Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pisti73

Szia!

Megvan a megoldás... Kábelcsere és működik!!! Nagyon köszönöm a segítséget!

93kiabn5v

Megjöttek a kis csapágyak neki is indulnék az összeszerelésnek de valami árulás van megint.Addig minden tiszta, hogy a kis fogaskerékbe beleteszem a csapágyat(623).Viszont a fogaskerékben a csapágy gyanítom valami kis tengelyen vagy valamin forog nem hiszem hogy csak a tartóra lenne ráhúzva. Gondolom a tartóba kellene belehúznom valami kis tengelyt arra a felcsapágyazott fogaskereket. Jól sejtem?
http://kepfeltoltes.hu/view/150629/IMG_20150629_152104_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/150629/IMG_20150629_152104_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

0bn8uxmw

M3-as vagy M4-es csavar?

93kiabn5v

Jó lesz azzal is? Nem baj ha lötyög majd a csapágy?

s7manbs8

Ez melyik eleme a gépnek ?

s7manbs8

Nekem is van egy feszítő csapágyas elem az egyik tengely végén, az is egy 623 csapácsas lesz, meg a szíj azon gördül a motor ellenkező végén.

93kiabn5v

Az egyik sarok elem.

0bn8uxmw

Megnéztem M3-as csavar kell neki ha nincs olyan M3-as csavarod aminek a nyakán nincs menet akkkor egy tekerés szigszalag a csavarra és úgy nyomd bele a csapágyba.

93kiabn5v

igen közben rájöttem mert az M4 nem megy bele a csapágyba. Mindegyik fogaskerékbe és abba a plusz kettő kerékbe is 2 csapágy megy? Ahogy nézem 2 fér el benne.Egyenlőre csak 1 darabot tettem bele gondoltam rákérdezek.

0bn8uxmw

Igen 2 db kell neki ahogy nézem a terveket.

93kiabn5v

Azokat hol láttad? Csak a csapágy darabszámából tudtam rájönni mert nagyon a 3d modellből nem volt tiszta.Meg ugye van hely 2 db nak.

0bn8uxmw

Lemértem a fogaskerekek belsejét a peremig 8mm a program szerint, és ellenőrzés képen megnéztem a kész nyomtatókról  a képeket ott is látszik pár képen, hogy 2 csapágy van benne.

0bn8uxmw

Egy kis apróság.
Ha nagyon halk a nyomtató vagy nem vagy a közelbe amikor kész a nyomat, lehet a szeletelőben a Strat/end -codeba rakni pár sort, hogy csipogjon az LCD hangszóróján ha kész van.
// M300 - Play beep sound S<frequency Hz> P<duration ms>  

Én ezt raktam be két magas között egy mély:
M300 S300 P1000
M300 S10 P1000
M300 S300 P1000

vjanos

Köszi!
Ha majd egyszer megint lesz időm nyomtatózni, kipróbálom :)