Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

http://users.atw.hu/casyjozsi/THKSSR15/kocsi_1.jpg?atw_rnd=168741642" border=0>

s5f8tmfv3

http://users.atw.hu/casyjozsi/THKSSR15/kocsi_4.jpg?atw_rnd=168741642" border=0>

designr

Biztosan annyi?Hol található ez a gyári adat?Szerintem mérj is eggyet..

robroy007

jók a képek!

a Hiwin Q sorozatai is ezzel a technikával készül már, hogy van benne golyó kosár

designr

Igen,de nem tudod hol tudnánk megnézni melyk THK kocsiba milyen méretű golyó kell?

Rabb Ferenc

A 2,778mm = 7/64 inch. Nekem 5/64"-os golyó kellene (1,984mm) de nagyon furcsán néztek rám több csapágyboltban is, amikor ilyet kértem. De lelkesen felajánlották a 2mm-est :((

Ha valaki tud inch-es golyó beszerzést, szóljon nekem is!

Sz.József

Ezt a méretet egy csapágyboltban nézték ki nekem a katalógusból mint létező méretet.
Csak ez a méret mivel nem hétköznapi nem tartanak raktáron.

Sz.József

Hiwin kocsikhoz még nem volt szerencsém "ilyen közelről", de praktikus ez a golyó kosár...

Sz.József

Tudnának beszerezni olyan 1-2 ezres tételt a 2,778-ból csak szerettem volna kipróbálni egy garnitúrával (136db) , hogy milyen eredményt lehet elérni azzal ha új golyókat rakok a kosárba.(?)
Nem tudom megítélni, hogy a kocsiban lévő futófelület mennyire kopott.(?)

keri

HiWin megoldása sem rossz.  Igaz hogy nincs kosár, de ott sem esik ki ha lehúzod a sínről.

Sz.József

Köszönöm a moderátor (nevesíteni nem tudom) segítségét a kép linkeléssel kapcsolatban.
Akkor ott szúrtam el, hogy a címsorból kopiztam az elérési utat nem a tulajdonságokból...
Még egyszer kössz...

Rabb Ferenc

Attól függ, melyik típus. Nekem már sikerült golyószórót csinálni HIWIN kocsiból. Szerencsére volt rajtuk annyi zsír, hogy nem nagyon gurultak szét.

keri

HA sorozatból van nekem. Annál csak a zárótömítésnél tud egyenként kiesni, jó ha nagyon erőltetem akkor bárhol, de alapból fogja.
Nekem sínre toláskor ugrik ki néha egy egy golyó ha nem használom a golyófogó műanyagot amivel szállították.

designr

Egy mikrométeres mérésre kíváncsi lennék(mármint a régi golyóknál).

designr

Megnézem a jövő héten debrecenben,itt nem csak metrikus golyók vannak.Vettem már 3.175 és 4.763 méretűt is,és db-ra kapható.