Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Francokat annyit teszel amennyit akarsz ... pl. meg lehet oldani hogy egy kimenet kapcsolja hogy melyiket mozgatod a step jelét mind a 4 fejhez vezeted egy logikai ICn keresztül és kapuval és annyi a g kódba meg beteszed, hogy mikor a másik fejre váltol akkor annak a step jelére kerüljön ezzel a plusz kimenettel kapcsolva. Ha nincs elég lába  procin meg egy shift regiszterrel is lehet csinálni még akárhány kimentet ...

keri

És ezt tudja az Arduino meg a Marlin?

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/141108/from_40mms_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;http://kepfeltoltes.hu/thumb/141108/from_40mms_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;; [#taps]
;Nekem is ezek jutottak eszembe, a 60 valahogy soknak tűnt, azt levettem 40-re, az van a jobb oldalon. Szóval szerintem meg van a fő ok. A bal oldalon kipróbáltam a 0.2mm rétegvastagságot, az még jobb lett, én teljesen meg vagyok ezzel elégedve!
;Ami még kicsit zavar (bár ezzel most egy darabig együtt tudok élni :) ), hogy látszik néhány pötty a rétegekben, az nem tudom, mi lehet.
;A z tengelyt lemértem, és 1mm változásnál néhány század az eltérés (ez meg simán lehet mérési hiba is), szóval szerintem az pontos. A flowrate-et már próbáltam beállítani (http://youtube.com/watch?v=cnjE5udkNEA&" TARGET=_fnew>;ez alapján;), de valahogy soha sem sikerült igazán (lehet, hogy az abs vastagsága sokat változott?)

0bn8uxmw

Na ezek már békák! [#worship]
;
;Tehát ha jól értem csak a sebességet kellett viszább venned.
;A 0.2-es béka már normálisabban néz ki, a flow réthez azt javasolnám, hogy csinálj egyet 98%-al és 102%-al és nézd meg mi változik. A te esetedben gyanús, hogy picit kevés az anyag mert befele van a hézag tehát ott nincs anyag elég és kihagy az extruder. (Azzal minden rendbe csapágya elég erőssen nyomja a szálat tiszták a fogak?)

s7manbs8

Ha beleírod biztos, ezt most találtam ki mint megoldás. Pár sort bele kell írni, kimenetet szerintem van olyan kód ami kapcsolhat mást meg nem kell hozzá kódilag tudnia.

s7manbs8

M42 in Marlin/Sprinter
;
;Example: M42 P7 S255
;
;M42 switches a general purpose I/O pin. Use M42 Px Sy to set pin x to value y, when omitting Px the LEDPIN will be used.

keri

Hát most nincs kedvem átírni.
;Szólj ha fent van a githubon a megoldás :)

s7manbs8

Nekem se, de én is gondolkodtam pont ilyen többfejesen, ami színben és nagyoló fej, stb ... lehet még kitalálni ami kellhet.

keri

Gondolkodni én is gondolkodtam, és tudom hogy működik a multiplexelés, de ha ki van találva akkor minek görcsöljek rajta :) elég megkeresni a megoldást és alkalmazni.

0bn8uxmw

Azért okosan ezzel a négy a fejes megoldással, mit csinál a maradék három fej...megmomdom....folyik belőlle a szál szépen bele a nyomatba mert fűtve vannak és a gravitáció nagy úr. Nem szabad lekapcsolni a motorukat mert akkor nem tud szálat visszaszívni, így is szoktak a két fejesnél is egy falat (Wipe Tover) nyomni, hogy a megtöröljék a nemműködő fejet és visszanyomják a szálat és nyomtatnak vele kicsit, hogy rendbe legyen a nyomtatáshoz a fejben a szálmennyiség.
;Amúgy meg simán tudsz rá kötni még 2 motorvezérlőt a Ramps-ra is csak a step-dír-enable-t kell megadni a lábakat a pins.h-ban.
;Vagy Repetier FW és annál álítható milyen lábakat használjon.

s7manbs8

Most csak magamnak motyogok, de még annyi erőm lehet, hogy van, hogy a Marlinba beírjam kb. az új mechanikai paramétereket, áttéte, sebesség gyorsulás, holnap meg rádugom az újat, kicsit megmozgatni, meg bemérem pontosabban.
;

000000000

Vernyul-lal levelezgetünk a CraftBot beállítása kapcsán és leírnám ide a legfrisebb tapasztalatomat, ami hasznos lehet:
;
;[...]most azt hiszem megtaláltam az egyik alapproblémát, ami a szálkimaradozást okozza.
;Nem szorítja elég erősen a görgős feszítő a szálat neki a hajtó fogaskeréknek...
;Azt vettem észre, hogy a kis kar, amivel a feszítőt mozgatom, nagyon hamar felütközik, amint hozzáér a szálhoz a görgő.
;Majd csinálok fotót. Szétszedtem azt az egész részt ami ezt a mechanikát meg a fejet rögzíti és lecsiszoltam ebből a kis karból, hogy később koppanjon fel és jobban ráengedje a feszítőt a szálra.
;Sajnos ugye itt a rugós feszítés nem igazán jól van megoldva, mert ugye annál kisebb a rugóerő, minél inkább ráengedi az ember a görgőt a szálra, valószínűleg a rugón is módosítani kell majd (belapítom a végeit, hogy nagyobb előfeszítése legyen).
;Szóval most egyelőre csak a csiszolással is már sokkal szebben nyomtat, kevesebb a szálegyenetlenség.
;Holnap még tuningolom tovább.
;
;Az M1203 paranccsal (CraftBot specifikus) sokat kisérleteztem, nagyon érdekes az is, de majd csak akkor lesz értelme azt tovább próbálgatni, ha már az extrudálás rendben van.
;A gyorsulási limiteket lehet vele megadni, ami alapján a fw a gyorsulást szabályozza.
;

0bn8uxmw

Ha jól értem akkor az a probléma, hogy a rugó nyomja a görgőt de nem elég erőssen, nem tudsz nyomtani egy kis tömör hengert amit beraknál a rugó egyik végéhez akkor jobban összenyomná azt és nagyobb erővel tudna feszíteni?

keri

Fogpiszkáló vagy akármi nem teszi meg? Vagy azt id nyomtatjátok? [#bee1]