Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ez már biztató. Nem kérdezted véletlenül, hogy honnan számít a "több"? (1000 vagy 10000?)  
500 db-ra feliratkoznék, ha folyamatban van az "akció". (?)

sanka74

Én a ssr 25 kocsikban cseréltem ki a golyókat, oda asszem 4 mm körüli kellett, sopronben pont volt ilyen. Volt hogy nem kellett mind a 4 golyó pályát kicserélni, mert akkor túl szorosak lettek,igaz hogy gurultak könnyedén akkor is,de akadozva mentak ha lassan mozgattam.Ha jól tudom és asszem svejk mester is mondta, a THK-nál minden kocsiba mikronos pontossággal válogatják össze a golyókat,ezért van a kocsikra rákarcolva + vagy- és egy szám.De igy hogy nem mindet cseréled esetenként,teljesen jó tud lenni a holtjáték.A használt golyók felületének karcossága miatt meg ki kellene cserélni az összeset.Én már csréltem golyókat,játszani kell vele,de sztem tuti jobb lesz tőle.Igaz én a THK ssr 15-ben 2,8 mm-t mértem,az is igaz hogy nem mikron méterrel...

sanka74

Akkor ha Te fogod össze 160 db kellene. Ird mit hogy mennyit meg stb.Ezen a héten csütörtökig lesz netem,utána csak a jövő héten szerdától...

000000000

279nwbpsa

Az előbb bontottam szét egy HSR20-as kocsit.Csak úgy kíváncsiságból.3,94mm-es golyók vannak benne.
Gondolom az SSR20-ban is effélék lehetnek.
Bár ez lehet változó,mert találtam pl. SSR15-ben 2,65mm-es golyókat is...

sanka74

Én már nem tudom mennyi van benne, de egy nagyobb kocsiba (ami nekem is van)tuti hogy több mint 40db.És akkor nem jól irtam hogy mennyi kell.....4 ft/db az már jó..helyesbítek: 550 db kell,ugye 4 db nagyobb kocsim van...

sanka74

Ami nekem van, az a golyólánc nélküli 25-ös,lehet össze cseréltem a kódokat.Igen asszem nekem is valami hasonló méretű kellett,és ez viszonylag elég gyakori.Egyébbként ennek a kocsinak a sinje 23 mm széles...nem 25...ez érdekes

sanka74

279nwbpsa

Úgy gondolom,hogy ez a 15-25-30-as megjelölés afféle "névleges" méret lehet.
A Rexrot 25-ös 23mm körüli,a 30-as meg 28mm kb.
A többi gyártó sínjei is ilyenek.

designr

Már 500 db is "sok".Válság van..Fellenditjük a boltot.Asszem ezután tartanak készletet ebből..
Érdekesség a boltban a legnagyobb golyó(az enyémet leszámítva)egy 50mm daruhoz rendelt volt.5000 egynéhányszáz ft..

designr

000000000

Kezdem elölről, bár a türelmem k@rvára fogy ! :))))
Sziasztok! Találtam egy nagyon jó és átfogó szerszámanyagokkal foglalkozó írást a Böhler-nél, és feltölteném az FTP tárba. Segítene valaki, mert ugy tudom jelszavas. Feltölteni fel fogom tudni, csak kellenének a "kulcsok". E-mail ott van a nevemnél.

Sz.József

Akkor biztató, hogy a golyócsere eredményre fog vezetni. Kössz az infót.
Jelenleg 2,73-2,77-ig minden méret előfordul a kocsikba.  
Remélem a csere (2,778 az az 7/64") eredményes lesz...

279nwbpsa

Lehet,hogy érdemes lenne ezekhez a golyókhoz is valamiféle táblázat,mint az esztergapofáknál?
Nem csere-bere szempontjából,hanem mert támpontnak jó lehetne.Így adott típusú kocsinál,golyós anyánál még a szétszerelés előtt lehetne valami kiindulási alap,hogy mire is számítson az ember fia.

sanka74

Segítenék de nekem nincs ilyenem...