Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem használok Autocad-et ezért gugliztam a "autocad spline to arcs and lines" kifejezésre. Eszerint van valami FLATTEN meg PEDIT parancs. Én általában Rhinoban konvertálom vagy Mastercam-ban, mindkettő megoldja.

000000000

Azt hiszem ez a megoldás (utolsó bejegyzés):
http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2011/Spline-to-Arc/td-p/2941832" TARGET=_fnew>SplinetoArc

Vagyis FLATTEN parancs, NO, majd az LWPOLYLINE felbontása.

34jpagzua

Üdv Mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata ultrahangos tisztítókkal? Meg lehet venni az olcsóbb készüléket, vagy csak pénzkidobás?
Nyomtatófejek és alkatrészek tisztításához kellene.

xkbv3nx0d

nekem anno bevált a mutoh ecosolvent fejekhez... aszem 5e volt a tisztító és kb ugyanennyi a literes ecosolvent mosó folyadék

s73tgf9vg

Üdv emberek. Érdekelne, hogy mihez elég egy 6 Nm-es 2 fázisú 8 vezetékes 2A-es Nema step motor. A motor X és Y tengelyen lenne használva, csak a marandó tárgyat és az asztalát mozgatná. Remélem elég adatot adtam meg, előre is köszönök minden választ.

xkbv3nx0d

elég sokmindenre elég lehet... de még sok más dologoktól is függ

34jpagzua

Nekem solvent fejeket kellene tisztítani. Arra hajlok, hogy egy olcsóbb gép egy próbát megér.

besirkyjh

Szia  

Üdvözlünk a forumon !

Ha ügyesen méretezed akár felvonot is tudsz belöle csinálni .

Kicsit bövebben milyen sulyokat és hogyan kellene neki mozgatni ? Milyen elvárásaid vannak a leendö gépeddel ?

s73tgf9vg

Szia Zoltán!

Ami a lehető legjobb lenne, legalább bicikli alkatrész erősségű alumíniumot tudnék vele marni. T6065 vagy hasonló ötvözetekre gondolok. Sajnos még csak körülbelül se tudom mekkora oldalirányú erő kell a mozgatáshoz marás közben. A gyorsasága nem számít a gépnek, egyénként is terveztem, hogy 1/5-ére csökkentem a sebességet, így aránylag olcsón kapok egy erős motort. Ha képes lenne a gép aluötvözetet is marni, akkor ~10 kilós terhelés is lehet, ha nem, akkor fa vagy hungarocell lenne a marandó anyag, így elhanyagolható a tömege. A könnyebben megvalósítható célom a vákuum formázáshoz szükséges negatív elkészítése.

s73tgf9vg

Elnézést ha esetleg sértőnek találta a megszólítást, csak most néztem meg az adatlapját.

xkbv3nx0d

na ezek a dolgok nem csak a motorod erősségén fognak múlni...

s73tgf9vg

... hanem:
Had olvassak utána, ne mindenért titeket zaklassalak :)

000000000

Hobby gépen a maráshoz nyugodtan számoljál 0.5 W
alatti hasznos előtoló teljesítménnyel, ez csakorlatilag nulla.:)  
Ha pedig konkrét adatokat írsz (fogásmélység, előtolás, maróátmérő, megmunkált anyag) kiszámolom Neked konkrétan azt a kb. 5 - 25 N
körüli kis erőt, ami max. szükséges egy marási művelethez.

besirkyjh

Maradjunk a tegezödésnél ( Zolibá nem tetszik :) .

Az a léptetö ami Neked van a hajtáshoz böségesen elegendö de kicsit gyanus az a 2A ( keveslem ).

Olvasgasd még kicsit a forumot és lesz némi tapasztalatod hogy mivel és miket lehet épiteni , föleg az egyéni topickokat ajánlom " épül a gépem ******* " .  

s73tgf9vg

Úgy írták 2A/phase, namost abból kettő is van, szóval szerintem 4A a teljes áramfelvétel, kicsit hiányosan írtam le. Átrágom az ajánlott topicokat, azért kérdezem ezeket most így hirtelen, mert lehetőségem adódott venni 3 ilyen Nema motort, darabját 17.000-ért. Ahogy néztem az árakat ez jónak számít, így lecsapnék rá, utána ráérek tovább tanulni. Köszönöm mindenkinek a választ.

Holding Torque: Nema 34 with 892oz-in
Type: Hybrid
Brand Name: wantai
Phase: 2
Current / Phase: 2.0A
Certification: CE,ISO,ISO9000
Step Angle(degrees): 1.8°
Model Number: WT85BYGH450D-007
94mm: 2 phases
8 wires: 6.3N.m
Nema 34: 2.0A