Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

Nem cseréltem, eleve azzal készült.
Működik...

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2kkktG5uqBs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

rf63unrk7

"Elég merev váz alaplap kell a perselyes megoldásnal ha nincs tökéketes párhuzamoság megszorul..."
- úgy kell csinálni, hogy ez ne történhessen meg.
Csak egyik tengelyen kell megvezetni körkörös irányban, a másik tengelyen a "z" irányban.
Máshogy fogalmazva az egyik tengelyen lévő persely körkörös keresztmetszetű, a másik tengelyen pedig vagy téglalap keresztmetszetű perselyt használsz, most nálam is ez van (mátrix-nyomtatóból lettek kivéve a bronz perselyek).
A két tengelyem egyébként sajnos nem párhuzamos, és a váz sem merev... viszont halkan csúszik, és felépítésből adódóan kizárt, hogy megszoruljon.
Az Y tengelyemnél, mivel két körkörös perselyt tudtam használni, a tengely elmozdulását kellett biztosítani (kényszerből ilyen - de ezt cserélni is akarom).
De ahhoz előbb össze kellett rakni egyet :-),
hogy tudjak nyomtani alkatrészt hozzá.

vjanos

Mi a modell neve?
Kíváncsiságból kinyomtatnám, de ezért nincs kedvem beregelni... :)

vjanos

000000000

Golyosnak sincs össze kell fesziteni ez alap szabály...

93kiabn5v

Össze is feszíti de egy bronzpersely sokkal halkabb mint ez a csapágyas megoldás.

pisti73

Sziasztok!

A Ramps 1.4 panel és az arduino 2560-as panel közötti "tápfesz kapcsolatban" kérnék egy kis segítséget.  

A napokban én is belefutottam a korábban említett feszstab IC elhalálozásába. Kicseréltem az IC-t egy másikra, de ha rajta van az LCD és egy darab motormeghajtó panel akkor ismét őrülten melegszik a stabilizátor IC.  

Szóval azt szeretném megvalósítani, hogy ha ráadom a 12V-ot a Ramps panelra akkor az arduino ne onnan kapja a tápfeszt hanem egy teljesen független ágon.  

Szerintetek megvalósítható ez az elképzelés?

Köszi előre is!

93kiabn5v

Láttam, valami ilyen megoldást az instuctable weboldalon de ott a ramps ból ki kell forrasztani egy diódát és direktbe 5 volt ot betáplálni inkább elvetettem mert nem akartam a ramps ot is kifingatni. Nekem se jött össze az új stabilizátor beépítése.

0bn8uxmw

Szia,

Devecz Miklós fórumtársunk bejegyzése:

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1237373865&order=reverse&index=31&azonosito=hobbycnc#5417" TARGET=_fnew>Ramps D1 D2 dióda

Tehát forrasztó elő és a D1 diódát kapd ki.

pisti73

Szuper, köszi szépen!

s7manbs8

PLA anyag, pedig fújtam nagy ventivel két oldalról, de lehet még jobban kell, egész közel a fejhez valahogy, ez 0.2 mm rétegvastagsággal van, lehet finomabban is, csak a PLA felkunkorodása miatt, gondom van vele. Lépésszámom nem sok, 0.1 körüli a felbontás egyik tengelyen másikon se sok lehet, pontosan most nem tudom, majd holnap meg tudom mondani, meg profilt is tudok küldeni, csak most nem keresgélem már, most kerültem gép elé csak és már fekszek.

ABS-ből finomabbat tudok biztos sokkal, holnap lehet azt is ki tudom próbálni, van is anyagom valamilyen annyi, amennyi kell ehhez bőven elég.

Csak ott a nagy tárgyaknál való szétrepedés miatt azzal nem nagyon akarok foglalkozni még egyelőre. Más tárgyakat nyomni, ez a PLA ilyen nagyobb dolgokra nagyon jó.

Az ABS nyomatod nagyon szép tényleg, meg a többi is.

3vv2btrhv

93kiabn5v

Nálam valami más is elszálhatott mert csak látja a pc de semmi komunkikációt nem lehet felépíteni.

0bn8uxmw

Amikor bedugod gépbe milyen eszközként jelenik meg a windows eszközkezelőben?

93kiabn5v

Az ami.Rendesen felismeri. Nem kínlódok ám vele pár nap és megjön az új.