Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

3kvyw653f

nemis értem,milyen okból akarsz lebeszélni bármiről is,hiszen Én sem beszéltelek le semmiről.

d05ixchbw

Nem akar lebeszélni semmiről.Csak nekem segít, hogy mihamarabb kész legyen a gépem.[#vigyor2]

3kvyw653f

s7manbs8

Nekem is lassan lesz Y-Z tengelyem, összedobnánk lenne egy komplett . :)

3kvyw653f

lehet neked jó lenne,de akkor hogy dolgoznánk rajta? egyszer Te,egyszer én? :)

vyvk7xm7

Szerintem, egy izmos maróorsó után, éppen egy ilyen stabilan sík platni elengedhetetlen a pontos gépépítéshez. Rozoga konyhaasztalon, bútorlapon, teljesen vesztett ügy.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Nagyvasasztal.jpg" TARGET=_fnew>Nekem egy ilyet sikerült találnom a céljaimra, a lapmérete 110x59cm.
Ez egy nyomdai papírvágó volt.
Sajnos az én asztalom nincsen teljesen körbe marva, a tiéd jobb lesz, de: Sebaj.

8irerv4i

Ügy érted a méréshez ellenőrzéshez ,összeállításhoz kell a tusírlap ? Tehát kár elcseszni ?

exvm7f6a

Félig meddig poén.
A tapasztalat az, hogy termelésre nem éri meg építeni gépet, főleg első építésre és ilyen komolyat. Anyagilag is kétséges, de időben is hosszadalmas.

Persze ha van hozzáférésed komoly marógéphez, meg esztergához és értesz is hozzá akkor nem reménytelen.

exvm7f6a

De amúgy nem szokták ezt elhinni :)
Szóval remélem bebizonyítod hogy tévedek.
Kérünk sok képet mert azt szeretjük [#wave]

3kvyw653f

a termelés az igen relativ......van mindenféle hozzáférésem :) és van több segítségem is,pl Stojka :)

exvm7f6a

Ha van hozzáértő segítség úgy nem lesz gond

3kvyw653f

jól körbefogok járni minden mozdulatot a gép építés körül.és a legjobbat választom közülük.majd kérdezek,ha elakadok,illetve feldobom a problémát a többieknek,aztán majd szemezgetek az eredmények közül. :)

vyvk7xm7

Úgy látom, a saját pokoljárásom példáján, hogy induláshoz muszáj valami stabilan sík felület.
Amire ha leteszek egy húszkilós vasdarabot, akkor sem deformálódik el jelentősen. A 0,1mm nekem már nagyon jelentős alakváltozás. Mint tusír lapot én nem használnám, de egy 1500mm hosszú tusír lécet azért félretettem szükség esetére. Az sem két kiló.

vyvk7xm7

A jól körüljárást, azt nem csinálhatod, ha karácsonyra termelni akarsz vele. Inkább belül járjad.
Ha megnézed az adatlapomat, ott virít, hogy több mint hat éve járom már körül. Most tartok ott, hogy kb. fél éve nem változik az elképzelésem, megvan az alkatrészek nagyja, és kapizsgálom már a gép működésének összefüggéseit. Mert összefüggés az nagyon sok van és jó tudni, hogy mit, és mit hogy és miért úgy.

3kvyw653f

a látszat ellenére,nem vagyok értelmi fogyatékos :D muszály működnie,mert bajok vannak,és pénzt kell termeljek,ha már nincs munkahelyem :(