Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Ránézésre hűtési elégtelenség.
Nyomat hűtő ventit nézted mennyit forog? Lehet a Slic3r nagyon leveszi.
Nézd meg a G-code-ban M106-os parancs milyen értékekkel szerepel (0-255=0-100%).

0bn8uxmw

Sebesség függ a nyomat méretétől is, de ha gyorsítani akarsz akkor 5 fokonként emeld 15 mm/s növeléshez. 50mm/s-hez legyen kb. 200 fok PLA-hoz az alap. De ez függ az anyagtól is(Fekete CraftBot-os PLA-t alapból 220 fokon nyomom 210-nél még letapadni sem szeret szerencsére már nem sok van a tekercsen belőle...)

vjanos

90% körül van, és kér db radiális venti tolja a szelet az anyagra :S

vjanos

Kösz. Mikor lejjebb vettem a hőmérsékletet, kevésbé lett ragyás - de lehet még mást is állítottam közben

Most kaptonra nyomok egyébként, beválni látszik :)

0bn8uxmw

http://abexa.hu/aluminium-profil-rendszer.html" TARGET=_fnew>Abexa-nál kérj ajánlatot de nem lesz olcsó kb. 15-20e lesz.
Ha megnézed az ebay-en van a németeknél is:
http://www.ebay.com/itm/Sintron-2020-Openbeam-Aluminum-Extrusion-Kit-for-3D-Drucker-mini-Kossel-Rostock-/131521171318?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e9f45cf76" TARGET=_fnew>Sintron 2020 Openbeam Aluminum Extrusion Kit lehet még a szálítással is olcsóbb. De pl. T-nútos anyákat úgyis rendelned kellene és az ebey-eshez adnak azt is.

Motoros

Ez vagy ITEM profil, vagy tök olyan. Mo forgalmazo a Tech-Con.
Méretre vágják, nagyon pontosan.
Anyák drágák, de megoldható máshogyan.

3vv2btrhv

keri

Régen volt, világított is 10-20 évig, de manapság ez már egészségtelen :)
Spéci órákba, vagy fegyver távcső szálkereszt világításba szoktak tenni thóriumot, attól is világít tartósan, de egyrészt ezek nagyon szigorúan szigetelt, üvegkapszulába öntött és több körösen védett berendezések, másrészt a thórium sugárzása kevésbé veszélyes, akár egy vastagabb papírlap is leárnyékolja, így amíg nem nyeled le nincs vele sok probléma.

keri

Ja és ha azt akarod hogy folyamatosan világítson és ne kapj sugárbetegséget, akkor UV LED-el világítsad meg.

000000000

Érdekes hogy ez az anyag nem fluoreszkál, hanem foszforeszkál, érted, hiába világítom nem világít az uv-től jelentősen de amikor kikapcsolom az uv-t még percekig világít egyre gyengébb fénnyel.

000000000

Én használom és tökéletes semmit nem kell elállítani, sőt a legújabb verzió néhány perc alatt generál G kódot a régebbi amit eddig használtam volt hogy órákig tökölt a számolgatással.

vjanos

Gyári alap beállításokkal tökéletes nyomatod van? :O
Milyen nyomtatóval használod?

NickE

http://www.thingiverse.com/thing:306133" TARGET=_fnew>Ezt akartam nyomtatni, de valamiért hiányzik az akkutartó alja. Megnyitottam két szoftverrel is, azokban jól jelenik meg. Tapasztaltam már hasonló jelenséget máskor is, de nem gyakran. Mit lehet csinálni?

keri

Ja, értem én. Nekem is van ilyen festékporom. Gyerek koromban nem volt iPhone, szóval ilyenekkel játszottam :)

s7manbs8

Ebbe a melegbe jó nyomtatni is, szinte az asztalt se kell fűteni ...