Épül a gépem ::: Vetesi75 gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:08

Előző téma - Következő téma

3wc337ax5

Megjött kínából a mini PLC-m. Egy napra rá a kalapsínes tápegység is hozzá - régebben a 0...10v Pt100 távadók is. A PT100-ak meg valamikor közben (nem volt itthon csak Pt1000).
Ja! PLC-vel az USB/TTL programozó madzag is (kérdés is lesz).
Szerintem a PLC-t sikerült az első beüzemeléskor elhegesztenem, most rendeltem másikat, - várom - ha van aki járatos a témában, beüzemeléshez kérném segítségét! Előre is köszönném!
A kínait elsőkörben nem szidnám, szerintem én vagyok b@lf@sz...

3wc337ax5

Programozáshoz GX2 Woks Trial verzió áll rendelkezésre dec.28-ig. Addig jó volna végleges feladatára felokosítani egy kütyüt...

d05ixchbw

Ha megtalálom valahol a CD-t amin a GX developer van akkor elküldöm, az nem jár le.
Nem tudom, hogy lehet e frissíteni, de FX2-höz jó

3wc337ax5

Sziasztok! Ez is a PLC-s projekt része, de legalább jól működik. Pt100 + 0..10v,0..100fok szenzor modul + 3 vezetékes panel voltmérő egy 24V kalapsín tápegységgel hajtva.

ihvhgd64x

Mi is lesz az a PLC-s projekt? Valahol lemaradtam....

3wc337ax5

Még mindig a napkollektorral kísérletezgetek. Kellene hozzá egy igényeimhez szabott vezérlés, mert a készen kaphatók még viccnek is rosszak. Mindenki verőfényes napsütésben gondolkodik, ez meg négyévszakos üzemben lenne használva. (Használati melegvíz.)

3wc337ax5

Semmi extra. Két hőmérő, egy keringtető, egy árnyékoló, egy elektromos fűtés, hálózatról támogatott napelemes szigetüzemű tápellátással. A függések ki vannak találva - deszkán analógban már elkészült, ki van próbálva, de bonyolultságának megfelelően kellően instabil is... Jó volna az analóg részt (is) szoftveresen realizálni.

ihvhgd64x

Én is PLC-re alakítottam át. Ma is szépen kihasználtam ezt a tompa napfényt. Legalább a fűtés elmegy róla ilyen időben, ha meg egy picit kisüt a nap akkor nekem is bőven megvan a HMV is a felesleg meg megy a tartályba.

d05ixchbw

Írtam a napkollektorosba, megnézed?
[#integet2]

3wc337ax5

Megjött az új PLC a kinaiaktól. Napokig szívtam vele, míg kommunikációra tudtam bírni. Tettem egy próbát a régivel és lám működik! Szóval van egy tartalékom, ha az egyiket valami harci támadás érné. :) (Gyanúsan be volt ragadva rajta Y3 magas szintre, meg a bemenetekre nem reagált, de nem csoda, mert a kicsi sárga küldött vele programot is...)
A trial verziós szoftver visszont aggaszt - nem csak azért, mert egy hét mulva lejár. Nem jegyzi meg a beállításokat, ill. üres projekt állományt ment el...  :(

[yt]aNy5dQ90XXs[/yt]

3wc337ax5

Különben meg be vagyok most izgulva, mert az életem első 3D-nyomtatója valahol a Magyar Posta nevezetű fekete lyukban kering...

gsz03b27r

Küldtem PÜ GX Works2 infókat. [#integet2]

3wc337ax5

3wc337ax5

Sziasztok! Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak!
Megjött és össze is raktam a nyomtatót - mármint, ami a mechanikai dolgokat illeti. Most kezdem majd beállítgatni. Ha elakadok vele, biztosan fogom zaklatni a társaságot a bajaimmal, de azt a 3D nyomtatásban teszem, mert szerintem nagyobb valószínűséggel találok segítséget.
Az alany egy Sovol SV4, de többet egyelőre nem írnék róla, mert még most eléggé vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban...