Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Persze, ez kínai e3D :)
De az eredetinek is van 1000 változata, köztük ilyen is.

Ugyan az csak végig van fúrva 3-as lukkal a fej, és be van húzva a tefloncső.  
Még itt javasolták hogy ilyet vegyek mert ez a jó, mert a fém részekre ráéghet és akkor nehéz kivakarni. És valóban könnyebb a teflont kiszedni, csak ha elfogy akkor van ciki :)

0bn8uxmw

Szia,

Hex file már a lefordított FW amit feltöltesz a Arduinoba. Azért illene a gépedhez idomítani a FW-t mielőtt feltöltöd hogy tartalmazza a motorlépésket pid és egyébb vezérléseket.

Ha Fw-re gondoltál akkor megcsinálom neked este de ahoz pontosan tudni kellene a géped adatait.
mechanika típusa motorlépések x y és Z- van-e fűtött asztal végállállás kapcsolók N0 vagy NC-be vannka kötve, géped mozágás korlátai stb.

0bn8uxmw

A #9554-et neked szántam

keri

Köszönöm a segítséget!
Rabb Ferenc által javasolt (neki is köszönöm a segítséget) boltban úgy néz ki lesz és közel is van hozzám.
Igazából a postát azért nem akartam erőltetni mert az egész nem kerül annyiba mint a bélyeg, és még mászkálhatsz is vele :)

doil

Szia :) okés köszönöm összeirom este az adatokat akkor :)

doil

egy kérdés vagy ötlet :) az extruder fejet azért kell hűteni hogy ott ne olvadjon meg a szál ? mi lenne ha az a rész nem is melegedne ? akkor nem kellene hűtés sem , vagy rosszul gondolom ?

0bn8uxmw

Persze az lenne a legjobb ha nem kellene hűtés neki és úgy sem olvadna bele a szál de ezt még nem találta fel senki, a PEEK pl. (a jhead fejek fekete része) bírja egy darabig  főleg PLA-nál de ABS vagy HIPS-hez már kevés hűtés nélkül. megolvad és szivárog sajna. Legjobb kompromisszum a teljesen fém fejek szinte gondozás mentesek de alumínium borda miatt vesztesz a fűtőképességéből de még így többszörösen elég a szálolvasztáshoz.

B.Zoltán

OK!
Nem bonyolítottam volna a feladást egy legolcsóbb levélként elment volna.
De ez a legjobb , ha tudsz venni és a hétvégén már tudod használni.

doil

Akkor jól sejtettem hogy azért kell , van pár ötletem erre , na majd ha kész leszek csinálok kísérletet kipróbálom :) Köszönöm

d30xhrezp

Szia!
Na ez nem így egészen igaz! :)Nézd meg a következő videóm. https://www.youtube.com/watch?v=90J12eteIgk  
Bár csak hét percet videóztam,de a szárba sosem olvad bele nekem  az anyag. Csak a fúvóka mérettel vagyok gondba,mert 0,6-nál kisebb fúrót még nem tudtam venni.Így szünetel a project!

000000000

1. Hatvani 3D nyomtató és lézergép, valamint makettek, modellek kiállítása, 2015-november 14.

Több infó hamarosan.  

A kiállításhoz kérek egy topikot nyitni.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Ne haragudj de majd ha gépre rakva több 24 órás sikeres nyomtatás után(fölég sok szálvisszaszívással) bizonyít a fej akkor elhiszem, hogy működik stabilan. Csináltattam E3D v6 fejet teljesen saválló acélból (a bordák is abból vannak) PLA-t tudja hűtés nélkül de ABS, HIPS esetén már igényli a hűtést.
Fúrót rendelhetsz amúgy az ebay-ről is kb. 2e forint egy 10 darabos szett olyan méretekben amiben szeretnéd, én Izrael-ből rendeltem annó kb 1 hét és itt volt.