Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Tudom, hogy tudod [#nyes][#nyes][#nyes]
József

paradipiro

Nekem volt ilyen nyomtatóm, de annak nem voltak külső tartályai! [#conf]

Ha egy ideig nem használják, a festék beszárad a nyomtatófejbe, mint minden tintasugaras gépnél.
Két szett patront kifogyasztottam vele, mivel a ki-be kapcsolgatásokkor hajtja a tintát.. Repült a qkába, azóta lézer van. :)

PSoft

Tudsz olyan lézeres színest, amellyel ostyára, tésztalapra lehet nyomtatni?
Persze, kedvező áron kellene.
Ha igen, ez is repül a qkába. [#nyes]

RJancsi

Ilyen nyomtatóm nem volt, de most két külső taretályos Epsont használok. Itthon a kisebb L365 , a munkahelyemen egy L6170 van. Nem egyszerűbb venni egy gyárilag külső tartályos nyomigát?

PSoft

Egész röviden...nem.
Nem az enyém ez a kacat, én...kidobtam volna. [#nyes]

ORCA17

Ettől kellemesebb Húsvéti Ünnepeket kívánok...
---------------
Biztos voltatok már olyan helyzetben, hogy azt kellett mondani:
 Ne tedd próbára az idegeimet!
Na de hogy saját magadnak is ezt kell mondani[#nyes]

Van egy jobbos-balos golyosorsó/anya páros, amit a kis esztergámhoz szándékszom beépíteni.

Sajnos akadozva járt ezért az az elvetemült ötletet sugallta a megmaradt két-három agysejtem, hogy ugyan már szedjem szét és takarítsam ki...

Megtakarítottam nagy kínnal...

Azt, hogy mikorra rakom össze - főleg a balos menet miatt eröltetem, még talány.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

s7manbs8

Most az az időszak van, hogy az ember azt is előveszi, amit már sosem akart. :)

KoLa

Ugyanaz a golyóátmérő volt mindkét oldalon? Hátha vannak köztük nagyobbak is.
Hová szántad a kis esztergádban ezt az orsót? megöl a kíváncsiság!
Talán, sebességnöveléshez kellhet.

KoLa

" az ember azt is előveszi, amit már sosem akart"

9 hónap múlva népességrobbanás lesz! ha erre gondoltál!:)))

PSoft

Milyen 9 hónap múlva???

Idéz...58-65 nap...
!!!

Húúúú...de gonosz vagyok! [#nyes][#nyes][#nyes]

ORCA17

A jobbos és balos  mérete teljesen egyforma, mert "lánykorában" valami precíz megfogó manipulátorban lehetett.
Pechemre, a jobbos tökéletesen működik, de mivel szeretném az eredeti funkcióját megtartani a kis ceruzahegyező UIVERSAL3-s gépnek, nekem a balos kell.
Amúgy a keresztszánt tuningolom vele (sajnos kell)

Mivel a méretei miatt nem alagut rendszerű a visszafordító pálya, négy különálló pálya van benne fordító elemmel.
A golyók száma 124 db, ez pályánként 31 db golyó.
Készítettem egy hevenyészett "kézikészüléket".

s7manbs8

Nem arra gondoltam, hanem a régi csöves rádióra, meg hasonlókra, elővenni javítani, mert most ráérünk. :)

ORCA17

Szortírozás közben megtaláltam az akadozás forrását. Valami fekete - gondolom rozsda - foltot találtam az egyik golyón.
Ami érdekes, hogy csak azon az egyen.
Most megpróbálok a jobbos anyából egyet kihalászni, ha a méret jó. Azt úgy sem akartam felhasználni.

KoLa

Ha jól értem!akkor az eredeti keresztszán orsót lecseréled golyósorsóra, nem fog ez visszaforogni hosszesztergálásnál az erők hatására?
Kézzel fogod tekergetni, ezért kell a balos oldala az orsónak.
Gondoltam már én is hasonló megoldásra, de nem mertem megépíteni ezek miatt, ha meg, ráteszek egy léptetőmotort, akkor meg mindegy hogy jobbos vagy balos, viszont van tartónyomaték! de, sok elektronika kell hozzá...végül maradt minden az eredeti, kopott kivitelben, lehet azzal úgy is méretezni.

KoLa

Én sem, csak képzettársítottam.[#worship]