Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Azért ez a kapcsolás jó SSR viszont nem mert itt nem be ki kapcsolás van hanem nx10kHz PWM -es teljesítmény vezérlés. Az alkatrészek átméretezésével leválasztó trafóval is használható aminek a feszültsége lehet pl 24V 48V stb, csak ehhez kell méretezni az ellenállásokat.
Azért választottam ezt a megoldást mert nekem a 20x30cm bed felfűtéséhez 250W kell ami 12V-on már kényelmetlen nagy áramokat eredményezne.

s7manbs8

Kedves 3D versenyzők, egy kis segítséget kérnék.

A fejből kijövő szálat mérjétek már meg, hogy milyen vastag PLA anyag esetén.

Nálam ugyanis a 0.4mm furatomból 0.65mm vastag szál jön ki és a méreteim fel is tűnt már egy ideje, hogy 0.2 0.3 tizeddel többek, mint ami elvileg kéne legyen, lehet a fejem nem is .4-es ?

Devecz Miklós

Lehet, hogy túl nagy az előtolásod?

s7manbs8

Ezt hogy érted ?

s7manbs8

Simán nyomjál ki egy szálat a fejeden, úgy mennyi az átmérő ?

s7manbs8

Pronterface programból pl. az extrude gombot megnyomva kitolsz 5 mm-t és megmérni milyen vastag jön ki.

s7manbs8

A lényeg, hogy megint rájöttem, hogy nem szabad hinni az elméletnek, csak a mérésnek ... :)

vjanos

0.46 ot mértem a 0.4-es fuvokan

s7manbs8

Az valahogy reálisabb ... na most teszt nyomok, fogom és simán 0.6 fejre generáltam kódot és a 10x10 kockám érdekes 10.1 mm lett kb. ha 0.4 re csinálok kódot úgy nagyobb lesz a kocka, de még azt is megnézem majd, úgy állítom be, hogy pontos legyen fenét érdekli mekkora  fej ..

0bn8uxmw

0.40-0.42 között mérek de mivel ez a kínai csoda 0.05-ös hibával dolgozik így jobbat nem tudok mérni . Első körben takarítsd ki a fúvókát és utána a jelenlegi beállításaiddal nézd meg mennyi szálat húz be az extruder (filccel megjelölöd és olvasztasz kb. 50mm szálat és megméred ténylegesen mennyit húzott be) Esetleg a szeletelőben a flow rate-el is játszhatsz kicsit. De inkább mérj és korrigálj ha kell.

s7manbs8

Köszönöm  améréseket, közben kiderült, hogy nem csak ez a gyanús, hanem megmértem százados órával az asztalt és kiderült, hogy még abban is volt jelentős hiba, így azt pontosítom, majd teszt kockákat nyomok, egyébként, most gyönyörű lett a kocka oldala, nincs az a rétegeződés, a recés tengelyem el volt tömődve az volt inkább a fő oka, nem apár század kóválygása ... no de mindenből tanul az ember. Szerencsére.

s7manbs8

Igen a szál az pontosan annyit megy, annak hibáját viszont a flow-val eleve könnyű korrigálni, ha úgy látnám, hogy túl sok anyag megy vagy fordítva, kevés.

s7manbs8

Kösz a segítséget neked is.

s7manbs8

Ilyen lett a próba nyomat:

http://kepfeltoltes.hu/150718/PICT2646_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Ezt a minőséget fogom produkálni ezután.

3vv2btrhv