Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

sastas

Én a hétvégén raktam össze végül 2 orsó/anyát. 1500 hosszú, bár legalább az enyémben 3mm+ golyók voltak. Kb 30-30 perc volt először. Ugyanis pár golyó elmaradt(a kettőből összesen kb 20). Ebben is ugyan ez a rendszer van mint a tiedben, 5 pálya, pályánként 25 golyó(ha jól számoltam...). Persze csapágyboltban vettem golyót, de sikerült rossz méretűt venni, 3,175-ös átmérőjűt. Érdekes mert összetudtam vele rakni, de akadt mint a fene. Na megint szétszed, más méretű golyók kibogarász(szerencsére világosabbak voltak). Na most itt járok.
Csapágyboltban rendeltem egyel kisebb méretet(3,125), remélem megfelelő lesz. Viszont ha abban lehet hinni, hogy a csapágyboltos csapágygolyó tényleg akkora amekkora rá van írva, akkor bizony a tolómérőm is csal bő 1 tizedet 2 százados létére, mert a 3,175-ös golyókat rendre 3,28-nak mértem. Ami pedig benne volt az orsóban 3,24-nek.
Szerencsére olcsók ezek a golyók, de a bogarászás sokkal nagyobb fejfájást okoz :) Jó kis idegnyugtató elfoglaltság, az tuti :)

PSoft

Jelentem, megjavult a külső tartályos tintás nyomiga! :) [#eljen]

Szétszedve, idegenkezűség nyomait véltem felfedezni a patronok körül. [#falbav] [#violent]
A képen is látszik, a fekete patronba menő szilikoncső csatlakozója ki volt "szakadva" a patron testből.
Ezen kívül, a pici kis sarokcsatlakozó teteje át volt bökve valamivel, lyukas volt.(talán, az is látszik a képen)
az lett volna a csoda, ha így eljutott volna a fekete tinta a patronba.
Az okát nem tudom, de nem is érdekel...
A csatlakozó gyors, szakszerű [#vigyor2] "javítása", rögzítése után helyreállt a rend, szépen adagolja mindegyik tintát.

szf

PSoft

Másik tintás nyomtató kapcsán...

Ezekben a fej gondolom mindkét irányban -oda/vissza- nyomtat?
Fekete patronról van szó...
Jobb oldalon a fej parkolóállása, elindul a nyomtatás, a fej balra mozog és nyomtat.
Amikor visszafele jön, üres fehér sáv van a nyomatban.
Megint balra megy, megint nyomtat, visszafele üres sáv.
Egyébként a nyomtatott sáv tökéletes, csíkozásmentes.

Ez a gép, vagy a patron hibája?

PSoft

No kérem...

Mostmár, van egy ilyenem is! Csak...minek? [#nemtudom]
Az évszámra érdemes figyelni, 53 évvel ezelőtt készült!!!
Úgy gondoltam, megér egy pár fotót az..."utókornak". :)

PSoft

És, mi van a bőven szellőző, fekete bakelit tokban...

svejk

Ferrorezonáns...
Nálam soha el nem készült projekt lett. :(

g89ketty

Az adattábláján 1967. van, viszont a kondi 68-ban készült?[#pias]

svejk

Sztahanov koma előre dolgozott. :)

svejk

Vagy még az 1 éves gari időben cserélni kellett. :)

PSoft

Miután bezártam, utána gondolkodtam...

Lehet még valaki(k) laknak ott, a narancssárga műanyag előlap alatt is. [#nemtudom]
De mostmár...nem bontom ki mégegyszer. :)
Azt láttam, hogy mindegyik vas, fasza aludróttal van tekerve.
Most gondolva visza, az izoplaszt cső darabkák alatt forrasztások vannak...
Azt is meg kellett volna néznem hogyan, miképp.
Elkapkodtam...

Bevallom, hirtelen -meg amúgy se- nem tudom...hogy is van az a "ferrorezonancia"?

Cseppet se szomorkodj!
Beleteszem a "virtuális" dobozodba! (ha kívánod) [#vigyor]

PSoft

Ez is azt bizonyítja, hogy arra felé...a tyúk volt előbb, nem a tojás. [#vigyor2]

g89ketty

A szinestvk hálózati trafói is aluból vannak. Én egynek a tetejét v alakban bevágtam és egy toroidról, vagy egy soros kondival kommutátoros forgórészek zárlatát vizslatom. Katonai cuccokban is előszeretettel forrasztották az alut. Találkoztam olyan rádióval, amiben az alkatrészlábakat összecsavarták és egy kis golyóban összehegesztették.

g89ketty

Viszont aranytojást tojt.[#integet2]

7gsdrbw03

Sziasztok! Mire használták ezt a szerkezetet?