Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

smalla

Szép nagy kép.
Egyébként több dolog is okozhatja:
1. ütközik a fej, s elakad egy kicsit
2. elmelegszik a vezérlő és letilt
3. túl kicsi az áramerősség a vezérlésen, néha nem elég.

ott kell ülni melette, és észre kell venni, hogy  mi okozza :(

balika

igen,bocs a képért,de már nem tudtam szerkeszteni.mivel ütközhet a fej?
elég hosszú időtartamú a nyomtatás,hogy itt üljek,és figyeljem :)

noctiluxx

Mennyi, milyen 20*20as profilod van és mennyiért adod?

gg58bmmp2

13db 54 centiméter hosszú 20*20-as profilom van

vjanos

vjanos

https://www.youtube.com/watch?v=gb9GZjuAbGo" TARGET=_fnew>Jó cuccnak tűnik!

Egy ekkora dobozt én kaptonról hosszú percekig feszegetek lefele... :S

s7manbs8

Pont ilyet találtam ki, de aztán kiderült, hogy léteznek is.

0bn8uxmw

Smalla listájához még tudok írni, sajnos az egyik legnehezebben felderíthető hiba:
4, túl nagyok a gyorsulás értékeid a FW-ben és nem bírja a motor
5, Valamelyik csapágyad rosszalkodik és megszorul a tengelyen

Ahogy nézem az x irányba van a hiba a tehát ott nézd megy a csapágyakat kézzel húzogatva a fejet kikapcsolt állapotban hátha érzel valamit hogy van olyan hely ahol akad.

3kvyw653f

Sziasztok! azt szeretném kérdezni,hogy 3d képből,valaki tudna e nekem nyomtatni? nem bonyolult a forma. köszi

smalla

Hát ez ilyen, túl sok a variáció, ha ott ülsz mellette akkor van esélyed észrevenni és elkapni a pillanatot, egyébként csak találgatás. Én egyszer végigültem 5 órát, hogy rájöjjek egy szálelakadásos hibára, amit utólag egyszerűen nem tudtam mivel magyarázni.

000000000

Exrudere tudsz irni tipust vagy linket?
Ez olyan normálisnak látszik a többi kinaitol!

smalla

ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak, a fej a kinyomtatott anyaggal ütközhet pl. A szeletelő  valamit elhibázott, feltorlódott az anyag és elakadt benne a fej. De ezt okozhatja rossz gépbeállítás is: egy teljes kitöltésű felület felett feltorlódik az anyag, mert túl sok anyag megy ki és nem fér el a helyen, ahova szánva van, és csak felfele tud terjeszkedni.

s7manbs8

Hogyne tudnánk, mi lenne az, mutasd meg vagy emailben is küldheted, megnézem, épp nyomtatok valamit ?

rf63unrk7

Sziasztok!

Próbált valaki már SSR-el (Solid State Relay) fűteni (meghajtani) asztalt ?
Van ugyanis egy problémám, ha feljebb akarom nyomni az asztal hőfokát, előfordul, hogy a hővédelem leold pár óra nyomtatás után. Azt nem tudom melyik, a kínai táp, vagy a RAMPS, de a motorok elhallgatnak, az arduino megy tovább (PC-ről).
Van pár TOSHIBA  SSR (TSS16J48SR) relém, 5VDC egyik fele, 240VAC 16A a másik fele. Nem nagyon találtam interneten leírást, hogy is lehetne összekötni őket. Arra gondoltam, valamelyik szabad porton meghajtanám az SSR-t és egy külön trafót kapcsolnák vele, már csak azért is, mert a gép munkaterülete négyszerese a normál asztalnak, és épp nagyobb darabot kéne nyomtatnom...
A felszabadult 12 V-al meg kapcsolhatnám a LED világítást, vagy egy plusz ventit...