Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

Találtam egy ilyet (link) itt gondolom a LED miatt kellett csak a 100 ohmos ellenállás...

http://i.stack.imgur.com/7yaEa.png

Az előző képen a másik SSR bírta a 12V-ot, ami nekem van az meg csak az 5-öt. De úgy gondolom bármelyik szabad vezérlő portjára (5V) simán ráköthetem ami nekem van...

rf63unrk7

Köszi, így gondoltam én is, örülök, hogy megerősítetted. Tehát semmi ellenállás nem kell, rákötöm és kész. Nem fog leégni semmi... remélem...

000000000

Így van. Rákötheted.

000000000

Nyugodtan kösd rá egy, az egyben.

rf63unrk7

Akkor holnap rákötöm. Remélem lesz rá időm.
Majd beszámolok róla...

rf63unrk7

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

000000000

Sok sikert!  
Polaritásra figyelj.

s7manbs8

Ez az extruder dolog nem hagyott nyugodni, szétszedtem, a recés hajtógyűrűt levettem, majd visszatette, plusz a fogakat kitakarítottam, el volt tömődve, egy két helyen, lehet attól volt a sávozódás, most megjavult és szép sima a felület, nincs sávozódás, ha most kúpot nyomnék, nem látszana az oldalán elvileg. Most csak két kis fogaskereket nyomok már ki tesztképpen, és látom az oldalán, hogy szép egyenletesen vannak a rétegek. Na ez lesz a minőség, majd újranyomom azt a Marvint is az is jobb lesz sokkal ..,

s7manbs8

Valami nem stimmel ... ha a kijövő szálat megmérem a nyomtató fején, az olyan 0.65 mm átmérőjű, pedig a fej rajta elvileg 0.4 mm  ez normális ? és lehet ezért nem jók a méreteim, mert 0.1 mm.rel szélesebbet nyom így két oldalról meg 0.2 mm-rel nagyobb emiatt lehet ...

000000000

értem!
ne agodj az az ssr opto leválasztás van vagy is a bemeneten csak belül egy infra leded kapcsolgatsz ez áram generátoros üzemodvban van ezért van feltüntetve hogy használhatod 3..30v a bemenetet oda nem kel semi közé nyugotan mehet direktbe a vezérelt 5v od!
A triak ami az ssrbe a power részt kapcsolgatja nem tudom megbizhatóan fog e müködni 12v on mert anak van egy minimális feszültség ahonan be lehet gyujtani kapcsolni a vezérelt lábán keresztül...

000000000

http://www.next.gr/uploads/58/110802134537.AC-PWM-Dimmer.resized.454x0.jpg" border=0>

000000000

De majd az ssr el ne felejd hütö felületre felcsavarozni mert izadni fog!!!!

000000000

Graz teljesitménye határoza meg a kapcsolt teljesitményt...

000000000

Pont ezt a kapcsolást használom, csak TLP350 optocsatolóval.