Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Amit linkeltél az sem step-up, de attól még jó.
Főleg 50$-ért lehet nekem sem éri meg az építéssel szórakozni, kösz a linket.

Nem az áramot kell maximalizálni, mert azt úgy tudod, hogy közvetlenül rákötöd az akkura. Hanem a kivett teljesítményt kell maximalizálni, vagyis nézni kell az áramot, és a feszültséget és összeszorozni.

Azt csinálja, hogy van egy adott kitöltési tényző, amihez képest kis mértékben hol nagyobb, hol kisebb kitöltést adok.
Közben mérem a kijövő teljesítményt és a PWM kitöltést abba az irányba változtatja egy kicsit amelyik irányban nagyobb teljesítményt sikerült mérni, így szépen rááll a napelem mindenkori üzemi körülményei közt a legnagyobb kivehető teljesítményre.

Az akku szempontjából tényleg az áram maximalizálás látszik csak....hopp, most adtál egy jó ötletet. Elég csak az akku töltőáramára maximalizálni.

000000000

3/16"-os (4.762 mm).

pl: 3/16 x 3/8 x 1/8"  

besirkyjh

Ok .

Ha átmenö akkor furj bele ( nem a fej felöl ) egy 3,5mm átméröjü furoval ,ha lehet nyonjad neki .Nagy valoszinüséggel ki is hajtja a hellyéröl .Ha nem akkor mehet bele M4-es menet és ha igy sem jön akkor lehet egy imbuszt csavart bele hajtani és az ki hozza .
Ha a csavar zsák furatban van akkor ugyan ez csak annyi a különbség hogy egy hosszabb M4-es csavart tegyél bele és tegyél rá egy két anyát is ,hajtsd a furatba a csavart és kontrázd össze jo erösen ( ha kel a másik anyát is ) és az M4-es csavar fejét forgasd .
Másik : ha a beragadt csavar fejére lehetne ütni akkor nagy valoszinüséggel meg is lazulna .
Nekem szokott segiteni ha a már használhatatlan "keresztbe " bele fogok oldalcsipövel jo erösen és ugy probálom meg kilazitani azt .

000000000

Kösz. Szétvágtam egy 16004-et és szerencsémre pont akkora.
Üdv!

000000000

Akkor jó, mert hülyeséget írtam, ugyanis a példában az első szám a belső átmérő.[#falbav]

Bencze András

A csípőfogós módszer bejött, köszönöm, de sajnos még fogok kínlódni mert még két felfogatócsavar nem jött ki, de ott (még) lehet ütvecsavarhúzót használni.  

000000000

Sziasztok!

Átnézve az épülő gépek képeit, többször láttam, hogy nagy vastagságú (15-20mm) alumínium lemezeket használtok. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

1. Van-e olyan forgalmazó, aki (nyilván magasabb árért) de nem csak táblában árulja ezeket a vastag alumínium lemezeket. Mit érdemes ilyenkor tenni? Esetleg összefogni másokkal és teljes táblát venni?

2. Ha egy készülék nagyobb kiterjedésű alkatrészeként használnék ilyet (pl. 500mm), tekinthető-e gyári állapotban egy ilyen lemez felülete tökéletesen síknak, vagy megmunkálás (köszörülés, marás) nélkül nem használható komoly célra. Hajlamos-e tartós deformációra hónapok, évek alatt egy ilyen elem?  

Előre is köszönöm a választ.

Szalai György

Nekem akkor sikerül szétbarmítani a csavarfejet, ha lusta vagyok megkeresni a bele passzoló hegyű csavarhúzót.
(Mert kereszthegyűből van vagy hat féle, és a másik is belemegy, csak nem fekszik a kereszt horonyba megfelelő felfekvő felületen.)
Pár csavarnyekkentés után már érdemes keríteni egy megfelelő csavarhúzót.

000000000

Albalu Kft
Telefon: (22)446-920
Fax: (22)446-920,(22)245-027
Email: albalukft@t-online.hu

ök szabnak méretre vastag allu lemezt és árulnak bizonyos vastagságig/ ötvözetig!
és még postáznak is!
leginkább fürész tárcsával történik a darabolás!

mivel gép akatrészröl lévén szo el engedhetetlen a felületi meg munkálás a százados türés miat!
20..30mm ami már nem deformálodik táblában igy keveset kel uto munkálni ezért épitkeznek ezekbol a vastagságbol minimum!

Szalai György

Minden hozzászólónak köszönöm a segítséget.
Akkor az egyszerű megoldást választom, Schottky-diódával. (Két tized volt is két tized volt.)

keri

http://www.amari.hu" TARGET=_fnew>Itt vettem
Mindent lehet kapni ami alu.
Nem, alapvetően nem tekinthető síknak, nekem mérhető eltérés van a síktól, az illesztéseket marni kell, de lehet kapni gyárilag síkbamart anyagot is, nyílván több pénzért.

keri

Ja igen, és lehet méretre vágva is venni anyagot, nem kell egész táblát. VÁgnak fűtésztárcsával, de CNC megmunkálást is vállalnak.

keri

Gyárilag nincs benne védődióda? Mert akkor nem kell még egy.

000000000

mambablack, keri: Köszönöm szépen a válaszokat!

Szalai György

Holnap megnézem, mert úgy rémlik, mintha lenne. Csak nem soros, hanem talán záró irányú párhuzamos kötésben.