Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Eredetileg be volt tervezve,de anyag híjján nem lett belőle semmi.

s7manbs8

Pl. ez nagyon jó megoldás.

000000000

sasi

Gép festésére a Hammerite kalapácslakk felületű festéket tudom ajánlani, középzöld színben. Rendkívül jól „ápol, s eltakar”. Ecsettel gond nélkül felhordható, dekoratív és  a csúnya felületeket, hegesztéseket is megszépíti, e mellett tartós is. A festés előtti zsírtalanításra figyelni kell!

s7manbs8

Ha mindenki megfogadja a tanácsodat, szép zöd erdő lesz a talikon. :)

bicme92us

Szia!
Ha beleolvasol a Székesfehérvári Találkozó topicba, akkor, láthatod, hogy Mi, Sasi és én, fogjuk látni  a szép zöld erdőt.

bvadkrcds

Sziasztok!
Van valami információtok az újfajta fénycső kondikról?
Csak az olajos kondi jó? Úgy emlékszem, hogy szoktak másfajtát is használni? Az miért jobb, vagy sem?
Egy cikkből idézek: Ezért újabban kidolgoztak olyan úgynevezett tűz- és felnyílásbiztos fénycső-kondenzátorokat, amelyekbe egy szakadó szálat építettek be, amely a kondenzátor duzzadása esetén elszakad, s megszakítva a kondenzátor áramát, megelőzi a benne levő olaj meggyulladását. Ezeket az adattáblájukon (feliratukon) "tűz- és felnyílásbiztos" jellel jelölik.  

Rabb Ferenc

Csak a nagyon régi, simafalú fémházas kondik tűzveszélyesek. Ezek belső zárlat esetén felrobbantak, és az égő olajos kondenzátorpapír tüzet okozhatott.  

A hetvenes évek közepétől már csak olyan fémházasokat gyártottak, aminek a nyaka közelében 3-4 harmonikaszerő benyomás van. Gázfejlődéskor ez megnyúlik, és elszakítja a belső biztosító szálat, megszakítva ezzel az áramot és a tűzveszélyt.

Ma már szinte kizárólag műanyagházas, nem olajszigetelésű kondikat gyártanak erre a célra.

bvadkrcds

Köszi, szépen!  
Még elég sok helyen van a régi kondis fénycső. 1998 környékén, még lehetett venni a régifajtával szereltet. Még én is szereltem a suliban, olyat, amiben az volt. Most kicserélem a kondikat. Cipőfényesítésre jó lesz a benne lévő olaj. A fólia meg jó lesz tekercsszigetelésnek.

000000000

etöl a fajta olajtol szbadulj meg gyorsan mert nagyon rákeltö cuc![#ejnye1]

bvadkrcds

A 36W-os fénycsőhöz 4,5uF kell.. ? A tantál kondi, nem jobb? Az a kis kocka...

bvadkrcds

Melyik jel a tűz és robbanásbiztos jel?  

https://fenyaruhaz.hu/dtradeFS/COM/FOTO/mfe_M8_bedug.jpg" border=0>

000000000

Egyik se.
Szerezd meg a műbizonylatát és abban valószínűleg le van írva.

bvadkrcds

svejk

Tanult fórumtársak!
Hogy is van ez a lineáris hőtágulás?
x hosszú anyag y hőfokkülönbségre z mértékben változtatja  a hosszát.
De hogy van ez pl. egy gyűrű estében, ahol az nekem az átmérők számítanak?  A gyűrű kerületét kell alapul venni a számításnál?
De az is elég lenn ha valaki megmondaná, hogy egy 100/80 mm átmérőjű 4 mm széles acélgyűrű 20 Celsius fokról 120 fokra melegítve mekkora átmérőket vesz fel.