Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

helló-
A Csengelei ttm-nek van új programja a géphez.
Mért nem veszed fel vele a kapcsolatott.
Külömben irtó kényelmes banda csak telefonon
adja a tanácsot.Én dolgoztam a gépükön 3 évig
és fenyegetözni kellett,hogy kicseréljék a rossz
vezérlést.
Mfg.: Janko

noctiluxx

9b6n3fn2n

nekem is volt hasonló problémám már. Azt nem szoftveres gond okozta, hanem a kuplungnál egy csavar fellazulása. Bár neked lehet teljesen más a problémád, mert nekem csak egy tengelyen jelentkezett ez a hibajelenség.Elég valószínűtlen hogy egyszerre két tengelyen ugyanz a probléma jelentkezik

sasi

Ez egy jó tipp![#worship]
 A helyi Baumax-ban Einhell porelszívó volt kedden még 34.990 Ft áron, mellette, teljesben azonos paraméterekkel, más „márkával” 49.990 Ft-ért ugyanaz. Szerdán már az Einhell is 49.990 Ft-os áron volt kitéve. A kérdésemre, mi az oka annak, hogy ilyen drasztikusan emelték az árát annak a terméknek, melyből hónapok óta egyet sem adtak el, azt válaszolták OV tehet róla...[#wow3] Kedves társaság…

sasi

Szóval van egy jó, és egy rossz híred [#smile], jól szív, ez klassz, de nagy az ára, azaz zajos.  
Üzem közben nem volt alkalmam még hallani a zaját, de a tapasztalatod elszomorít.  
 Azt gondoltam, csöndesebb, mint egy gagyi porszívó. A gépkönyvek 70-80 dB körüli zajszintet adnak meg, de én ezt nem tudom mihez viszonyítani, így nekem nem mond semmit, mert pl. a háztartásiaknál nem is találtam a zajszintre utaló adatokat.

000000000

Enek az elszivonak nincs véletlenül robbantot rajza a kézikönyvében?
érdekelne hogy is van az elszivoházon belül megoldva talán szijhajtás lehet bene hogy ilyen zajos hisz szinkron motor van rajta aminek csendes kelene hogy legyen a szénkefés társaihoz képest ahogy a porszivokon is van!
Ezt itt valami hasonlora szeretném használni csak ház kell neki csak édekesége hogy a rotor ventilátor két oldalrol képes szivni a levegöt igy spéci ház kel neki!
A helyéröl ahonan ki lett operálva a ventilátor a névtáblán igy volt 1.1kW 900ford/perc 15000m3/ora! ][#crazya]
http://cnctar.hobbycnc.hu/MB/venti1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/MB/venti2.jpg" border=0>

wkbgzy80t

Nekem van egy 1,5 kW elektromos dugattyús komresszorom, 50l tartály, olcsóbb fajta. Lényegesen hangosabb, mint egy "kisebb példány", és közvetlenül mellette mértünk 80 dB-t.

Igazából nem tudom, hogy ez a lüktetést jelenti, amit kevéssé hallasz, viszont nagyobb a dB értéke, vagy a "hangos" részét a zajnak... Az is lehet, hogy marhaságot írok. De a dB érték az 80 volt műszer szerint.

Egyújabbgépépítő

Nekem "ATIKA" típusú elszívóm van, 550 W adatlap szerint.
A motorra közvetlenül van szerelve a ventilátor, mégis nagyon hangos.
Különösen mikor a forgács verődik a ventilátor ház oldalához.
Ezeknél az olcsó típusoknál a porzsák átengedi a legfinomabb por egy részét,  
nem célszerű abban a helyiségben üzemeltetni ahol tartózkodik valaki

Rabb Ferenc

Sajnos nincs rajz róla, csak egy összeszerelési vázlat. Ha lesz egy kis időm, szétkapom és lefotózom. A kézikönyv szokás szerint csak arról szól, hogy mit nem szabad vele csinálni...

Műanyag házas, 550W-os. A nagy hangját - szerintem - a kiegyensúlyozatlanságból adódó durva rezgés és az 1150m3/ó légszállítás okozza.

Rabb Ferenc

Az "együttlakást" valahogyan pedig meg kell majd oldanom télire. Ebben a helyiségben van a gázkazán és a bojler is. Ha innen kiszívom a levegőt, a legkisebb gondom a kb tízszeres légcsere és a hideg lenne. Hamarabb fulladnék meg a viszaszívott füstgáztól :-((

mxjj54gxi

Egy kis adalék: én ilyet az ALDIban vettem pár hete, 35000-ért.
Bekapcsoltam, hangos, de nem visít, mélyebb hangja van, ami miatt elviselhetőbb.
Ráírva 91dB van, ez nekem sem összekapcsolható semmivel, viszont hangzásra sokkal jobb, mint eddig bármi, ami szívott.
Workzone néven, ugyanez a tipus, mint amit Feri linkelt.
Kiegyensúlyozottan fut, nem éreztem rázkódást, és tényleg szív mint állat.

besirkyjh

Sziasztok  

Egy repülögép kb 120dB tud de más a frekvecia átfogása és ezért jobban halatszik .Ezek az elszivok inkább mélyebb hangokat adnak igy elviselhetöbb ( de attol még 80 - 90dB ) .A zaj inkább a levegö és a lapátok hangaja .
Vigyázni kel mindegyik zsákos elszivoval mert ROBBANÁS veszélyes .Ha zárt térben dolgozol és folyamatosan megy az elszivo akkor a levegö telitödik a mikroszemcsékkel ami szikránál is simán lebonthatja a mühelyed , csak szelöztetet helyen és nyitot ablaknál szabad használni .
Asztalosok jobban tugyják ezt .

000000000

szuper ha dokumentálod a saját robantást fotokal!
köszönöm a fotokat elöre is! :)

sasi

A fotón lévő járókerékhez hasonló ház kell, mint az alábbi fotón látható.
Középen szív, és a ház négyszögletes részén távozik a levegő.

„édekesége hogy a rotor ventilátor két oldalrol képes szivni a levegöt igy spéci”  

csak nem fordítva akarod forgatni?, habár van, ki a lóra is fordítva ül fel, vagy csak rosszul értettem, amit leírtál?
 Az ilyen járókerekeket közvetlenül a motor tengelyére szokták rögzíteni, nem sok értelme lenne hajtáslánc kialakításának.

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/elszivo.jpg" border=0>

3vv2btrhv

Igazad van , elindult a progi , csak nem tudja azt amit én szeretnék . Két digitalizálást ( saját ) összeszerkeszteni . Csak a könyvtári álonyányt kezeli .