Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ih7fm6t23

Akkor ugyanaz, valóban, de az idő pénz, ráadásul ezek a Magyarországon kapható építőkészletek (K8200, Hephestos, stb.) még drágábban is.
Persze ha nulláról megépíted és van időd, kedved ezzel foglalkozni, akkor olcsóbb lesz és persze sikerélmény. De erre nem mindenki vágyik. :)

ih7fm6t23

0bn8uxmw

Nem nagyon van különbség, de ez nagymértékben függ a géptől amivel összeveted mert rengeteg hulladék van mostmár a piacon brutál áron. Ha megnézed mennyi időt és energiát töltöttél el a projekttel eddig és még mennyit fogsz és azt beárazod, bőven vehetsz egy kész gépet.
De ugyebár ez hobby itt az idő nem számít.
Egy brutálisan jól megépített nyomtató 120-150e forintra jön ki anyagban kb. és minimum 50-60 óra mire összeáll.

0bn8uxmw

A hwsw-s tesztre gondoltam a blog-ot szoktam olvasni. [#eljen]
A PETG-ről keménységben/merevségben mit tudsz mondani egy ugyanolyan PLA és ABS nyomathoz képest?
A HIPS kicsit túl puha kiváltani az ABS-t.

93kiabn5v

Az biztos hogy rengeteg időt igényel ,de mivel hobbi az építés az idő nem érdekes. Ha megveszek egy tv nem érdekel hogy működik csak használom de ha építem muszáj tudnom hogyan működik és ez akkor lesz hasznos szerintem ha valami nem megy rajta.

000000000

Ejj, hát már vagy 15 éve a chaten találtam ki és azóta is rámragadt... :D

000000000

Most azt használom amit adtak a nyomtatóhoz. :)
Azért esett erre a választásom, mert amikor kint voltam 3d nyomtató bemutatón nemrég, akkor akiket ott megkérdeztem azt mondták hogy szerintük ez jobb konstrukció. :)

ih7fm6t23

Ja, az. Még nem rakták fel sajnos, pedig rágom a fülüket, hogy mikor lesz már fenn. :)

s7manbs8

Itt van az a kúp nyomat, ahol látszik, hogy ahogy felfele megy, egyre kevesebb anyag kell, ott ritkul arányosan a sávozódás, ahogy az extruder kimenő tengelye egy körül fordulást megy, azzal periodikus a sávozódás, ebből azt tudom levonni, hogy ott van a gond. :)

http://kepfeltoltes.hu/150712/PICT2637_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Hátha más is belefut ebbe a hibába később.

s7manbs8

Nem tudom nektek mi az arány, de most derült ki, hogy a 3 db kínai ArduinoMega2560 panelemből csak egyre tudtam feltölteni a nyomtató programot, remélem az működni is fog majd, mert a másik 2 vagy fel se ismeri az USB jét, vagy a programot nem tudja rátölteni, ennyi erővel mindegy egy eredetit vesz az ember jó drágán ...

000000000

Az Email címed is szuper:((

93kiabn5v

Remélem nekem nem lesz gond. Az elsőre gond nélkül felment

vjanos

Beírhatnád, hogy milyen forrást érdemes elkerülni :)

Nekem Geeetech, Iduino feliratos cuccok vannak, azok mennek szépen eddig...

keri

Ez így van. Olyan a saját építés mint a "holdra szállás". Drága v. sok munka van benne, értelme kevés, nem éri meg, de élvezetes és a ráfordítás az így szerzett tapasztalattal tud megtérülni

wwe0jgtn5

Lehet hogy CH340G kindzsó usb illesztő van rajta, azért nem ismeri fel.
Driver felrakása után menni fog.