Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Ohh köszi, Akciós az ABS a Gigamaxnál 6500 Ft kilója  [#finom]

s7manbs8

https://www.youtube.com/watch?v=xkjEqunAUpE&" TARGET=_fnew>;Delta nyomtató;
;
;Azt nézem ezeknél ott lennen merev a szerkezet, ahol azok a rudacskák 45 fok szögben lennének, ahhoz meg az kellene, hogy az egész minél nagyobb legyen a rúd meg hosszú, csak ez ugye ellentmondásba kerül, mert akkor meg jobban hajlik stb. ezt nagyon ki kellene számolni, hogy megfelelő legyen, optimális, vajon a fiúk kiszámolják ezt, mielőtt elkezdik összerakni ?

s7manbs8

Na, most az új mechanikámat megpróbálom megmozgítni, meg levideózom elvileg a következő pár órában, közbe melózok is, de ha nem szakítok erre idős sose indul el...

s7manbs8

Keri, így kell ezt ahogy te csinálod, először a tervezés, utána  a többi.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=ua2QKV8V234&" TARGET=_fnew>;Gép építési folyamat;

000000000

Szia, Én is pont ma délelőtt beszéltem velük telefonon a feszítőgörgőről, és mondták, hogy nyugodtan reszeljem még jobban le az ütköző karocskát. Ha elcseszem, adnak másikat:)
;A Nem említette, hogy van fent megoldás a honalpjukon és most nem is találtam.

ezsolt74

PLA
;Anyaga: Polylactid Acid
;Nyomtatási hőmérséklet: 200-230 ºC
;Fűtött plattform: nem szűkséges
;Warping: alacsony
;Keménység: magas
;Rugalmasság: alacsony
;
;ABS
;Anyaga: Acrylnitril-Butadien-Styrol
;Nyomtatási hőmérséklet: 230-250 ºC
;Fűtött plattform: szűkséges
;Warping: magas
;Keménység: közepes
;
;Smart ABS
;Anyaga: Acrylnitril-Butadien-Styrol
;Warping: közepes
;
;HiPS
;Anyaga: High Impact Polystyrene
;Keménység: nagyon magas
;Rugalmasság: nagyon alacsony
;
;PVA
;Anyaga: Polyvinylalcohol
;Nyomtatási hőmérséklet: 190-220 ºC
;Fűtött plattform: nem szűkséges
;Warping: alacsony
;Tulajdonságok: vízben oldódó
;
;XT
;Anyaga: Colorfabb XT
;Nyomtatási hőmérséklet: 250-280 ºC
;

ezsolt74

HIPS-et használt már valaki?

0bn8uxmw

Van itt mellettem egy ilyen Delta PI egy nagy rakás..... a kocsija amiben a 8db csapágy van nem igazán kotymentes vízszintesen, ha pedig nagyon megfeszíted megszorul mozgás közben mivel csak egy oldalon tudsz feszíteni. Kellene rá másik kocsit nyomtatni mondjuk a Cherry Pi-t, a csuklói is nyomtatottak gyárilag mondanom sem kell már a tesztmozgatások alatt kotyogni kezdtek, mondjuk ez mindegy is mert gömbcsuklókat kapna, de úgy felidegesített a kocsija, hogy július óta hozzá sem nyúltam, nincs érkezésem még 1xer szétszedni ez egészet és új kocsikat gyártani. A másik baja, hogy 1 méteres profilok vannak ahhoz meg több mint 2 méter szíj kell és nincs megvezetve a kocsin visszamenő ág és beremeg a 6mm széles GT2-es szíj...szóval van baja....

0bn8uxmw

Nade, ha volt béka dögivel az elmúlt napokban itt egy süni:
;0.2-es réteg 190 fokon fekete PLA-ból 25%-ös kitöltéssel(ez lehetett volna kevesebb) majd 3 órás nyomat és még szúr is, elég durva retraction test a teteje:
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/Suni1.JPG&" border=0>;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/Suni2.JPG&" border=0>;

s7manbs8

A gyermek betegségeket egy kis anticnctikummal meg kell gyógyítani. :) Van pár elem amit géppel is ki lehetne vágatni, ha úgy van megtervezve, el tudom képzelni.

ezsolt74

Ezt találtam a HIPS ről.
;
; Ipari prototípusok előállításához, különösen, ha a probadarabot hőhatásnak is ki szeretnénk tenni, a HIPS (High Impact Polystyrene) műanyagszálak a legalkalmasabbak, ezek fizikai tulajdonságai közelítenek ugyanis a leginkább a fröccsöntött műanyag alkatrészekhez. Vegyszerállósága és szilárdsága, valamint hőállósága is jelentősen jobb, mint a normál 3D nyomtatáshoz használt ABS és PLA műanyagszálaknak. Szerencsére az áruk nagyjából megegyezik a szokásos filament árakkal.

s7manbs8

Én meg tegnap egy igazi sünbe léptem majdnem bele, ahogy kijöttem hátra a műhelybe .. hasonlított erre tényleg.

ezsolt74

Csak arra vigyázz hogy a sünit nehogy a földön hagyd,és éjszaka rálépjél mert csúnya dolgok lennének belőle.  :-)

0bn8uxmw

Az a bajom vele, hogy ha rendesen össze is rakom és minden szép akkor sem lesz jobb a jelenlegi Rostock-omnál pedig ez lenne a cél, egyetlen megoldásnak azt látom ha kicserélem 20x20-as aluprofilra a mostani savállókat és rendes lineáris 12-es sínt kap valami vastagabb szíjjal de ez méretéből adódóan nem olcsó mulatság, amúgy meg van projekt amin van mit csinálni úgyhogy ez parkolópályán van addig.