága, keremia cs.... de azért olcsóbb szokott lenni... (levegős szerszámcserés...) és 1Kw-os...
Ennek a KAVO motornak nem kell vízhűtés? ... nem írták az Ebay-on...

Már csak hónapok kérdése és kipróbálhatom a gépemen... :)  
Már "gyakorlatilag" kész van... de a "setup" ilyen sokáig fog tartani... :) sajnos...
Most jön az a sok kis "pöcs...s" ami...
(Fotó: fedlapok, forgácsvédők nélkül...)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varsanyi%20Peter%20-%20dolgai/P1180679.JPG" border=0>

fifp6rjch

De! Sajnos kicsit túlértékelt! Szerintem a márka miatt, ami egyértelműen kiváló, na de azért mégis....
Egyébként léghűtéses, és ennek is van auto szerszámcserés változata. Ez félautomata, vagyis kulcs nélküli, kézi oldású. Van villáskulcsos tokmányú verziója is. [#nyes]

Egyébként ha jól emlékszem, akkor talán itt a fórumon olvastam, hogy az SLF FS33-60/0,15 spindle 130.000.- HUF körüli.
Ez kisebb is a KaVo-nál, kulcsos tokmányú 170Wattos, 60.000 RPM, 1KHz.
De azért ez is horror közeli ár. [#merges2]