Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Csak mert szezonja van mint a dinnyének:
Két félből fektetve lett nyomtatva  0.1-es réteg HERZ-es szürke PLA, 195 fokon. Állítva jobb lenne de akkor sok támaszanyag kellene a szemüvege alá.
 http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/minion.jpg" border=0>

0bn8uxmw

Hőálló szilikonnal bármit felfoghatsz, parafa lap, autó szélvédőbe rakható alu fóliás hővisszaverő vagy a kettő rétegben akár igény szerint, vagy vékonyabb falszigetelés tehát amit találsz otthon.

frob

Tehát nem kell túlparáznom a dolgot, pl fbs is bírja 200°C -ig akkor elvileg az is jó?

0bn8uxmw

Dehogynem persze, az is jó neki.

vjanos

Ez egy elég kis méretű izé lehet, ha ekkorának látszik a 0.1-es réteg :O

000000000

Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hátha van valakinek ötlete.
Nemrég vettem egy bq prusa i3 nyomtatót, aránylag kezdek rájönni a beállításokra, lehetőségekre, viszont a gondom az hogy amikor egy kb 30x100as alapot nyomtatok lassabb sebességgel akkor a sarkai elkezdenek felgörbülni.
Nincs fűthető asztalom, hajlakkal van használva ahogy olvastam valahol. Lehet hogy kevés neki és azért pöndörödik? Illetve a másik kérdés hogy mennyiért lehet fűthető alapot beszerezni hozzá?
Válaszaitokat előre is köszönöm. :)

0bn8uxmw

Kulcstartóra készült nem vitrinbe [#vigyor3]

000000000

Ja, és 1,75ös pla val nyomtatok az lemaradt. :)

frob

Nem tudom mennyire hülyeség, végül is főleg a kezdésnél lényeges a meleg, ha hajszárítóval felmelegíted az alaplapot és utána kezded nyomatni?

000000000

Na ez még nem jutott eszembe. :D
Bár az a baj a kezdetnél nagyon szépen leteszi a körvonalat és ki is tölti, de amikor már a 3.-4. lépésnél jár akkor kezd el felgörbülni a sarok. Ráadásul úgy hogy én azt olvastam/hallottam hogy a pla nem görbül így fel csak az abs. :)

0bn8uxmw

Gondolom PLA-t nyomtatnál, próbáltad már a kék kültéri maszkolószalagot? Valaki simán a sárgára nyom és az is jó neki.

De mivel a PLA-nak is van 0.3%-os zsugorodása (ABS 0.7%) így sarkait szereti felhúzni tömör lap esetén főleg ha még hűtöd is.
Igen a megoldás a fűtött asztal lenne. Kérdés milyen elektronikád van a printerbe?
De jó eséllyel tápot is kell cserélned mert az asztal eszi a legtöbbet(10A 12V-on). Vagy szilárdtest relével és külső táppal fűtöd és akkor maradhat a mostani táp.
Maga az asztal kb. 2200 forint Kínából de kell még termisztor is hozzá hőfokot mérni, előreszereltet vegyél az kb. 270 forint, és minőségi vastag sodrott réz kábellel kell bekötni nehogy megolvadjon a 10A-től.

000000000

Ez még kicsit kínai nekem, de próbálom feldolgozni.
Ezt vettem, szerintem tudja az elektronikája ha jól értettem az eladót amikor beszéltünk. :)
Itthon nem lehet beszerezni valahol?
A gép az ez: https://3dee.hu/termek/bq-prusa-i3-hephestos/" TARGET=_fnew>prusa i3 Itt láthatod az adatokat, én még annyira nem vágom sajnos. :)

000000000

Még semmilyen szalagot nem próbáltam, a lakk tűnt a jó megoldásnak :)

93kiabn5v

A táp szerintem kicsi lesz de szerintem megoldható a fűtött asztal egy erősebb táppal ha rá tudod szerelni az asztalt.

000000000

Tápot gondolom be lehet hozzá szerezni pc boltban ha jól sejtem?
Itthoni vásárlási lehetőséget tudsz esetleg a fűtött asztalhoz? :)