Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Pl. mérőhasábokból összeállítanál 100 mm-t, erre kinullázod az mérőórát. Hasábok eltávolítása, majd géppel elmozdulsz 100 mm-t.
Ezt a mérést javasolt azzal megtoldani, hogy a hüvelykujjaddal +- irányba megpróbálod elnyomni néhány 10 N erővel. Így a géped irányváltási, merevségi hibájára is fény derül.

000000000

Valami ilyesmire gondoltam én is.
Köszi, akkor jófelé járok.

xkbv3nx0d

000000000

Már írtad a topikodban, hogy a jelenlegi Z megoldásod gyengélkedik dinamikában.
Nem lehet, hogy egyszerűen a otorod "belefagy", és el se mozdul Z mentén?
Vedd vissza biztonságos sebességre, gyorsulásra a Z-t, és úgy nézd meg, van-e ilyen hiba. Ezzel kizárhatod ezt a fajta pozícionálási hibát.

000000000

xkbv3nx0d

nem azzal van gond az biztos... megvan a jó beállítás és már nem gyengélkedik senkisem... az csak a bénaság volt...

anno találkoztam ilyen hibával vágóplotternél is... dolgzott, dolgozott aztán egyszercsak bekattant és keresztbevágott mindent

000000000

Ja ha tuti már a Z-d (azzal gyorsító áttétellel kétlem), akkor meg toljál a Mach alá rendes vasat vagy használj üzembiztos, csicsamentes  DOS-os vezérlő progit, oda elég egy P1-es PC /ha van még olyanod...:)/.

besirkyjh

Nálam is volt ilyen hiba ( még kezdö koromban :)) )de aztán mindent kiseréltem árnyékolt vezetékre és más 230-as dugaljat használtam és megoldodott a gondom , illetve normális LPT kártyát használok és a PC-n csak a Mach3 fut .
Vannak még ötleteim :)

xkbv3nx0d

árnyékolt kábel az rendben... normális LPT rendben... 230-az lehet probléma... berakok egy szünetmentest:)

besirkyjh

Nálam az segitett sokat hogy a PC-t a vezérlövel és a maromotort külön biztositékrol jövö aljzatba dugtam .Tehát a PC és a vezérlö mehet egybe de a marotor külön biztiröl .

besirkyjh

A léptetök is érnyékoltak ?

xkbv3nx0d

igen LIYCY 4x0.75 mindenhol

a marómotor kőkemény 250w ferm gravírozó jelenleg... de külön tápról megy...

tegnap martunk releif-eket nem volt gond... ma ez a vcarvos path megette, de utána ötször nem volt gond vele, de 3x igen... és teljesen véletlenszerű

000000000

serialos?
mert ha más okositás van hozá akor mondj le a meg bizhatoságrol vcarveval kapcsolatban....

000000000

csatold be ide is ezt a kodot amivel a gép ezt csinálja.....

xkbv3nx0d

serial van hozzá... nem hiszem a file lenne a hibás, mert mondom van ammikor le fut hibátlanul, illetve a hibákat nem ugyanazon helyen generálja!