Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

ugyanezt számold ki az anyag egyoldalú vastagságára is. szerintem van egy átmérő és falvastagság arány is. Persze néha más az elmélet és a gyakorlat....

000000000

Példádra végeredmény:
d=80.096 mm
D=100.12 mm

Sz.József

feltettem egy segédletet a "képletek-számítások"-ba

svejk

Köszönöm az eredményt! [#worship]

svejk

svejk

Az elküldés után visszaolvasva rögtön gondoltam, hogy lesz aki félreérti az írásom.
Ugye nem komolyan feltételezted rólam hogy úgy értettem hogy összemegy a "lyuk"? :(

Gyakorlatilag a második mondatodat akartam megfogalmazni.
Én továbbra is úgy gondolnám hogy az a belső feszültség a belső átmérőnél a kerület alapján számolt hőtágulásból levonódik, míg a külső kerületen hozzáadódik, ha nem is számszerűen. Azt viszont nem tudom hogy ez esetben ez mennyire számottevő, valószínű tényleg elhanyagolható, ha másért nem akkor a azért mert a kerület közel 300 mm míg a gyűrű falvastagsága csupán 10 mm.

A harmadik mondatodra: Nem mondod?? tényleg lehet ilyet csinálni?? [#vigyor3]
Mindenesetre többet vártam Tőled mint a "lazán nyílik tizedet is" eredményt. :(

mxjj54gxi

Ötször elolvastam azt, amire válaszoltam, és most sem értem másképp.
Mindegy.
Amúgy a saccolásom négyezred mm pontos volt Tibor 45 szerint. Ezt megkummogni.....

xkbv3nx0d

SZiasztok.

Lenne egy gyakorlati kérdésem..

Z tengely hajtása

Z tengely hossza 180mm / 2mm emelkedésű orsó...
A fizikai elhelyezések miatt mindenképpen szíjjal kell átadnom a motor forgását az orsó végére... milyen áttétellel alakítsam ki, hogy ne legyen "lassú"?

wzc80zbf7

Szerintem Z Tengely esetében tökéletes megoldás a rugalmas kuplung kötés a tengely és a motor közé. Én biztos hogy nem tennék oda szíjjat, nem az a nagy távolság szerintem ahol gyorsnak kell lennie a gépnek hanem X,Y irányba.

xkbv3nx0d

na akkor mégegyszer:)

A fizikai elhelyezések miatt mindenképpen szíjjal kell átadnom a motor forgását az orsó végére...

000000000

Gondolom forgácsolásra használod majd a CNC gépet.
Ha igen, akkor a maximális gyorsulásra törekedj, ehhez viszont még kellene pár hajtástechnikai adat, ha megnézed a topikomban, láthatod mik is. Ha érdekel, méretezhetek majd Neked optimális áttételt, bár ezt az X, Y mentén sem ártott volna elkövetni.

xkbv3nx0d

köszi de ennyire nem bonyolódok bele... a hajtástechnika amit alkalmaztunk egy amcsi "találmány" egyszerű fogasléc és fogaskerék rugófeszítéssel. Ők 1:3 áttételt ajánlanak a nema23-as motorok esetében így ezt használtuk mi is...

Marásra alap dolgokra... amúgy plazmavágó is lesz, amolyan multifunkciós gép:) csak ahhoz még kell a magasságkövetés... ha egyszer kész lesz a MODBUS openproject:)

yuagaci9g

`` ...nem az a nagy távolság szerintem ahol gyorsnak kell lennie a gépnek hanem X,Y irányba.``

Ez tevhit, es ha jo gepet akarsz, gondold at megegyszer!
A 2.5D megmunkalasnal a Z dinamikaja meghatarozo, talan a legfontosabb parameter!
http://www.youtube.com/watch?v=EfYrJbZFaFo&NR=1" TARGET=_fnew>Nezd csak meg ezt a kis videot, ha a Z nem tud eleg gyorsan kiemelni,  
minden sornal sokszoros megtorpanast okoz a relief minden kiemelkedo resze.
Ez nagyon lelassitja a munkat, es rontja a beallitott vagasi parametereket.

xkbv3nx0d

pont ezért érdekelne engem is, nehogy a z tartsa fel a többit.

000000000

Tibor45 ez a föbb profilja hajtástechnika![#integet2]