Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Ez nagy ötlet, mármint a gyertyapipa mint önhordó átvezetés. Mekkora az átlagos belsô átmérôje egy ilyen gyertyapipának? A videódon, (bár lehet csak mert életlen a kép) nem látni hogy hol van ez a tömítőlemez (kringelit), vagy ebben még nincs is benne? Azt próbáltad hogy függőlegesen tartva melegíted? Mert hogy a felszálló meleg még rátesz a hővezetésre egy kicsit, azaz elfordítva kevésbé melegszik mintha éles pozícióban állna.

000000000

Egy barátomnak küldött 2db komplett 12x3 as szettet.
Le a kalappal a munkája minősége előtt!
Mindenkinek csak ajánlani tudom! [#eljen]

000000000

A Barátomnak igaza van!
Nem idevaló és soká is lesz!

KBalázs

Van ez a TEMASIL NG tömítôlemez (sokféle vastagság van), vajon mennyire merev? Találkozott vele valaki? Mármint, hôelválasztásnak használva hotendben, akár több réteg vastagságban? Bírja 400 fokig.

jexz0yez

Én is vele csináltattam a gépemhez az orsókat. Nagyon szépen és gyorsan dolgozik!

jexz0yez

Nagyon hasonló gépet építünk! Ha minden jól megy, akkor jövő héten megkapom az aluprofilokat és én is el tudom kezdeni összerakni. Azon kívül már csak a lézervágott lemezalkatrészek hiányoznak, de azok is hamarosan jönnek. Ezen kívül már minden ott pihen és várja, hogy beépítsem :)

d30xhrezp

Szia!
8*1 mm-es menetmetszőm és fúróm volt.Így azt vágtam bele.10-es jobb lett volna mert így éppen hogy csak meg áll a menet. A fej és a szár közzé van rakva a tömítés.Ezek vannak becsavarva a bakelit darabba.Igen próbáltam,nyomtattam is vele
hűtés nélkül,de a szárba nem olvadt az anyag.Volt egy dugulás,úgy pucoltam ki a fejet,hogy a szálat benne hagytam.Teljes kihűlés után a szárat kicsavartam,majd lassan elkezdem fűteni a fejet.Amikor az anyag éppen kezdett megolvadni,akkor kihúztam mint egy dugót.Ezen látszik,hogy a szál megfolyása kb.3mm-en megy végbe.De még lehetne kísérletezgetni,pl.még több réteggel.

sastas

Egy ilyen vázban gondolkozom én is. Most leginkább az anyagiak tartanak vissza. Szerinted(tetek), az 20x20-as profilból, 400x400x400-ban 12 v. 16-os nem alátámasztott lineárokkal kivitelezhető lenne?

ezsolt74

Minimum 3030-as alu profilból rakd össze.
Lowenwolf-tól tudsz venni olcsón használt jó állapotú profilt.
Ha pl 4040-es profilt vennél tőle akkor a profil ára kb 10000Ft lenne + hozzá az összekötő csavar szett vagy a sarokelem, még kb ugyanannyiba.
Én a csavarszettet ajánlanám mert jobban néz ki vele és nincs annyira útban mint a sarokelem.

ezsolt74

Ja és a legolcsóbban lineáris sín az IGUS-nak van, ez műanyag csúszócsapágy alumínium sínen.
http://www.igus.hu/wpck/2201/DryLin_T_Miniaturfuehrung" TARGET=_fnew>Igus DryLin T alacsony profilú vezeték.

ezsolt74

Karbantartást kenést nem igényel és nagyon halk.

pagabee

Én 20x20-as Bosch profilból építettem a vázat, 12mm-es kéregedzett rudakkal. A befoglaló mérete kb 400x400x400mm. Szerintem elég masszív lett. A nyomtatás minőségével elégedett vagyok.

jexz0yez

Nekem fontos volt, hogy masszív legyen a gép, mert később univerzálisként is szeretném használni, ezért 40x40-es (az alsó keret 80x40-es) profilokból rakom össze és sarokelemekkel, mert az adja a leg stabilabb kötést. Kínából vettem a horonyanyákat és a sarokelemeket hozzá. Onnan nem volt olyan horribilis pénz ahhoz képest, hogy itthon mennyiért adják őket. A masszivitás miatt kizárt volt, hogy nyomtatott alkatrészt építsek be a vázba.

ezsolt74

X-nek mindenképp lineáris sínt használj mert a 12-es rudak nagyon nehezek.
Én is abból szerettem volna csinálni de Tibor45 lebeszélt róla, nekem csak az Y és a Z lesz 12-es kéregedzett rúdból, de valószínűleg ha lesz rá később keret, akkor az Y-t is lineáris sínre fogom cserélni.

pagabee

Arduino Due + Ramps-FD párost próbálta már valaki? Megéri a Mega + Ramps 1.4 helyett?