Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Danibá szerinted van fantázia  a 3D nyomtatókban , mint üzlet ?

s7manbs8

Szerintetek egy PLA nyomtatványt le lehetne valahogy festeni, hogy jobban nézzen ki, illetve olyan színű legyen, amit elképzel az ember ?

000000000

Van.  
Nagyszériát kel készíteni, nagyon átgondolt anyagokból. És, jó technológiával.  
1-1 darab gyártása eladása nem gazdaságos. Gondold el, ha olcsó gépet gyártasz lesz rajta mondjuk 40 ezer árrés. Ha ezt hivatalosan készíted, akkor ezt leadózod. Rezsi és más költségek. Akkor mit kerestél rajta.  
De, 100 – 200 darabos szériánál minden másképp jön ki.  
Ha, egy esztergályoshoz odamész és kérsz 3-4 darabot. Vagy, 2-3 száz darabot minden másképp alakul.  
Így lehet 0 40 ból 60 ezer is. Per darab árrés.  

keri

Csakhogy erre fizetőképes kereslet is kell.
Ez szokott lenni a gond magyarországon, és ezért tud olcsó lenni többek között kína, mert mindent milliós tételben gyártanak...rabszolga munkával.

s7manbs8

Pont ezt akartam én is mondani ... :)

93kiabn5v

Ezzel teljesen egyetértek.Ebben a szemléletben szerettem volna fogalmazni én is de akkor lehet ez nem sikerült.

000000000

Egyrészt piacunk lehet az egész világ.
Másrészt rengeteg átgondolt reklám, és munka kell hozzá.
Tavaly is volt új gép bevezetés. Ügyesen, már előre eladták. A vevők pénzén építették a gépeket.  
A jó üzlethez sok minden kell. Jó üzlet érzék is. Meg, jó segítők. És, sokáig sorolhatnám. Ezek, sokszor fontosabbak, mint a pénz.  
Összefüggések vannak, mint a matekba.  
Nem egyet láttam már olyat is, amiből telítettnek látszódott a piac. Valaki, új észjárással. Friss erővel letarolta a piacot.
De, ezek nem potyognak a szilvafáról.  
A nyomtató piacot koránt sem mondanám telítettnek. Rengeteg a lehetőség. Ha, 10 – 15 évvel fiatalabb, és egészségesebb lennék. Biztosan belevágnék a fejlesztésbe.  
Ötletekért, nem kellene a szomszédba mennem.  

Ez a piac még öngerjesztő állapotban van.  

keri

Alapvetően a piaci modelleddel egyetértek, csak  már van pár ilyen a piacon szóval van konkurencia.
Egyenlőre ha nincs valami kiugró ötleted, akkor csak egy leszel a sok közül.

Ha megoldod hogy egy topkategóriás nyomtatót minimál kategóriás áráért adjad, akkor van potenciál benned :D

Én úgy vagyok vele hogy mindig van 3-4 ötlet a tarsolyomba amit az általad is említett piaci modellel meg tudok viszonylag kis tőkével dömping áron gyártani, és se a kínaiak nem gyártják és a konkurencia is röhejes árakon kínálja. Mire meg a kínaiak is elkezdik árulni, addigra én eladtam a készletemet, illetve a termékek jellege miatt telítettem a piacot :D
Utána jöhet a következő ötletem, amiből megint legyártok pár ezer darabot.

93kiabn5v

Kína-t esélytelen alá ígérni. Ha rákattannak valamire kinyirjak a konkurenciát. lassan a xiaomi leköröz telefon piacon mindenkit. Elöször gagyi minden de már elég profi cuccokat csinálnak

Devecz Miklós

Danibá, már megint csúsztatsz. Még fogalmad sem volt a 3D nyomtatásról, amikor már más túl volt a sokadik gép építésén. :-))

Devecz Miklós

Azért a 0,2 és a 0,32V között elég nagy a különbség. :-))

000000000

Ahogy írtam, a 3D nyomtató piac öngerjesztő állapotban van. Érősen felfutó kereslet várható még mindig.  
Aki jót, és versenyképes áron tud nagy tételben gyártani. Az belesimulhat a piacba, mint a zipzár. Ehhez még kiugró dolog se kell. Csak erősen leszorított gyártási költség.
De, rengeteg még az újítási lehetőség. Új technológiákra ráállás lehetősége. Drágább, gépek iránya. Ott nagyobb az árrés lehetősége is.  
Kezdetnek, 5-6 fős elkötelezett, fejlesztő csapattal, nagy ívű fejlődést lehetne produkálni.  
Szerintem, egy év alatt milliárdos forgalmúra lehetne futtatni. Megfelelő vezetés mellett.  

Devecz Miklós

Ezt kell felülüberelni:
http://hvg.hu/kkv/20150618_A_feken_all_a_3D_nyomtatoi_piac" TARGET=_fnew>3D nyomtató piac qalakulása.

000000000

És, miért kötözködsz mostanában velem ?????????
Költői a kérdés. Ha akarod, magadnak válaszold meg.

Az, nem lehet, hogy valamit félre értettél?  
Esetleg szándékosan, előítéletből?

Nem mondtam, hogy én építettem mindenki előtt nyomtatót.  
Azt se mondtam, hogy én hoztam az okosságot ide. Pont az ellenkezőjét írtam.  
De, ebbe az akkor leült topikba én leheltem lelket. Azóta pörög a topik.  
Persze, ha ez is a te érdemed, az se zavar. A kutyát se érdekli.  
Itt van. Vissza kell keresni.  
Aki akar, járjon utána.  
Engem ki lehet hagyni. Nem érdekel.  

93kiabn5v

Nagy, de mi a bánatnak van akkor 2 képlet. Csak gondolkodni kezd az ember és a rosszat választja.