Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

No, ez a nyomtatásom nem sikerült, a szál megakadt, Made by HERZ típus PLA ... elvékonyodott egy részen és nem tudta tekerni, mire észrevettem már egy centivel felette járt ahol még jó volt , így kezdhetem megint, de majd később előbb elmegyek fagyizni ...

000000000

https://www.youtube.com/watch?v=iKkrqQN3bPI" TARGET=_fnew>DIY 3D Printer
Ezzel készült, Sprinter firmvare meg Slic3r használok.
Nekem is van olyan gond ha már kezd lefogyni a huzal akkor össze gabalyodik és kézzel kell kitekergetni, különben fennakad így nem lehet sajnos magára hagyni a nyomtatást.

93kiabn5v

LM8UU csapágy elfekvőben nincs valakinek 12 db.Megvenném elfogadható ár esetén. 1 hónapja rendeltem az aliexpressen de mindig csak telik a konténer. Asszem ezzel meg is lett válaszolva miért bangood ról rendel mindenki. Már csak ez hiányzik de enélkül tovább nem tudom építeni a gépet.Köszönöm.

Devecz Miklós

93kiabn5v

Igen tőle rendeltem pár dolgot. legutóbb elfelejtettem ezt is. Nem akarom minden nap a postára ugrasztani.

vjanos

Estére sikerült nagyrészt belőni, http://manual.slic3r.org/expert-mode/fighting-ooze" TARGET=_fnew>amit itt írnak, azt nagyrészt beállítottam, illetve lejjebb vettem az XYJerk-et - nem tudom mi oldotta meg, de eltűntek a csomók...

Viszont még mindig nem hozza a cura minőségét :S
Igazából az tetszik, hogy tud több rétegnyi kitöltést egyszerre, meg hogy ennek külön sebességet lehet adni.

Most 50-el ment a külső réteg, 70-el a többi, és 100-al a kitöltés.
Ezt menet közben feltoltam 150%-ra, de aztán vissza is vettem, mert féltem, hogy lerázza a ventiket :D

De ahogy nézem van az enyémnél újabb cura is - majd azt is jól megtesztelem :)

vjanos

Nah, megnéztem a 15.6-os cura-t...

Átszervezték a mezőket, lassabb lett, curaengine.exe folyamatosan elszáll, és csak ultimakerek közül lehet választani, még az asztalméretet sem tudom beírni :S
Frankó.

s7manbs8

Én inkább nem váltogatom, van egy verzió ami megy nálam, annál maradok egyelőre.

0bn8uxmw

Én is felraktam most 15.06-ot.....szörnyű lett ez az új felület.....csicsa meg minden csak nem használható nagyon, elrakták a menüt jobbra és ha bekapcsolod az összes expert opciót átláthatatlan lenyitogatós menüs vacak lesz az eddig átlátható két füles táblázatos helyett [#zavart2][#mf3]
Maradok a 15.04-nél.

s7manbs8

Nálam még csak a 14.09 van, de azóta már ezek szerint több is kijött, pedig az se olyan régi. :)

32wpcr8jg

Sziasztok!

Ma este sikerült az első nyomtatásom.
Sötétszürke PLA szált kaptam a nyomtatóval.
220'C extruder és 110'C az asztal, hűtés nélkül.
Szerintetek milyen lett?
Linken található egy videó is ami kb 55 perc múlva lesz feltöltve.
(közben most készül egy béka is)
https://www.dropbox.com/sh/uw4wrt0uujqjfsa/AAA7XAXQE2sFS6xXZYvHfqmNa?dl=0" TARGET=_fnew>kép és videó

s7manbs8

Ebből a Pronterface programból lehet több pldányt futtatni, ha van több nyomtatónk ? Egy gépről mehetne több is akkor.

s7manbs8

Mintha nekem az rémlene, hogy a PLA-nak 560-60 fokos asztal kéne, meg hűteni is illik. Amúgy nagyon szétfolyik az anyag meg a széleken felkunkorodik pl.

93kiabn5v

Nekem elindult gond nélkül többször. hogy működtet-e több nyomtatót,szerintem tudna mert kiválasztod com x portot és kész.

0bn8uxmw

Sikerült már LM8uu csapágyakat szerezned?