Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

lari

Tudnál írni adatokat?
Évjárat , motorkód, benzin diesel ccm...?
Csak azért kérdezem hátha találok kapcs. rajzot...

s2k5ycubj

Ilyen esetekben én azt szoktam kezdetnek csinálni,hogy ha már az autó adatai megvannak(alváz,motorszám,évjárat) kikeresem a neten különböző autóalkatrész forgalmazónál,hogy mivel állok szemben. Két-három megnézése után már biztosan tudod,hogy milyen és mekkora az alkatrész. Az előzőhöz  még annyi ha megvan a szenzor húzd le a csatlakozóját és nézd meg,hogy mi történik. Ha egy vezetékkel összezárod a két szálat mennie kell de ha megszakítod az áramkört rögtön meg kell álljon. Ha nem akkor a kapcsoló relé lesz hibás,amit a hőfokmérő vezérel. Ezeket a reléket sokszor elképesztő helyekre képesek eldugni...

000000000

Kangoo 1,4 privilege
2001 -11 hó
1390 cm3 benzines.
Tália motoros.
Motor: K7JA700R109099

s2k5ycubj

Szinte száz százalékban relézett a ventilátor.

s2k5ycubj

s2k5ycubj

Bocs elnéztem http://shop.szakalmetal.hu//pic/full/28970601004/1" TARGET=_fnew>ez lesz az.

s2k5ycubj

Három vezetékes. Ohm mérővel kiderül,hogy kapcsoló vagy ellenállásos.

000000000

s2k5ycubj

Próbáld meg http://shop.szakalmetal.hu/catalog#parts" TARGET=_fnew>így. Ki kell választani az autót. Sajnos nem engedi linkelni.

may47wb

Tápáramkör kondikat cserélni kellett mert púposak és kifolytak voltak. Kondicserék után az alaplap tökéletesen megy. Amit lehet teszteltem. Gondoltam csinálok belőle cnc-s pc-t mert erősebb mint a régi.

Az smsc sio vezérli a parallel portot, meg még néhány dolgot(serial port, floppy, egér, billentyűzet).  
A prioritást magasra állítottam a mach3-nál, semmi változás.

Na de a lényeg. Az impulzusfrekvencia 6 másodpercenként visszaesik 300-400Hz-t és a léptecs ellépi magát.
PCI-os LPT-vel is kipróbáltam, a hiba ugyan az.
Az XP-be mindent átnéztem, minden jó. Bill rendesen megcsinálta :)
De azért biztos ami biztos újratelepítettem XP-t Mach-ot mindent.
A bios-ba is mindent módosítgattam amit csak lehet. Még azt is amit nem.
Kivéve egyet nem. Azt a mocsok CPU FAN CONTROLL-t.
CPU FAN CONTROLL DISABLE és már jó is!

s2k5ycubj

Hihetetlen,hogy milyen buktatók vannak. Pedig gondolom nem sok köze lehet az LPT-hez,de ezek szerint mégis van.

9hpa53xy

sziasztok Masiniszta kollégák!

Van valakinek tapasztalata lineáris kocsik felújításával kapcsolatban? Jó/rossz élmények stb?
bármi érdekelne ami a témával kapcsolatos:)

s2k5ycubj

Mi a helyzet Danibá? Meg van a hibás alkatrész?

000000000

Danibá,Ez kompjuter hiba.! Hiba olvasás kell neki!

cx79vmdj5

Ez igen. Nem gondoltam volna, hogy ez okozza a hibát.