Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most pl. egy leégett valami fúróból is azt találtam ki, hgy smd paszta adagolónak lesz jó, a kinyomó tengelyt hajtom meg vele az vagy 1:5 áttétel, nagyon könnyem forog és pici léptecs motort ráteszek, csak fúrni faragni kell felfogatni a cuccot, most éppen azon is ügyködök gondolatban.

s7manbs8

Egyébként meg lehet az állórészét meg kellene fogni és áttekernem , egy kis rézanyagot venni előbb.úgy, hogy jó legyen, előtte kisebb fesszel bemérni, hogy mennyi lenne neki jó valahogy. Sőt most jut eszembe van egy fzon , az a piacon szokott árulni alkatrészeket, gondolom megveszi ezeket az olcsó rosszokat, szétszedi, és eladja alkatrészenként, a kúpkerékpár 700Ft, a tokmány 600, stb, és ár többet kiárul úgy, mint egészben.

SquirrelTech

És még mi minden van (vagy lehetséges), amiről mi tehetünk, a vevők... Évekkel ezelőtt vettem baumaxban egy olcsóbbnál is olcsóbb sarokcsiszolót (115-ös korongméret). A korong tengellyel együtt szállt el belőle menetközben, majd vagy három percig pörgött a járdán, mint egy búgócsiga. Mikor megállt még a retesz is ott figyelt a horonyban rajta. Szerencsés szitu volt, nem talált el senkit és semmit. De mellette tanulságos is, hogy ezekkel ilyen simán történhet...

SquirrelTech

És a CD-ROM-ból boncolt fejmozgató orsót nézegetted már erre a célra? Én nagyon töröm rajta a fejem... ;)

ukcge40u

Nekem van egy tökelső szériás CD meghajtóm, úgy az egész elejéről.
Már látom, hogy tök jó mágnesmotor lesz belőle... :)

s7manbs8

Hú, ez is jó ötlet, erről jut eszembe, a videókban is vannak ilyen csavarorsós meghajtások, azt is felírtam egy papírra, van pár rossz videóm , meg is nézem, majd kiment a fejemből., az elég pici is.

s7manbs8

Nekem csak a korong repült le az első próba alkalmával, a tengely nem jött ki. [#circling][#circling]

j99i206if

Egy 4-5 évvel ezelőtt vettem egy Walter kisflexet. Haza hozás után a garanciával mit sem törődve szétszedtem a hajtóművét, 603-as loctitével beragasztgattam a csapágyakat, tengelyeket, meg frankón lekentem olaj+zsír keverékkel. Tavaly nyáron purcant ki, leégett az állórésze. Ha lenne energiám megtekercselném de lusta vagyok.

Bicska

Én ránézésre tudtam, hogy ebből semmi jó sem fog kisülni....de nem volt kedvem ebben a hidegben átvándorolni egy másik boltba.. Illetbe volt egy kis bizodalmam a rosszban is, nem "várat" vártam, csak egy kis "faházat".[#nyes][#violent] http://kepfeltoltes.hu/100128/SNC00204_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>NAGYBAN
http://kepfeltoltes.hu/thumb/100128/SNC00204_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

j99i206if

Ha már gagyi cuccok: Nyáron vettem egy sokrészes menetfúró-metsző készletet a vaterán. Mivel igen sokféle menetemelkedésű cucc van benne reménykedtem hogy nem lesz rossz bót. Hát nem. Amikor kihzta a postás, kibontottam és valami ótvar gagyi cuccal találtam szembe magam. Az anyag valószínűleg szerszámacél, a menetmetszők még ki is néznek valahogy, a fúrók viszont ocsmányak. Lágy acélokra sikerült menetet vágni, de olyan az érzés mintha ezeréves kopott metsző lenne. A menetfúrókkal még menetet frissíteni se nagyon lehet mert az anya szinte ráesik a menetre.

Bicska

Az ár árulkodó, ha az általad említett dolog M12-ig megy és nem gépi, akkor 20 000 fölötti ár lenne reális...

Rabb Ferenc

Mintha a végső élezés lemaradt volna. Vagy ez egy gyárilag előtompított változat lenne?

SquirrelTech

Balra egy cseh, jobbra egy gühring süllyesztő.  
Az élkiképzéseket, ha összeveted, szerintem észrevehető, hogy miben különböznek a "quality product"-októl. ;)
http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/Sullyeszto/PICT3519s.jpg" border=0>

j99i206if

Hát igen, ez így van. Ez a cucc is 20000-volt. Ha minden igaz akkor M16-18 körülig vannak benne a lomok, normál és finommenet. A képről nem látszott hogy ennyire trágya. Ha tudom 5000-et nem adok érte.

SquirrelTech

Tennék fel ilyenekről is fotót, de az inkább a "dizájncenter" topikba passzolna, nem ide...