Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

ffc2gz5fr

Én http://artdekor2009.com/index.html" TARGET=_fnew>TŐLÜK vásároltam mindent, megbízható, rendes csapat!

3kvyw653f

ku55dfr0s

Szerintem pont olyan, golyósorsó kell hozzá, ami a legjobb lenne.. Neked..  :)
Ha titkolod a géped paramétereit, akkor elég nehéz kérdést tettél fel...
Hidd el nem a fórumozók a hibásak, ha nem kapsz értelmes választ.
Kérdezni is tudni kell!  

3kvyw653f

valamit félreértesz! a cnc gépemmel kapcsolatba,semmi titok nincs(olvass kicsit vissza itt) amire Te gondolsz az a fűtési rendszerem,amivel kevered!!! :)

v2vhwz32z

Ha fém megmunkálás az elsődleges célod, nem kell, hogy nagyon gyors legyen (kövezzetek meg!).
Ebből én arra következtetnék, hogy lehetnek vastagabbak is azok az orsók, nem muszáj 16X5-ös.
Petyánál kilehet fogni vaskosabbakat jó áron.
Az emelkedése ne legyen túl nagy az orsóknak, bár az áttételt nagyobb tömegek esetén úgyse úszod meg. Az is kérdés, hogy egy orsóval mozgatod-e majdan a hidat, vagy kettővel.
A 60cm-es szélesség abból a szempontból jó, hogy nem túl nagy, nem lesz olyan nehéz egy híddal áthidalnod [#circling] Épülnek olyan gépek amelyeknek a hídja 1 méter fölötti, az már keményebb dió. Persze mivel nálad fémmarás a cél, azért itt is elég masszív hidat kell alkotnod. Elsőként azt kellene kitalálnod, milyen anyagokat milyen fogással, szerszámmal akarod megmunkálni...ha jól emlékszem, még ezt nem említetted. Egyébként sokkal gyorsabban haladnál, ha vennél egy komplett X-Z egységet, régebben volt egy hírdetve, robosztusságában az az egység illett volna a gépedhez (valamilyen Laci volt a hírdető, Svejk talán tudja).
Persze ha robosztus a híd, mozgatni se lesz könnyű..

ku55dfr0s

Lehet hogy számodra nem titok, de valamiért mégse tetted közzé az épülő géped paramétereit.

Vissza olvastam, de csak azt a 1000X600x80 öntvény lapot találtam, amit már beszereztél hozzá...
Azon kívül annyit tudunk még róla, hogy fémmegmunkálásra szeretnéd használni.

A fentiek szerint elég nehéz tanácsot adni, hogy milyen golyósorsó lenne jó neked a híd mozgatásához, miközben azt se tudjuk mekkora lesz a híd a majdani gépeden.

Lehet hogy már Te is kevered az épülő gépedet a fűtési rendszereddel..??

3kvyw653f

nem tudom még én sem,hogy mekkora hid lesz rajta,de azt tudom,hogy túl szeretném méretezni!hogy elég merev legyen.

ku55dfr0s

Akkor, Goto:#71
És nem én értettem félre "valamit"...

Hidd el, kapsz itt értelmes válaszokat is, csak értelmesen kell kérdezni.

3kvyw653f

Én elfogadok mindenkit olyannak,amilyen!!!!!!!
akkor engem is el kell fogadnia másoknak........
a hibáimmal,és a hozzánemértésemmel együtt.ha valaki segíteni akar,az úgyis megteszi,aki meg csak belémkötni tud,az ne írjon nekem!

ku55dfr0s

Ha rám céloztál, akkor hidd el, nem beléd kötni akartam.
Inkább a segítség volt a szándékom, azzal hogy felhívtam a figyelmed arra: Hogy úgy tegyél fel kérdést, hogy a kérdésedre érdemi választ is lehessen adni.
De ha azt szeretnéd hogy többet ne szóljak bele az épülő géped topikjába, akkor úgy teszek.

3kvyw653f

Nem azt mondtam!csak azt kell megérteni,hogy nem értek(egyenlőre)hozzá annyira,és az ebből adódó bénázásom meg kéne érteni.

000000000

Még jó, hogy meg tud sértődni valaki.

Miből gondolod, hogy belédkötnek?
Ha nem gondolatolvasónak nézed a többieket, akkor nem fog olyan érzésed lenni, hogy belédkötnek!

3kvyw653f

#79 ! köszönöm a megértésed.........

besirkyjh

Szia  

Elöször is sok sikert a gépedhez !!

Kerülgetem a topickodat itt napok ota :)  

Nagyon tetszik az öntvényed mérete aránya és a sulya is .
Nagyon jok az arányai ahhoz hogy épits belöle egy jo massziv gépet .
Irni kellene pár dolgot amit tudnunk kel ahhoz hogy érdemben segitsünk .
Elvárásaid a géppel szemben ? Pontosság ( számokkal ha lehet ) , milyen föorsot szeretnél használni , milyen méretü lenne a legnagyobb átméröjü szerszám amit szeretnél befogni a föorsoba , milyen anyagokat szeretnél megmunkálni , mennyi lenne a maximális pozicionálo sebességed , milyen hajtást szeretnél ( szervo vagy léptetö ) ,milyen lintechnikát szeretnél használni ( alátámasztott vagy acélsineket ) , milyen munkákat szeretnél végezni a gépeddel , mennyi lenne a géped üzemideje naponta stb stb ?

Sok sok info kel és akkor letisztulnak számunkra is a géped paraméterei , onnan már megy könnyen ( legalább is Nekünk :)  ) .

besirkyjh

Elsökörben én egy mozgohidas gépet ajánlanék kb 650x450x150mm-es munkaterülettel .Kb 20-as acél sinekkel , tengelyenként 4-4 kocsival .16-os vagy 20-as golyosorsot ( esetleg trapézt , fém anyával )  .Mellékhajtásnak 3Nm felett talán a DC szervo kifizetödöbb mint aléptetö .
A lapod két hosszuoldalára rögziteném a sineket és alulrol ( vagy felülröl ) egy egy orsoval mozgatnám azt ( szinkron hajtás ) .Az X tengelyed lábait 15mm-es lézervágott vaslemezböl vagy 20mm vastag alubol csinálnám és ezek közé fognám a legalább 45x90-es aluprofilt amire az X tengely sinjeit rögzited .