Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Zoli!
AlmgSi ha joltudom lehet edzeni te szoktad végmegmunkálás után?

besirkyjh

Nem , eddig nem láttam értelmét .
Inkább az anyag vastagságával probálom kompenzálni ezeket a dolgokat .

000000000

értem de kisseb alkatrészeknél pl csapágyház stb a fészek helye pl ul elég az eredeti  nyers lemez keménység is?

besirkyjh

Igen , de egy picit kissebre vesszük a csapágy mérettöl ( -0,01mm kb ) de itt már vigyázni kel a szereléssel , csak kizárolag a külsö gyürü nyomhato ( üthetö ) , amugy is de itt csak az :)

000000000

000000000

Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy közepes méretű szerszámgép (100kg nagyságrendben maró, eszterga) az gépállványnak milyen tulajdonságok előnyösek?

Gondolom legyen nehéz és merev... de teljesen merev legyen a rögzítés a helyiség padójához, vagy lehet némi rugalmassága, pl. gumilap vagy gumitalp?

besirkyjh

Szia  

Egy maronál vagy esztergánál a 100kg nem számit sulynak :)

Attol füg hogy a vázad kialakitása milyen , ha egy merev massziv vázat épitel és dinamikus mozgást akarsz és nagy a munkaterületed ( kb : 1000x1000mm vagy nagyobb ) akkor érdemes lefogatni alaphoz a gépet ( de oda már a 100kg kevés lesz ) csak egy példa 2500x1250 es külméretü gép kb 800kg , ezt le kellett fogatni .A dinamika vissza is üthet as alapnál valo rögzitésnél ha a váz labilis .Ilyen kisebb sulyu szerkezetet lehet nyugodtan gumi bakra is szerelni és a gép tarto vázát rögzited az alaphoz , én igy csinálnám .

000000000

Köszönöm! Gép alatt alapvetően nem saját építésű cuccot, hanem a népszerű hobbi célú marókat értettem, amelyek egy nehezebb munkadarabbal 150kg környékén mozognak. (pl. Optimum kisebb típusai)

besirkyjh

Ja ja értem .

Ha öntvényvázad van akkor inkább a fix csavarás álványhoz egy bazi nagy asztalon vagy direkt az asztalra .Ott at alján az átmenö csavar helye .Talán valami vékonyabb gumi lemez ( 3-4mm vastad ) segit csillapitani a rezgést ha van . Ezeknél a gépeknél inkább az excentrikusan befogott munkadarab jelenti a problémát , olyankor jol jöhet a gumi lap .

besirkyjh

Bocsának ezstergára irtam de a marora is igaz csak a szerszám részére .( excentrikusan befogott szerszám pl: ütökés ) .

3vv2btrhv

Az irámy jó !! Arra kérlek , hogy töltsd le magát az alkalmazást kb 62 Mb . És rakd a felhasználok mappáiba , hogy én telepíteni tudjam már csak ez hiányzik !!

000000000

gxári megoldásol ezért vanak szürke öntvényböl ez elnyeli a rezgést vibráciot a tömeg meg adodik az acél sulyábol de ez is lényeg a tömeg!
az acélnál ami gépépitö elemnek használjuk külömbözö profil alakzatokban azol általába üregesek ezek fel erösiti az vibrácio és a regési probléáka azért szoktuk csilapitani mü betonak az üreges részeket vagy kvarc homokal hogy több fajta sürüségü anyag legyen a gépvázon vagy ban meg tömeg növelési szempontbol is !

Béni

Amit leszedtem, az nincs 3 mega. Csak a frissítést tartalmazza, talán az is elegendő.
(A txt-t át kell nevezni exe-re!)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.txt" TARGET=_fnew>Ez az.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/!kaptafa/!b%e9ni/B%e9ni.PNG" TARGET=_fnew>letöltés
Nekem INSTALL változat kellene !!! Ez mind NETES kapcsolatot feltételez . Már a 2.5-ös is telepithetöen van meg , de azt letölttöttem .

000000000

http://logout.hu/bejegyzes/ollie/net_framework_3_5_telepitese_offline/hsz_1-50.html" TARGET=_fnew>Offline telepítés

A magyar nyelvi fájlt akarja letölteni. Itt van egy megoldás a problémára. Bár anno ha jól emlékszem akkor a /lang kapcsolóval orvosoltam a dolgot:

dotnetfx35setup.exe /lang:ENU