Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehülés fel melegités során feszültség marad az üvegbe ezt nem szereti az üveg!

000000000

Nem tudom, mire alapozod az üveggel kapcsolatos véleményed. Nagyon nem is akarok beleszólni. Mert látom más fórumokon is anyázásig, megy. Üveg vagy tükör, vagy alu.
Általam tisztelt, és okosnak tartott ember is tükröt használ, mert a logika, és számolás nem érdekli. Meggyőzték, hogy jobb a tükör, mint az üveg.  

Tény.
A vastagabb üveg vagy más vastag anyag lassabban tudja követni a hő változásokat. Ez egyszerű logika. Ezért kell egy optimális vastagság.
Amit én 3 mm ben találtam meg.
Évek óta ugyanazt az üveget használom. Kizárólag ABS –t használok.
Hangsúlyozom. Sima, normál ablaküveg semmi extra hő tűrés.  

Érdekes meglátás hogy a vastag üveg egyenesebb. Miért?

Egy dologra kel vigyázni. Bármilyen anyag esetén. Ne legyen nagyobb az asztalnál.  
Egyéként púposodhat a közepe.

Befejeztem az asztal témát.

93kiabn5v

Ha ennyire kényes hűtést tegyek bele a házba? Rajz szerint kell.

000000000

Még annyit hozzátennék. Én a gépet alu asztallal vettem. Pár nap múlva tettem rá üveget.  
Nekem ez így jobb.  
Aztán, ki,ki tegyen amit akar.

93kiabn5v

Ebben igazad van.Mielőtt tényleg megint eldurvulna a helyzet köszönöm a javaslatokat, elkezdem kipróbálni öket,  már van pár alternatíva.

000000000

Csak felvázoltam az elönyöket hátráhyojat mind volt üveges mult béli tevékenységeimböl szerzet tapasztalatbol....

000000000

Lehetöségek szabadon választhatok!

93kiabn5v

Pont erre volt szükségem. Általában szeretem ha több alternatíva van, több lehetőség közül lehet választani, próbálgatni a dolgokat.A későbbiekben valószínűleg lesznek hasonlóan amatőr kezdő kérdéseim, szeretném ha mindenki elmondaná a tapasztalatait. Lehet pár öreg róka is talál jobbat a saját megoldásánál.

80n6rakth

hali, valaki le tudná írni, hogy ha megvan http://www.nextdayreprap.co.uk/images/nextday3dprinters/items/300_225_RAMPS14_Reprap_Electronics_2_WM.jpg" TARGET=_fnew>EZ a reprap elektronika, akkor mit kell vele csinálnom, hogy tudjon kommunikálni egy kezelő interface-el?

93kiabn5v

Rá kell tölteni a szükséges fw-t.

80n6rakth

tudsz mondani egyet, ami megfelelő lenne nekem? tudtommal van valami konfiguráló is hozzá, tudsz róla valamit?

93kiabn5v

Melyiket építed?

80n6rakth

Most kaptam csak meg, "full graphic smart controller" van ráírva

93kiabn5v

Na de nyomtatót.:)

93kiabn5v

Igazából vérnyúl segített nekem is benne de egy ideje nem jelentkezett.